Γ’ Εθνική: Σε τέσσερις ομίλους το νέο πρωτάθλημα από επτά που ήταν φέτος! Όσα αναφέρει η προκήρυξη της ΕΠΟ

Τριετής ήταν η προκήρυξη της ΕΠΟ για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής που εγκρίθηκε το περασμένο καλοκαίρι και βάσει αυτής, για τις δύο επόμενες χρονιές (2022-23 και 2023-24) αναφέρει ότι το πρωτάθλημα της Γ Εθνικής, θα διεξαχθεί σε 4 ομίλους των 18 ομάδων.

Θα ανέρχεται στη Super League 2 ο πρωταθλητής του κάθε ομίλου (τέσσερα συνολικά σωματεία). Σε περίπτωση που κάποια πρωταθλήτρια ομάδα δεν μπορέσει να δηλώσει συμμετοχή στην ανώτερη κατηγορία, το δικαίωμα αποκτά η δευτεραθλήτρια ομάδα από τον αντίστοιχο όμιλο. Εάν και η δευτεραθλήτρια ομάδα δε δηλώσει συμμετοχή το δικαίωμα αποκτά η καλύτερη δευτεραθλήτρια ομάδα των υπόλοιπων ομίλων.

Για τον υποβιβασμό, την αγωνιστική περίοδο 2022-2023 θα υποβιβαστούν από την Γ’ Εθνική στα τοπικά πρωταθλήματα των οικείων ΕΠΣ οι 6 τελευταίες ομάδες του κάθε ομίλου, εάν και εφόσον ο αριθμός των ομάδων κάθε ομίλου θα είναι 18. Συνολικά θα υποβιβαστούν 24 ομάδες.

Τέλος, και για την αγωνιστική περίοδο 2023-2024 προβλέπεται ότι θα υποβιβαστούν στα τοπικά πρωταθλήματα των οικείων ΕΠΣ οι 6 τελευταίες ομάδες του κάθε ομίλου, εάν και εφόσον ο αριθμός των ομάδων κάθε ομίλου θα είναι 18. Συνολικά θα υποβιβαστούν 24 ομάδες.

Από τις τοπικές ΕΠΣ θα γίνουν και πάλι αγώνες μπαράζ μέσα από οχτώ ομίλους και οι τρεις πρώτες ομάδες από κάθε γκρουπ (συνολικά 24) θα ανέλθουν στη Γ’ Εθνική. Κάπως έτσι θα κλειδώσει ότι η Γ’ Εθνική θα διεξάγεται σε τέσσερις ομίλους και θα μοιάζει περισσότερο με Εθνική Κατηγορία παρά με Περιφερειακό Πρωτάθλημα, όπως συνέβαινε τα τελευταία χρόνια.