Super League: Από την Χαλάστρα στο «Βικελίδης» για το διπλό του Ολυμπιακού ο Βασίλης Τοροσίδης

Ο Ολυμπιακός λίγες μέρες μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος επικράτησε 0-1 του Άρη για την 7η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League στο Βικελίδης.

Ο Ολυμπιακός με αυτό το τρίποντο έφτασε τους 79 πόντους και αύξησε ακόμη περισσότερο τη διαφορά του από τη δεύτερη θέση στο +19. Από την άλλη, στην 4η θέση με 53 πόντους είναι ο Άρης που συνεχίζει τη μάχη για την ευρωπαϊκή έξοδο.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Ξανθιώτης τεχνικός διευθυντής των «ερυθρολεύκων» βρέθηκε το απόγευμα και στην Χαλάστρα για την πρεμιέρα του Αρη Πετεινού στα μπαράζ ανόδου στην Γ’ Εθνική (η φωτογραφία είναι αρχείου από το περσινό παιχνίδι Κυπέλλου).

Οι κίτρινοι ήταν λίγο πιο απειλητικοί στο α’ μέρος, με τις φάσεις να είναι λίγες. Οι ερυθρόλευκοι στην πρώτη τους καλή στιγμή στο β’ μέρος σκόραραν με τον Τικίνιο και κράτησαν το προβάδισμα έως το φινάλε.

Το ματς ξεκίνησε έχοντας ρυθμό, με τις δύο ομάδες να έχουν όρεξη για ποδόσφαιρο. Τα πρώτα σουτ από τις δύο ομάδες κατέληγαν στα σώματα, δίχως να υπάρχει η μεγάλη ευκαιρία. Οι ερυθρόλευκοι είχαν την κατοχή στα πρώτα λεπτά, ωστόσο σταδιακά ο Άρης ισορροπούσε.

Στο 13′ έπειτα από μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Άρη, ο Τικίνιο μπήκε στην περιοχή με προϋποθέσεις, έκανε το σουτ, όμως απέκρουσε ο Κουέστα. Στο 24ο λεπτό ο Ιτούρμπε δοκίμασε το πόδι του, αλλά ο Τζολάκης δεν αντιμετώπισε πρόβλημα.

Λίγο πριν από το τέλος του πρώτου μέρους στο 45′ ο Άρης είχε καλή στιγμή. Οι κίτρινοι κυκλοφόρησαν την μπάλα και την έφεραν στην περιοχή από τα δεξιά. Ο Μαντσίνι αξιοποίησε την πάσα του Σούντγκρεν, έκανε το σουτ και απέκρουσε ο Τζολάκης.

Ο Άρης μπήκε πιο επιθετικά στο β’ μέρος. Προσπάθησε να φέρει την μπάλα στην περιοχή του Ολυμπιακού, ωστόσο δεν κατάφερε να δημιουργήσει τη μεγάλη ευκαιρία. Εν αντιθέσει με τους ερυθρόλευκους οι οποίοι στην πρώτη τους καλή στιγμή στο β’ μέρος κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ.

Στο 55ο λεπτό ο Κούντε εκτέλεσε φάουλ, ο Παπαδόπουλος πήρε την κεφαλιά, απέκρουσε ο Κουέστα και ο Τικίνιο πήρε το ριμπάουντ για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Οι «κίτρινοι» είχαν δύο τελικές με Ιτούρμπε, που δεν απείλησαν ουσιαστικά και δεν μπόρεσαν να αποφύγουν την ήττα που τους αφήνει στην 4η θέση σε ισοβαθμία με την ΑΕΚ, πριν το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα την ερχόμενη Τετάρτη.