Γ’ Εθνική: Προβληματίστηκε στο ξεκίνημα ο Πανθρακικός αλλά απέφυγε την ήττα από τον Βύρωνα στην Καβάλα και περιμένει Ιπποκράτη

Οι νταμπλούχοι της ΕΠΣ Θράκης αντιμετώπισαν τους νταμπλούχους της ΕΠΣ Καβάλας στην πρεμιέρα του ειδικού τουρνουά ανόδου στην Γ’ Εθνική και παρόλο που βρέθηκαν πίσω στο σκορ με το καλημέρα της αναμέτρησης του Βερουλείου, τουλάχιστον ισοφλαρισαν και μπορούν να αισιοδοξούν για τη συνέχεια.

Με απλά λόγια Βύρωνας Καβάλας και Πανθρακικός μπροστά σε 500 θεατές και περίπου 60-70 Κομοτηναίος, αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στο κακό αγωνιστικό χώρο του Βερούλειο, μοιράστηκαν τους βαθμούς και κάνουν ήδη τα σχέδιά τους για τα επόμενα παιχνίδια της Τετάρτης, ο μεν Πανθρακικό με τον εκ των νικητών της πρεμιέρας Ιπποκράτη στο ΔΑΚ Κομοτηνής, ο δε Βύρωνας με τον Αρη Πετεινού στην Ξάνθη.

Στα του αγωνα ο Μπαχαρίδης έχοντας μη διαθέσιμους τους Δραγανίδη και Αρετά και όχι πλήρως έτοιμο τον Αντωνιάδη, έβαλε αριστερό μπακ τον Λειβαδίτη δεξιά τον Καλογρανά και στόπερ τους Σιδηρόπουλο και Σαπνάρα. Μπροστά έπαιξαν όπως συνήθως Σμαλης και Χακάν κεντρικοί, φορ ο Ερκάν και από πίσω του εναλλασσόταν οι Βάσκος, Γιαννακιτζίδης και Φουρλατάρας.

Σε ένα πολύ καλό πρωτο ημίχρονο με πολλές φάσεις, o Πανθρακικός μπήκε δυνατά αλλά με ένα φοβερό και τυχερό γκολ του Δουμάνη έμεινε γρήγορα πίσω στο σκορ. Μόλις στο 2′ ωραίο σουτ του Ερκαν ο έμπειρος Ευστρατίου πετάχτηκε στο γαμα της εστίας του και έδιωξε σε κόρνερ, και στο 3′ σε σεντρα του Φουρλαταρα ο ο προωθημενος Σιδηρόπουλος μόνος απέναντι στο τέρμα έπιασε αέρα χάνοντας μοναδική ευκαιρία. Και αφού δεν έδινε το 0-1, στο 5′ ο αρχισκορερ Φώτης Δουμανης έξω από την περιοχή έπιασε καταπληκτικό σουτ στελνοντας την μπάλα στο γαμα του Κεχαγιά που δεν μπόρεσε να αντιδράσει κάνοντα το 1-0 για το Βύρωνα.

Στο 35′ σε σέντρα του Γιαννακιτσιδης ο Βασκος μόνος του δεν έπιασε καλα την μπαλα κάνοντας ένα αδύναμο σουτ που μπλόκαρε ο Ευστρατιου, όπως έκανε και στο 38′ σε μπαλια του Ερκαν και νέο σουτ του Βασκου. Στο 39′ ο Δουμανης πάσαρε στον Παντελίδη που σουταρε μόλις άουτ. Ο Πανθρακικός προσπάθησε για την ισοφάριση, στο 39′ σε σεντρα του Ερκαν ο Φουρλατάρας από το σημείο του πέναλτυ σουτλαρε ψηλά άουτ αλλα στο 44′ από πλάγια ο έμπερος και φορμαρισμένος Ερκαν με καλό γωνιακό σουτ από πάσα του Καλογρανά έκανε το 1-1 μεσα σε έξαλλους πανηγυρισμους αποτέλεσμα που ήταν και το ημίχρονο.

Στο β’ ημιχρονο ο αγώνας δεν είχε τον ίδιο ρυθμό σα οι δυο ομάδες να συμφιλιώθηκαν με το αποτέλεσμα, μόλις μόλις δύο καλές ευκαιρίες. Στο 60′ το σουτ του Φουρλαταρα πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 68′ ο Ελευθεριαδης τουτ Βύρωνα είχε κεφαλιά μόλις άουτ.

Την Τετάρτη αν και 2η μόλις αγωνιστική ο Πανθρακικός θέλει μόνο νίκη κόντρα στον ανεβασμένο Ιπποκράτη, ενώ ο Βύρωνας του βασικού πρώην αμυντικού Πανθρακικού και Κοσμιου Γιώργου Ζιούλη θα αγωνιστεί στην Ξάνθη με τον Άρη Πετεινού.

Οι διαιτητές από την Χαλκιδική Κόκκινος, Κούρας και Τσιρώνας δεν αντιμετωπίσαν ιδιατερα προβλήματα.

ΒΥΡΩΝΑΣ (Ιγνατιάδης): Ευστρατίου, Σεφεριδης, Ελευθεριάδης (80′ Ηλιαδης), Καλτσιδης, Μαυρογιάννης, Ζιουλης, Καπνοπουλος, Φουστερης, Δουμανης, Παντελίδης, Αθανασάκης (61′ Σαββατιανος)

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Μπαχαρίδης): Κεχαγιάς, Καλογρανάς, Λειβαδιώτης, Σιδηρόπουλος, Σαπνάρας, Βελή Χακάν, Γιαννακιτσίδης (68′ Αντωνιάδης), Σμάλης, Βάσκος, Ερκάν (60′ Γκουτσίδης), Φουρλατάρας