Η καταγγελία Γεμενετζή για «μπράβους και φουσκωτούς» στον Πανθρακικό και η απάντηση με μία… αλεπού και τη «μπάλα στην εξέδρα»

Ο Κώστας Γεμενετζής δεν είναι τυχαία προσωπικότητα για την ιστορία του Πανθρακικού. Είναι όπως δήλωσε ο ίδιος το βράδυ του περασμένου Σαββάτου «παιδί του Πανθρακικού», ο άνθρωπος τον οποίο διαδέχτηκε ο Νίκος Μπαχαρίδης στον πάγκο της ομάδας δυόμισι χρόνια πριν.

Τότε ο ίδιος ο Πανθρακικός είχε εκδώσει ανακοίνωση στην οποία ανέφερε: «Φρόντισε να βάζει το “εγώ” κάτω από το “εμείς” για το καλό του Πανθρακικού μας. Ξέρουμε καλά πως ο Κώστας Γεμενετζής και η οικογένεια του θεωρούν δεύτερο σπίτι τους τον Πανθρακικό και θα συνεχίσουν να προσφέρουν όλοι με γνώμονα να φτάσει η ομάδα μας εκεί που αξίζει».

Πρόσθετε ακόμα εκείνη η ευχαριστήρια ανακοίνωση, που θύμιζε ότι ο Γεμενετζής είχε διατελέσει «βοηθός στην ανδρική ομάδα μέχρι και την τελευταία μέρα λειτουργίας της στην Football League, προπονητής στην Κ17 και προπονητής εδώ και 1.5 χρόνο στην ανδρική ομάδα» ότι «Είμαστε σίγουροι πως στην περίπτωση του Κώστα Γεμενετζή ισχύει η φράση ‘Μια φορά Πανθρακικός, μια ζωή Πανθρακικός’».

Αυτή λοιπόν η κορυφαία προσωπικότητα για την ιστορία του Πανθρακικού, ως αντίπαλος το Σάββατο της «ομάδας της καρδιάς του», κατήγγειλε δημόσια «κάτι το οποίο δεν αρμόζει για το όνομα του Πανθρακικού».

Θυμίζουμε τα λόγια του: «Δεχθήκαμε επίθεση στα αποδυτήρια. (…) Το να έρθουν προπονητές και παράγοντες στα αποδυτήριά μας, να ορμήξουνε στον παίκτη μας και να φάμε τραμπουκισμό, για μένα είναι το μελανό σημείο του παιχνιδιού. (…) Το ποδόσφαιρο είναι στις γραμμές, δεν είναι ούτε πίσω από τις πόρτες, ούτε με μπράβους, ούτε με φουσκωτούς, ούτε με τίποτα. (…) Έχουν ξανασυμβεί στο παρελθόν, αλλά στέκομαι στο όνομα του Πανθρακικού. Δεν είναι μια τυχαία ομάδα, αλλά ο Πανθρακικός».

Ο Κώστας Γεμενετζής πρόσθεσε: «Εγώ είμαι παιδί του Πανθρακικού και πάντα προσπαθούσαμε να βγάλουμε προς τα έξω το ποδόσφαιρο», προσθέτοντας νωρίτερα στην δήλωσή του ότι ο ίδιος δεν θέλει «ούτε Κύπελλα, ούτε μετάλλια». 

Ποια είναι η απάντηση του Πανθρακικού σε μια τόσο σοβαρή καταγγελία, που προέρχεται από ένα δικό της παιδί; Ηρθε έμμεσα με 24 ώρες καθυστέρηση και θυμίζει τη λογική «πετάω την μπάλα στην εξέδρα». Επί της ουσίας της καταγγελίας καμία απολύτως απάντηση.

Αντίθετα, υπήρξε έμμεση απάντηση με μια αλεπού-καρτούν που έχει στο στήθος το έμβλημα του Πανθρακικού με τον αναμμένο πυρσό και κρατάει ψηλά στα χέρια της τα δυο τρόπαια του νταμπλ, σε έναν αλιγορισμό του «όσα δεν φτάνει η αλεπού» και παρά την ρητή δήλωση του νυν προπονητη της Γρατινής και πρώην του Πανθρακικού ότι δεν τον ενδιαφέρουν ούτε τα κύπελλα ούτε τα μετάλλια.

Το σχόλιο της ομάδας του Πανθρακικού; «Ο νοών νοείτο». Ωστόσο για την ουσία της δημόσιας καταγγελίας Γεμενετζή περί τραμπουκισμών, μπράβων και φουσκωτών, αν εγκρίνεται ή καταδικάζεται η καταγγελόμενη συμπεριφορά ή αν η συμπεριφορά αυτή αποτελεί αποκύημα φαντασίας του καταγγέλοντος, από τον Πανθρακικό, δυο μέρες μετά πλέον, παραμένει «η μπάλα στην εξέδρα»…

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.