Νέα κόντρα και εκτός γηπέδου ανάμεσα σε Μύκη και Λευκόπετρα και καταγγελίες για ασέβεια για το πεταμένο λάβαρο

Κόντρα μετά το μεγάλο ντέρμπι της Μύκης με την Λευκόπετρα της περασμενης εβδομάδας που βρήκε νικητές και πρωταθλητές τον ΑΟ Μύκης με 3-2, πρόεκυψε με αφορμή το πεταμένο λάβαρο των γηπεδούχων από αυτούς του Κεραυνού.

Δείτε παρακάτω τις ανακοινώσεις και τις αιτιολογίες των δυο ομάδων. Θυμίζουμε την τελευταία αγωνιστική η πρωταθλήτρια Μυκη αγωνίζεται στο δεύτερο Κότινο, το οποίο με νίκη προβιβαζεται αντί της τρίτης Λευκόπετρας.

Η ανακοίνωση της Μύκης για το πέσμένο λάβαρο: Λυπούμαστε για την απαράδεκτη συμπεριφορά που έδειξε η ομάδα της Λευκόπετρας πετώντας το λάβαρο. Θυμίζουμε ότι το λάβαρο δίνεται για την τιμή του αγώνα και για τον σεβασμό της αντίπαλης ομάδας. Η Α.Ο. ΜΥΚΗΣ σε όλη τη διάρκεια της σεζόν είχε ιδιαίτερο σεβασμό προς την αντίπαλη ομάδα και θα συνεχίσει να είναι έτσι. Δυστυχώς, δεν είδαμε την ίδια συμπεριφορά από την ομάδα της Λευκόπετρας, δείχνοντας για άλλη μία φορά το επίπεδο τους. Η κίνηση αυτή δίχνει την ασέβεια που έχετε στην ομάδα της ΜΥΚΗΣ…

Η απάντηση της Λευκόπετρας: Με αφορμή την πραγματικά άσχημης εικόνας που αναρτήθηκε στην σελίδα a.o. Mykis (το σημαιάκι του συλλόγου τους παραπεταμενο) θα ήθελα να ενημερώσω τους αγαπητούς παράγοντες της εκεί ομάδας αλλά και στους φίλους αυτής ότι ήταν μια άτυχη στιγμή αυτή η εικόνα και δεν υπάρχει απαξίωση η οτιδήποτε άλλο για το σημαιάκι τους. “”Λόγο του ότι ακριβός μετά τη λήξη του αγώνα επικράτησε μια ένταση με ποδοσφαιριστές που ήταν στον πάγκο μας κ φιλάθλους που ήταν ακριβός πίσω από αυτόν και λόγο της έντασης που δημιουργείτο ο πρόεδρος έδωσε εντολή γρήγορα κ άρον άρον να απομακρυνθούν όλοι από τον πάγκο και τα σύρματα που άρχισαν να παίρνουν φωτιά….. Σε αυτή την κατάσταση λοιπόν απομακρύνθηκαν οι ποδοσφαιριστές μας από τον πάγκο, για το λόγο του αληθές μαζί με το σημαιάκι διακρίνονται κ άδεια μπουκάλια νερού κάτι που πάντα φροντίζει η ομάδα να καθαρίζει όταν φεύγει από τον πάγκο της ιδιαίτερα στα εκτός έδρας παιχνίδια της. Κάτι που δεν έκανε εδώ ακριβώς για τους λόγους που προανέφερα. Πάραυτα ο πρόεδρος ζητά συγνώμη και αναλαμβάνει την ευθύνη για αυτή την εικόνα. ΥΓ θα ήταν ωραίο να είχαμε και εικόνα από όλο τον αγώνα και το πώς διαμορφώθηκε το αποτέλεσμα του….. Από ότι είδαμε υπήρχε και βιντεοσκόπηση, να έχουνε και μια πλήρη εικόνα….. όλοι….😉

