Ένα κακό εικοσάλεπτο στο μέσο της συνάντησης στην Προσοτσάνη και τα… 50+ γκολ των απουσιών προκάλεσαν την βαριά ήττα στον Άρη Πετεινού

Διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με το εκτός έδρας ματς της Χαλάστρας έδειξε στην Προσοτσάνη ο ελλιπής Άρης Πετεινού, αφου παρατάχτηκε χωρίς τους Κοτόπουλο, Τουρατζίδη, Πουτακίδη, Χριστοφορίδη και Παυλίδη και δέχτηκε τέρματα τέρματα σε 17′ λεπτά το διάστημα 39′ με 56′.

Στην Χαλάστρα η ομάδα του Νεοφυτίδη είχε δεχτεί τρια γκολ στο εικοσάλεπτο και έδειξε πως παρά τα καλά της διαστηματα στα μάτς, ενα κακό όπως και με την Γενισέα στο κύπελλο χαλάει όλη την εικόνα και την προσπάθεια της ομάδας. Ιδίως όταν έχει σημαντικές απουσίες όπως σήμερα που τις έλλειπαν τα 50+ φετινά γκολ των Τουρατζίδη και Κοτόπουλου.

Ο Αρης δεν απειλήθηκε μέχρι το 30′ με την Προσοτσάνη να ανεβάζει ρυθμούς απείλησε τον Λαπαδώνη και στην τρίτη ευκαιρία που είχαν στο 39′ μετά από πολύ ωραία κίνηση του Γουνατίδη και ένα δυο με τον Ευκαρπίδη, αυτός θα δώσει στον Τόπι  που σούταρε λίγο έξω από την περιοχή με τον Λαπαδώνη να διώχνει αλλα ο Ευκαρπίδης να παίρνει την επαναφορά και σε κενή εστία να κάνει το 1-0. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου η Προσοτσάνη διπλασίασε τα τέρματα της, όταν σε μακρινή μπαλιά του Γεωργιάδη βρήκε τον Τόπι που σουταρε με τον Λαπαδώνη εκτός περιοχής να μην διώχνει καλά, και ο Τόπι να κοντρολάρει στο αδειο τέρμα κανοντας το 2-0.

Όπως τελείωσε έτσι ξεκίνησε το β’ μέρος με δύο γκολ. Στο 53′ ο Γουνατίδης που μπήκε αλλαγή, έκλεψε την μπάλα, πάσαρε στον Ευκαρπίδη που έκανε το ενα δυο τον Τόπι και σούταρε μέσα από την περιοχή διαμορφώνοντας το 3-0. Στο 56′ σε φάση διαρκείας στα καρέ του Άρη και σέντρα του Λίπο από δεξιά, ο Πενσιανλής με σουτ βρίσκει στα απλωμένα πόδια του Σαρηγιαννίδη με την μπάλα φτάνει στον Καλαϊτζή που κοντρολαρε ωραία την μπαλα και με διαγώνιο σουτ έκανε το 4-0. Το τελικό 5-0 έγινε στο 86′ όταν από εκτέλεση φάουλ του Ρούσου ο Παγώνης με ψιλοκρεμαστή κεφαλιά “κρεμάει” τον Λαπαδώνη που δεν βγήκε διαμορφώνοντας το τελικό 5-0.

Στα θετικά της αναμέτρησης για τον Αρη η συμμετοχή παιδιών της ακαδημίας του Πετεινού που ξεκίνησαν πάλι βασικοί όπως οι Τυριάκης, Σιδηράς, ο Μίλκογλου, αλλά και ως αλλαγή κάνοντας ντεμπούτο οι Αβερόπουλος, Παπαθεοδώρου που αγωνίστηκαν μισή ώρα και ο Σαμαρας.

Πλέον μετά από 3 ήττες η ομάδα της Ξάνθης βγαίνει ουσιαστικά εκτός μάχης στο κυνήγι της ανόδου στην τρίτη κατηγορία και αγωνίζεται στην Αλεξανδρούπολη με τον Ιπποκράτη, ενω η Προσοτσανη με 3 βαθμούς έχει δύσκολη αποστολή κόντρα στον πρωτοπόρο Βύρωνα στην Καβάλα.

Διαιτητές οι Δημητριάδης, Γούτας και Κούρας από την ΕΠΣ Χαλκιδικής.

ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ: Αβραάμ, Καλαϊτζής, Γεωργιάδης (77′ Τσακμακίδης Αρ.), Παπαμιχήλ (65′ Παγώνης), Αστερίου, Λίπο, Πενσιανλής, Ρούσσος, Ευκαρπίδης (65′ Μαντζιάρης) ,Τσακμακίδης Κ. (32′ Γουνατίδης), Τόπι (77′ Αντωνιάδης).

ΑΡΗΣ ΠΕΤΕΙΝΟΥ: Λαπαδώνης, Σιδηράς, Δασκαλάκης, Εφέντη, Σαρηγιαννίδης, Μίλκογλου (66′ Καμπουρίδης), Φλώρος (85′ Σαμαράς), Μαλαδένης, Κουτσομιχάλης (63′ Παπαθεοδώρου), Μπουρλόγλου (63′ Αβερόπουλος), Τυριάκης.