Εισήγηση για υποβιβασμό του Παναιτωλικού και… σενάρια αναδιάρθρωσης με ενδεχόμενo επιπλέον ομάδων στην SL1 από την SL2

Τη στιγμή, που ο Ολυμπιακός κάνει φιέστα για το 47ο και τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημα, οι εξελίξεις στην ουρά της Super League 1 είναι καταιγιστικές!

Ο Παναιτωλικός βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο για την υπόθεση του παράνομου στοιχηματισμού στο εκτός έδρας ματς με τον ΟΦΗ στην κανονική διάρκεια και οι εξελίξεις -επιτέλους- τρέχουν. Οπως μεταδίδει το a-sports, η ΕΠΟ με καθυστέρηση 2,5 μηνών από το διαβιβαστικό της ΕΠΑΘΛΑ από τη ΓΓΑ όρισε δικάσιμο για την υπόθεση!

Το ερευνητικό τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας κάλεσε σε απολογία τους Αγρινιώτες την άλλη Παρασκευή 20 Μαΐου 2022 και το κατηγορητήριο είναι κόλαφος, καθώς επιβεβαιώνεται ότι η εισήγηση είναι υποβιβασμός και πρόστιμο 300.000 ευρώ, ενώ για τον εμπλεκόμενο αξιωματούχου της ομάδας Χρήστο Κουτσοσπύρο (πέραν των υπολοίπων φυσικών προσώπων) η προτεινόμενη ποινή είναι 10ετής αποκλεισμός από κάθε ενασχόληση με το ποδόσφαιρο.

Έτσι πλέον η άμεση επικύρωση της βαθμολογίας της SL1, τουλάχιστον στο κομμάτι των πλέι άουτ, είναι αδύνατη, καθώς προκύπτει εκκρεμοδικία. Κι εφόσον υπάρξει τέτοια ποινή και σε δεύτερο βαθμό -κοινώς τελεσιδικήσει- αλλάζουν οι συσχετισμοί για τους Απόλλωνα Σμύρνης και Λαμία, που έχουν έννομο συμφέρον, αφού θα βρεθούν στη 13η (στα μπαράζ με τον χαμένο της Βέροιας – Λεβαδειακού) και 12η θέση (οριστική σωτηρία) αντίστοιχα.

Οπως γίνεται αντιληπτό, σε μια τέτοια εξέλιξη θα καθυστερήσει πολύ ως… πάρα πολύ η απόφαση και άρα και το μπαράζ του προτελευταίου της SL1 με τον χαμένο των μπαράζ της SL2. Μην αποκλείσετε αν φτάσουμε Αύγουστο, όπως με τα προσπέρσινα μπαράζ Ξάνθης – Απόλλωνα Σμύρνης, για να ξεδιαλύνει το τοπίο, ιδίως αν επιβεβαιωθεί το δημοσίευμα και έχουμε τέτοια αυστηρή απόφαση για τον Παναιτωλικό.

Ολο αυτό ενδέχεται μάλιστα, κατά πάγια τακτική, να οδηγήσει μοιραία και σε σεναριο αναδιάρθρωσης στην SL1 με άνοδο και της Βέροιας, οριστική παραμονή του προτελευταίου όποιος είναι αυτός και αναζήτηση μιας ακόμα ομάδος (από τις 2ες προφανώς των δυο ομίλων) για να έχουμε 16άδα στην SL1. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, το θέμα δεν δείχνει δυστυχώς να απασχολεί την Ξάνθη που έμεινε 3η στην βαθμολογία του Βορείου Ομίλου και 7η συνολικά στην κατάταξη της SL2.