Ο Έβρος επέστρεψε στην Α1 χάρη στον ΑΘΛΟ του Άθλου Ορεστιάδας! Επτά χρόνια μετά την ίδρυσή του ανεβαίνει στα σαλόνια της Volley League!!!

Πανηγυρίζει η Ορεστιάδα και ο Έβρος την επιστροφή ομάδας τους στην Volley League. Ο Άθλος νίκησε με 3-0 σετ στο “Νικος Σαμράς” τον Φιλιππο Βέροιας στα μπαράζ ανόδου-παραμονής στην Α1 Ανδρών, έφτασε τις δυο απαιτούμενες νίκες και πανηγυρικά ανεβαίνει στα μεγάλα σαλόνια.

Ειναι η πρώτη φορά που ο Αθλος Ορεστιάδας φτάνει σε αυτήν την ανωτατη διάκριση, μόλις επτά χρόνια μετά την ίδρυσή του. Κρατάει έτσι ψηλά την σημαία του Εβρίτικου βόλεϊ που επί χρόνια πρωταγωνιστεί στο άθλημα κυρίως με τον ΑΟ Ορεστιάδας αλλά και με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, που έκαναν αμφότεροι και μεγάλες ευρωπαϊκές πορείες. Ωστόσο την τελευταία διετία, μετά τον οικειοθελή (και όχι αγωνιστικό) υποβιβασμό του Εθνικό, ο Νομός που αγαπάει το βόλεϊ όσο καμια άλλη περιοχή της χώρας και έχει αναδείξει και συνεχίζει να αναδεικνύει τεράστιους αθλητές και προπονητές, είχε μείνει χωρίς εκπρόσωπο στα σαλόνια της Volley League.

Αυτό το κενό έρχεται να καλύψει ο Άθλος Ορεστιάδας που μετά από μια εντυπωσιακή σεζόν στην Pre League κατάφερε να πάρει το τρίτο εισιτήριο ανόδου, απέναντι σε μια ομάδα που φέτος αγωνιζόταν σε ανώτερη κατηγορία από αυτήν. Ο Άθλος είχε πετύχει την πρώτη νίκη και μάλιστα με ανατροπή με 3-1 σετ μέσα στην Βέροια και με την δεύτερη, πιο εύκολη, νίκη του στο “Νίκος Σαμαράς” γίνεται η 10η ομάδα που θα λάβει μέρος στο νέο πρωτάθλημα της Volley League Ανδρών την σεζόν 2022-2023.

Στα του αγωνα, ουσιαστικά ο Φιλιππος βεροιας καταφερε να παλέψει μονο το πρωτο σετ, μέχρι τα μισά του οποίου μάλιστα είχε και ένα σταθερό προβάδισμα τριών πόντων. Μετά την ήττα σε αυτό κατέρρευσε και ήρθε εύκολα η νίκη για τους Εβρίτες, που σημαίνει ταυτόχρονα τον πικρό υποβιβασμό του Φιλιππου στην Pre League μετά από δύο σεζόν στα μεγάλα σαλόνια.

Τα σετ: 3-0 (25-21, 25-15, 25-13)
Α.Σ. ΑΘΛΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ (Θοδωρής Χουσίδης): Καψαλιάρης, Ριζόπουλος, Στοϊλούδης, Φερέιρα, Ντα Σίλβα, Αλεξάκης / Αρχοντούδης (λ), Διαμαντίδης (λ), Καζαντζίδης, Ράπτης.
Α.Π.Σ. ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ (Τάκης Χριστοφορίδης): Γιάγκος, Βαρβεσιώτης, Στουντζίνσκι, Χουάν, Γραμμενούδης, Στεφανίδης / Μιχελάκης (λ), Κουπατσιάρης, Σιούτης, Ντουντούδης.