ΕΠΣ Ξάνθης: Η «μάχη του βουνού» στον Εχίνο ανάμεσα σε Μύκη και Λευκόπετρα με παρατηρητή το Κότινο και τα σενάρια ανάλογα με το αποτέλεσμά της

Η μάχη στο βουνό και συγκεκριμένα στο γήπεδο του Εχίνου ανάμεσα στον πρωτοπόρο στην Γ’ Κατηγορία της ΕΠΣ Ξάνθης ΑΟ Μύκης και τον τρίτο αλλά μόλις τρεις βαθμούς πίσω του Κεραυνό Λευκόπετρας τραβάει το ενδιαφέρον όλης της ποδοσφαιρικής περιοχής την Τετάρτη, δεδομένου ότι όλα τα άλλα πρωταθλήματα έχουν ολοκληρωθεί.

Είναι ένα παιχνίδι το οποίο φυσικά θα παρακολουθήσει με ενδιαφέρο και το Κότινο, που βρίσκεται ανάμεσά τους και έχει ρεπό σε αυτήν την εμβόλιμη 24η αγωνιστική, καθώς βαδίζουμε πλέον σε τρεις στροφές στο τέλος του πρωταθλήματος. Πριν από αυτήν την αγωνιστική η Μύκη έχει 57 βαθμούς, το Κότινο 56 και η Λευκόπετρα 54, όμως αυτή η κούρσα μπορεί (για την ώρα τουλάχιστον) να έχει μόνον δύο κερδισμένους που θα ανέβουν στην πιο πάνω κατηγορία.

Τα σενάρια είναι τρία και με δεδομένο ότι βρισκόμαστε τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε, έχουν ως εξής:

Αν κερδίσει η πρωτοπόρος Μύκη εξασφαλίζει την άνοδο και σε μεγάλο βαθμό και τον τίτλο του πρωταθλητή της Γ’ Κατηγορίας ενώ το Κότινο παραμένει στη 2η θέση με ίδιο πλέον αριθμό αγώνων και κρατώντας την τύχη στα χέρια του (στη συνέχεια παίζει στον Κύρνο και υποδέχεται στο φινάλε τη πιθανά αδιάφορη τότε Μύκη.

Αν κερδίσει ο Κεραυνός Λευκόπετρας γίνεται αυτόματα αυτος το φαβορί για την άνοδο αφού θα πιάσει στην 1η θέση την Μύκη και έχει ευνοϊκό πρόγραμμα για την συνέχεια με αδιάφορες ομάδες, αφού αντιμετωπίζει εντός έδρας τον Κεραυνό Π. Κατραμίου και εκτος την Κεσσάνη Ερασμίου.

Αν το μεγάλο ματς Μύκης – Λευκόπετρας λήξει ισόπαλο, τότε ελάχιστα αλλάζουν και τα πάντα θα κριθούν στις τελευταίες δύο αγωνιστικές με όλο το ενδιαφέρον να στρέφεται στο ντέρμπι του ΑΟ Κότινο με τη Μύκη στο φινάλε του πρωταθλήματος.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΜΟΝΟΜΑΧΩΝ
1. ΑΟ ΜΥΚΗ (57 βαθμούς): Κεραυνός Λευκόπετρας (εντός), Αρης Πετεινου Β’ (εντός), ΑΟ Κότινο (εκτός)
2. ΑΟ ΚΟΤΙΝΟ (56 βαθμούς): ρεπό, Νέστος Κύρνου (εκτός), ΑΟ Μύκη (εντός)
3. ΚΕΡΑΝΟΣ ΛΕΥΚΟΠΕΤΡΑΣ (54 βαθμούς): ΑΟ Μύκη (εκτός), Κεραυνός Π. Κατραμίου (εντός), Κεσσάνη Ερασμίου (εκτός)