Νέα ανάρτηση της Μύκης μέσω του Αχμέτ Κουρτ: Η ομάδα μας, ο Α.Σ. Μύκης, με την αυταπάρνηση, την τεράστια προσπάθεια, το φιλότιμο των αθλητών και του προπονητικού επιτελείου, αλλά κυρίως με την αμέριστη αγάπη και στήριξη της τοπικής κοινωνίας διακρίθηκε στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα του Νομού μας, κερδίζοντας επάξια την προαγωγή της στην επόμενη κατηγορία. Αυτό ήταν ένα επίτευγμα για όλους, αθλητές, προπονητές, κατοίκους του χωριού μας. Διακρίθηκε, όμως, και στο κομμάτι του φίλαθλου πνεύματος, της αθλητικής ευγένειας, της φιλοξενίας αντιπάλων ομάδων στο χωριό μας, όπως αρμόζει και πρέπει σε όλες τις αθλητικές ομάδες. Καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς δεν δημιουργήθηκε το παραμικρό πρόβλημα από την συμπεριφορά όλων των εμπλεκομένων με την ομάδα μας είτε αγωνιζόμασταν στο γήπεδό μας είτε αγωνιζόμασταν εκτός της έδρας μας. Ποτέ δεν δημιουργήσαμε πρόβλημα και ποτέ δεν μας δημιουργήθηκε κανένα, αντίστοιχα, πρόβλημα αγωνιζόμενοι στην έδρα αντιπάλων ομάδων. Μελανό σημείο σ’ αυτή την αγαστή σχέση που είχαμε με όλες τις ομάδες αποτέλεσε το περιστατικό ασέβειας που εκδήλωσε σε βάρος της ομάδας μας και του χωριού μας εν γένει η ομάδα του Κεραυνού Λευκόπετρας με την οποία αγωνιστήκαμε την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος στην έδρα μας. Η ρίψη και το ποδοπάτημα του λαβάρου της ομάδας μας, που με σεβασμό τους χαρίσαμε πριν την έναρξη του αγώνα, η προκλητικότητα των ποδοσφαιριστών τους απέναντι στους φιλάθλους μας αποτέλεσαν την εξαίρεση μίας ήρεμης αγωνιστικής χρονιάς και αμοιβαίου σεβασμού μεταξύ της ομάδας μας και των αντιπάλων ομάδων που βιώσαμε όλοι εμείς που βρισκόμασταν και θα βρισκόμαστε κοντά στον Α.Σ. Μύκης. Ο Α.Σ. Μύκης έχει δείξει στο παρελθόν και θα δείξει και στο μέλλον, γιατί είναι γαλουχημένος με τις ιδέες του αθλητικού ιδεώδους, ότι πρωτίστως σέβεται τις αντίπαλες ομάδες ανεξαρτήτως του αποτελέσματος. Ξέρει όμως και να διεκδικεί και να απαιτεί το σεβασμό και των άλλων ομάδων, όταν αναίτια εκδηλώνεται ασέβεια προς όλους εμάς, όπως δυστυχώς ασεβή συμπεριφορά εκδηλώθηκε από την ομάδα του Α.Σ. Λευκόπτερας. Μία αναγνώριση της άδικης συμπεριφοράς τους απέναντί μας θα ήταν αρκετή.

Η νέα απάντηση της Λευκόπετρας μέσω του Χριστόφορου Πολιτίδη: Σε ανάρτηση μου στην σελίδα του ΑΣ ΚΕΡΑΥΝΌΣ ΛΕΥΚΌΠΕΤΡΑΣ 1954 αναφέρω γιατί και πως προέκυψε αυτή η άσχημη εικόνα. Δεν έγινε εσκεμμένα και όσοι ήταν κοντά στον πάγκο μας μπορούν να το επιβεβαιώσουν, εγώ τους έδιωξα γρήγορα κ άρον άρον αφού ξεκίνησε ένταση κ φασαρία με κάποιους φίλαθλους πίσω από τον πάγκο μας, για να μην επεκταθεί αυτή σε όλο τον αγωνιστικό χώρο έστειλα γρήγορα και άρον άρον όλους στα αποδυτήρια γι’αυτό άλλωστε κ δεν καθαρίσαμε κ τα μπουκάλια νερού κτλ κάτι που κάνουμε παντού. Δε θα ζητήσω συγγνώμη για την κίνηση γιατί δεν έγινε καμία κίνηση επίτηδες. Ζητώ συγγνώμη όμως για το θέαμα γενικός που αφήσαμε έτσι τον πάγκο (σας εξήγησα το γιατί έγινε.) Όσο για το μάθημα ηθικής σεβασμού κτλ ειδικά στον ΚΕΡΑΥΝΌ ΛΕΥΚΌΠΕΤΡΑΣ δεν είναι και πολύ κομψό να το κάνετε εσείς. Χτίστε πρώτα την ιστορία σας σαν ομάδα και μετά κρίνεται τις άλλες είστε πολύ μικρή (ποδοσφαιρικά) να κρίνεται με αυτόν τον τρόπο μια ομάδα που η ιστορία της είναι η αρχή του ποδοσφαίρου στο νομό Ξάνθης και πάνω σε αυτό δεν χρειάζεται να πω τίποτα άλλο, αυτοί που είναι του ποδοσφαίρου κατάλαβαν εσείς που είστε νέοι καλό θα ήταν να ρωτήστε να μάθετε τι εστί ΚΕΡΑΥΝΌΣ ΛΕΥΚΌΠΕΤΡΑΣ. Τέλος συγχαίρω την ομάδα της Μύκης για την κατάκτηση του πρωταθλήματος το ΔΣ τον προπονητή σας και σας εύχομαι καλή συνέχεια.