Super League 2: Με γκολ πρώην της Ξάνθης νίκησε μέσα στην Βέροια στο πρώτο μπαράζ και πήρε προβάδισμα ανόδου ο Λεβαδειακός

Με γκολ του πρώην παίκτη της Ξάνθης Λούκας Πολέτο στο 59’ ο Λεβαδειακός πανηγύρισε διπλό… ανόδου στη Βέροια και απέκτησε πλεονέκτημα για την απευθείας άνοδο στη Super League.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και ο Γιάννης Πασάς έγινε απειλητικός μόλις στο τέταρτο λεπτό, όταν και η κεφαλιά του πέρασε λίγο έξω από την εστία του Μάρκοβιτς. Στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης η «βασίλισσα» είχε νέα ευκαιρία με σουτ του Μούργου, ενώ μετά από ένα νευρικό διάστημα χωρίς ιδιαίτερες φάσεις, ο Λεβαδειακός έγινε επικίνδυνος με τον Μυτίδη σε 37′ και 41′, αλλά τόσο το σουτ του όσο και η κεφαλιά του δεν βρήκαν στόχο. Στο 42′ σημειώθηκε η τελευταία ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου, με το σουτ του Μούργου να περνά εκτός εστίας.

Στο δεύτερο ημίχρονο και μετά από ένα αναγνωριστικό τέταρτο για τους «μονομάχους», ο Λεβαδειακός ευτύχησε να κάνει το 0-1 στο 59ο λεπτό, με τον Μυτίδη να περνά υπέροχη πάσα στον χώρο με αποδέκτη τον Πολέτο, ο οποίος με εξαιρετική κούρσα και όμορφο πλασέ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του. Δέκα λεπτά αργότερα ο Πασάς είχε μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση, με το σουτ του όμως να αποκρούεται σε κόρνερ από τον Μάρκοβιτς.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Βέροια βγήκε μπροστά και προσπάθησε να διασπάσει την αμυντική λειτουργεία των Βοιωτών, η οποία όμως ήταν πολύ καλά στημένη, ενώ ο Συμελίδης στο 90+1′ απώλεσε μεγάλη ευκαιρία ώστε να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του, με τον Βελλίδη να του λέει «όχι από κοντά». Κάπως έτσι, έμεινε το 0-1 του Λεβαδειακού μέχρι το τέλος και ο μαθητής Γιάννης Ταουσιάνης νίκησε τον δάσκαλο Παύλο Δερμιτζάκη, του οποίου ήταν βοηθός στον Πανθρακικό μια δεκαετία πριν. Το δεύτερο παιχνίδι που θα κρίνει την άνοδο είναι προγραμματισμένο για την άλλη Κυριακη 15/5 στις 16:30 το απόγευμα.