Super League: Φοβερός Παναθηναϊκός πήρε μεγάλο διπλό στο «Καραϊσκάκης»! Βασικός ο Ιωαννίδης αλλά αποχώρησε τραυματίας

Με γκολ των Παλάσιος και Σένκεφελντ ο αήττητος στα πλέι οφ Παναθηναϊκός πέρασε νικηφόρα με 2-1 και από το «Γ. Καραϊσκάκης» και χρειάζεται δύο βαθμούς για να εξασφαλίσει το «ευρωπαϊκό» εισιτήριο.

Ο Ολυμπιακός ήταν που μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι με τις δύο άστοχες κεφαλιές του Παπασταθόπουλου και το σουτ του Αγκιμπού που πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι, ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ, στο 10′. Ο Παλάσιος έκανε πολύ ωραίο σουτ έξω από την περιοχή και δεξιά, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Βατσλίκ (1-0). Η δεύτερη και τελευταία στο πρώτο ημίχρονο ευκαιρία των «πρασίνων» καταγράφηκε στο 15′, όταν ο Αργεντινός σούταρε μέσα από την περιοχή για να διώξει ο Τσέχος.

Μετά το γκολ που δέχτηκαν οι «ερυθρόλευκοι» κυριάρχησαν στο γήπεδο και προσπαθούσαν να βρουν τρόπο να διασπάσουν την άμυνα του Παναθηναϊκού, που ήταν διαρκώς οχυρωμένη. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν στο 22′ τον Κομοτηναίο Ιωαννίδη που τραυματίστηκε (μπήκε στη θέση του ο Καρλίτος), την ώρα που τα σουτ που επιχείρησαν οι γηπεδούχοι με Λόπες (18′) και Αγκιμπού (21′) δεν έφεραν αποτέλεσμα.

Χωρίς να είναι καλύτερος ο Παναθηναϊκός, κατόρθωσε να προηγηθεί με δύο γκολ διαφορά στο Φάληρο. Ήταν όμως πιο ουσιαστικός. Ο κόσμος του Ολυμπιακού αντέδρασε με αποδοκιμασίες προς τους παίκτες της ομάδας του.

Ύστερα από καθυστέρηση ορισμένων λεπτών λόγω καπνογόνων, οι γηπεδούχοι ξαναμπήκαν στο ματς στο 70′! Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Αραμπί έκανε κεφαλιά και ο Τικίνιο με το στήθος έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-2.

Αυτό ήταν και το τελικό σκορ με τον Παναθηναϊκό να φτάνει τους 58 βαθμούς και να πλησιάζει στους δύο τον 2ο ΠΑΟΚ που έχει 60, ενώ Άρης και ΆΕΚ είναι στην 4η και 5η θέση με 56.