Super League: «Κουλούρια» στο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον ΠΑΟ! Βασικός ο Φώτης Ιωαννίδης, από τον πάγκο ο Μάνταλος

Ο Παναθηναϊκός παρέμεινε για έβδομο ματς στα playoffs αήττητος, αυτή τη φορά κόντρα στην ΑΕΚ μετά το 0-0 στο ΟΑΚΑ, και εξακολουθεί να έχει το προβάδισμα στη μάχη των δύο ομάδων για την έξοδο στην Ευρώπη τη νέα σεζόν ενώ εξασφάλισε και την ισοβαθμία σε σχέση με την Ένωση.

Σε ένα κακό ποιοτικά ντέρμπι ανάμεσα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, με ελάχιστες καλές φάσεις, με πολλές κίτρινες κάρτες και παράπονα και από τις δύο ομάδες η ισοπαλία και το 0-0 παρέμειναν έως το τέλος της αναμέτρησης με τους “πράσινους” να παραμένουν αήττητοι για έβδομο ματς στα playoffs και να παραμένουν πάνω από την Ένωση στη βαθμολογία σε σχέση με τη μάχη των δύο ομάδων για την έξοδο στην Ευρώπη τη νέα σεζόν.

Παράλληλα με το ισόπαλο αποτέλεσμα στο “Σπύρος Λούης” το τριφύλλι έχει υπέρ του και την ισοβαθμία με την ΑΕΚ αν οι δύο ομάδες τερματίσουν ισόβαθμες καθώς σε τέσσερα παιχνίδια φέτος έχει μια νίκη και τρία ματς έχουν λήξει ισόπαλα.

Στο παιχνίδι της Κυριακής είχαμε λιγοστές αξιόλογες φάσεις για τις δύο ομάδες. Το δοκάρι του Χατζισαφί στο πρώτο μέρος ήταν η καλύτερη στιγμή της ΑΕΚ η οποία προς το τέλος του ματς είχε δύο ακόμα ευκαιρίες με τον Λιβάι Γκαρσία.

Βασικός για τον Παναθηναϊκό ξεκίνησε ο Κομοτηναίος σέντερ φορ Φώτης Ιωαννίδης που άφησε την θέση του στον Καρλίτος στο 62′, ενώ για την Ένωση από τον πάγκο ήρθε ο Κομοτηναίος Πέτρος Μάνταλος, αφού πέρασε στο 67′ στη θέση του Χατζισαφί.

Οι γηπεδούχοι που ήθελαν τη νίκη και τους τρεις βαθμούς περισσότερο από τον Παναθηναϊκό μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο καλύτερα και απείλησε πρώτη με τον Τσούμπερ στο 18′ της αναμέτρησης αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία του Μπρινιόλι. Οι πράσινοι απάντησαν στο επόμενο λεπτό με το σουτ του Μαουρίσιο να φεύγει και αυτός εκτός εστίας.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν μια καλή στιγμή στο 20′ όταν ο Παλάσιος μπήκε από τα δεξιά στο παιχνίδι, έφυγε αρκετά πλάγια, παράλληλα με τη γραμμή του άουτ, έκανε και το σουτ με τον Στάνκοβιτς να διώχνει με το πόδι σε κόρνερ. Ένα λεπτό αργότερα το τριφύλλι απείλησε με τον Αϊτόρ αλλά ο γκολκίπερ της ΑΕΚ μπλόκαρε σταθερά το συρτό σουτ του Ισπανού εξτρέμ.

Η καλύτερη στιγμή στο πρώτο 45λεπτο άνηκε στην ΑΕΚ με τον Χατζισαφί να είναι αποδέκτης της μπάλας, να επιχειρεί το σκαφτό σουτ αλλά είδε την τύχη να του γυρνάει την πλάτη καθώς σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στα λεπτά που απέμεναν μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου ο διαιτητής της αναμέτρησης έδειξε πέντε κίτρινες κάρτες στους παίκτες των δύο ομάδων ενδεικτικό της έντασης και των μονομαχιών.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Γιοβάνοβιτς έριξε στο ματς τον Βιτάλ αντί του Βιγιαφάνιες. Έβαλε τον Βραζιλιάνο πίσω από την επιθετική τριάδα και πέρασε τον Μαουρίσιο δίπλα στον Πέρεθ.

Πάλι η ΑΕΚ ήταν αυτή που είχε την ελαφρύ υπεροχή στο παιχνίδι, πατούσε ευκολότερα στην περιοχή του Μπρινιόλι σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό. Ο Γιοβάνοβιτς έβλεπε την ομάδα του να μην μπορεί να παίξει καλά και προχώρησε σε διπλή αλλαγή με τους Καρλίτος – Κουρμπέλη στο ματς στο 62′ αντί των Ιωαννίδη και Μαουρίσιο.

Τρία λεπτά αργότερα μάλιστα ο Παναθηναϊκός απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος. Σε κόρνερ από τα αριστερά ο Κουρμπέλης πήρε την πρώτη κεφαλιά με τον Άμραμπατ να διώχνει με το κεφάλι, η μπάλα έφτασε στον Χουάνκαρ που έκανε το σουτ με το δεξί και έστειλε τη μπάλα λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Στάνκοβιτς. Στο 68′ οι πράσινοι απείλησαν ξανά όταν ο Κώτσιρας έκλεψε τη μπάλα, έκανε το διαγώνιο σουτ εκτός περιοχής αλλά την έστειλε έξω.

Το καλύτερο δεκάλεπτο στην αναμέτρηση για το τριφύλλι έκλεισε με μια ακόμη καλή στιγμή όταν στο 71′ ο Καρλίτος εκτός περιοχής επιχείρησε το σουτ με τη μπάλα να φεύγει λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Στάνκοβιτς.

Με το ματς να πηγαίνει προς το τέλος και την ΑΕΚ να ψάχνει πάση θυσία τη νίκη, πήρε μέτρα, απείλησε κυρίως με τον Γκαρσία αλλά ο Παναθηναϊκός κράτησε το μηδέν μέχρι το τέλος. Στο 86′ σε σέντρα από τα δεξιά ο Λιβάι πήρε την κεφαλιά με τον Μπρινιόλι να αποκρούει με σχετική ευκολία.

Ανάλογη κατάληξη είχε και το σουτ που επιχείρησε ο εξτρέμ της Ένωσης με τη συμπλήρωση 90 λεπτών αγώνα αλλά και πάλι ο Μπρινιόλι μπλόκαρε τη μπάλα με τα δύο του χέρια.