Super League: Επιστροφή στις νίκες με τριάρα και ασίστ Μάνταλου για την ΑΕΚ κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα

Ζωντανή στη μάχη για την έξοδο στην Ευρώπη έμεινε η ΑΕΚ χάρη στη νίκη της με 3-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ.

Η Ένωση ήταν κυρίαρχη ανεβάζοντας την πίεση σταδιακά όσο περνούσε ο χρόνος με αποτέλεσμα να πάει με δύο γκολ μπροστά στα αποδυτήρια. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία της Ένωσης ήρθε στο 17′ όταν ο Άμραμπατ μετά από γύρισμα του Τσούμπερ πλάσαρε, αλλά ο Λοντίγκιν εξ επαφής με το σώμα απέκρουσε, ενώ στο 26′ πάλι ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων είπε «όχι» μπλοκάροντας το σουτ του Κριχόβιακ μέσα από την περιοχή.

Στο 37′ η Ένωση είδε πάλι τον Λοντίγκιν να κρατάει την εστία του ανέπαφη, όταν από γέμισμα του Μάνταλου ο Μήτογλου έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Λοντίγκιν εντυπωσιακά απέκρουσε στη γωνία του. Ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ όμως δεν είχε απάντηση και στο 39′ όταν ο Κριχόβιακ με μια βαθιά μπαλιά είδε από αριστερά τον Χατζισαφί, ο Λιάσος έχασε το μαρκάρισμά του και ο Ιρανός μπακ με ένα κατέβασμα με το στήθος και σουτ με τη μία με το αριστερό βρήκε δίχτυα για το 1-0.

Το προβάδισμα… ανακούφισε την ΑΕΚ, η οποία ευτύχησε με το τέλος του πρώτου μέρους να βρει και δεύτερο γκολ. Ο Άμραμπατ μέσα στην περιοχή επιχείρησε γέμισμα, η μπάλα σταμάτησε στο απλωμένο χέρι του Κάργα και ο Διαμαντόπουλος χρειάστηκε το VAR για να καταλογίσει το πέναλτι. Ο Άμραμπατ μετά από συζήτηση με τον Τσούμπερ και ενώ είχε πάρει ήδη την μπάλα ανέλαβε την εκτέλεση, σημάδεψε τη γωνία και έγραψε το 2-0.

Οι κιτρινόμαυροι εξακολουθούσαν να είναι επιθετικοί και στο β΄μέρος ψάχνοντας και το τρίτο γκολ το οποίο ήρθε με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα. Έπειτα από μια ωραία ανάπτυξη, ο Τσούμπερ πάσαρε προς τον άξονα στον Μάνταλο, αυτός πανέξυπνα τσίμπησε ελάχιστα την μπάλα για τον Κριχόβιακ που ερχόταν από πίσω, ο οποίος πλάσαρε τον Λοντίγκιν για το 3-0 που τελείωσε οριστικά το ματς.

Η ΑΕΚ έπιασε τον Άρη στους 56 βαθμούς, με τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται στους 55, ενώ παίζει στο Καραϊσκάκης με τον Ολυμπιακό.