Ματσάρα στην Κομοτηνή και τρίποντο του ανώτερου Πανθρακικού επί του Ιπποκράτη Αλεξανδρούπολης

Τη νίκη με 3-2 πανηγύρισε ο Πανθρακικός επί του Ιπποκράτη Αλεξανδρούπολης για την 2η αγωνιστική των μπαράζ για την άνοδο στην Γ’ Εθνική.

Δυναμικό παρών έδωσαν στις κερκίδες του ΔΑΚ Κομοτηνής περίπου 1500 φίλαθλοι του Πανθρακικού, μεταξύ αυτών και δεκάδες Εβρίτες που βρέθηκαν στο γήπεδο για να δουν την προσπάθεια του Ιπποκράτη.

Oι παίκτες του Νίκου Μπαχαρίδη μπήκαν με το μαχαίρι στα δόντια και κατάφεραν να προηγηθούν μόλις στο 2ο λεπτό με εξαιρετική προβολή του Ερκάν μετά από γύρισμα από δεξιά του Γιαννακιτσίδη.

Μπορεί να είναι εικόνα 7 άτομα, άτομα που παίζουν αμερικανικό ποδόσφαιρο, άτομα που στέκονται, γρασίδι και κείμενο που λέει "SOORS O sport www.thrakisports.gr Andreas Savvidakis Photography"

Μετά το 1-0 υπήρχε ολιγόλεπτη διακοπή καθώς με τους πανηγυρισμούς ένας πυρσός βρέθηκε εκτός του αγωνιστικού χώρου και άναψε μια χάρτινη διαφημιστική πινακίδα, αλλά με την παρέμβαση των ανθρώπων του Πανθρακικού ο συναγερμός έληξε χωρίς πρόβλημα.

Από εκεί και πέρα ο Ιπποκράτης πήρε τα ηνία του αγώνα πιέζοντας για το 1-1 και το πέτυχε σχεδόν άμεσα, όταν στο 11′ ο Παπάζογλου σούταρε από το όριο της περιοχής μετά από πάσα-ασίστ του Βαρσαμίδη και νίκησε τον Κεχαγιά για την ισοφάριση.

Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα, άτομα που παίζουν αμερικανικό ποδόσφαιρο, άτομα που στέκονται, εξωτερικοί χώροι και κείμενο που λέει "Ο ράκη sport sportS Spor Opdc www.thrakisports.gr Andreas Savvidakis Photography"

Ο Πανθρακικός μετά την ισοφάριση ήλεγξε τον ρυθμό χωρίς να δημιουργήσει όμως πολλές τελικές. Στην δεύτερη ουσιαστικά μεγάλη ευκαιρία ο Βάσκος με εξαιρετική ενέργεια τσίμπησε τη μπάλα και πλάσαρε ιδανικά για το 2-1, βάζοντας και πάλι τον Πανθρακικό μπροστά πριν την ανάπαυλα, με τον Γιαννακιτσίδη να βγάζει την δεύτερη προσωπική ασίστ στην αναμέτρηση.

Στην επανάληψη ο Ιπποκράτης βγήκε… υπνωτισμένος από τα αποδυτήρια. Ο Βάσκος βρέθηκε πολύ κοντά στο τρίτο γκολ στα δευτερόλεπτα του ματς, αλλά το σουτ του κόντραρε περνώντας ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που κάνουν σπορ, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

Οι φιλοξενούμενοι δεν άκουσαν το καμπανάκι του κινδύνου και από το ίδιο κόρνερ δέχθηκαν το 3-1 με εξαιρετική κεφαλιά του προωθημένου Σιδηρόπουλου, που έβαλε γερές βάσεις για το πρώτο τρίποντο του Πανθρακικού.

Στο 51′ ο Αντωνιάδης που αγωνίστηκε σε ρόλο δεξιού μπακ σούταρε με τον γκολκίπερ Τογγουλίδη να μπλοκάρει τη μπάλα ενώ στο 57′ το φαόυλ του Τρανόπουλου πέρασε ελάχιστα πάνω από την εστία του Κεχαγιά.

Στο 61′ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με τον Γιαννακόπουλο, ωστόσο ο Καλογρανάς απομάκρυνε σε κόρνερ πάνω στην γραμμή, καθώς το τελείωμα δεν ήταν πολύ δυνατό.

Οι παίκτες του Νίκου Μπαχαρίδη συνέχισαν να διαχειρίζονται με σχετική ευκολία το υπέρ τους προβάδισμα, απειλώντας για τέταρτο γκολ με ωραίο πλασέ του Ερκάν στο 67′, που πέρασε ελάχιστα άουτ.

Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα, άτομα που κάνουν σπορ, εξωτερικοί χώροι και κείμενο που λέει "BOOKTS sport www.thrakisports.gr Andreas Savvidakis Photography"

Ο Εβρίτες μπήκαν ξανά στο ματς στο 91ο λεπτό, όταν μετά από φάση διαρκείας και… διπλό οριζόντιο δοκάρι με τους Παπάζογλου και Πουλουκτσή μετά από φάση διαρκείας, ο Λειβαδιώτης απομάκρυνε με το χέρι τη μπάλα πριν περάσει την τελική γραμμή της εστίας, αντικρίζοντας την απευθείας κόκκινη κάρτα.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τρανόπουλος στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα για το 3-2, αλλά ο Ιπποκράτης που βρέθηκε με παίκτη παραπάνω δεν πρόλαβε να κάνει κάτι στα εναπομείναντα λεπτά, μη μπορώντας να αποφύγει την ήττα.

Στο 93′ μάλιστα με τους φιλοξενούμενους να έχουν ανέβει δίνοντας χώρο στον Πανθρακικό, ο Φουρλατάρας βρέθηκε απέναντι από τον Τογγουλίδη αλλά ο γκολκίπερ του Ιπποκράτη με εξαιρετική επέμβαση του στέρησε το γκολ.

Ο Πανθρακικός κατάφερε να πάρει το πολυπόθητο τρίποντο πριν το ρεπό του, ενώ ο Ιπποκράτης θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον Ηρακλή Αμμουδιάς εκτός έδρας στις 15 Μαΐου.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Μπαχαρίδης): Κεχαγιάς, Καλογρανάς, Αντωνιάδης, Σιδηρόπουλος, Σαμαράς, Χακάν, Γιαννακιτσίδης (89′ Σπηλιωτόπουλος), Σμαλής, Βάσκος, Ερκάν (80′ Λειβαδιώτης), Φουρλατάρας.

IΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Παπάζογλου): Τογγουλίδης, Ακριβός, Παπάζογλου, Πουλουκτσής, Γκουντενούδης, Ράλλης, Ευθυμιάδης (68′ Ευαγγελίδης), Μουρατίδης (71′ Μαμρικισβίλι), Σιμιτσάκης (60′ Γιαννόπουλος), Τρανόπουλος, Βαρσαμίδης (71′ Φραγγουλίδης)