Γ’ Εθνική: Κίνδυνος νέας αναβολής στην έναρξη των μπαράζ ανόδου την ερχόμενη Κυριακή

Στο τέλος της φθάνει η δικαστική εκκρεμότητα που έχει να κάνει με την ένσταση του Μακεδονικού για αντικανονική χρησιμοποίηση Εβρίτη παίκτη της Λευκίμμης στο μεταξύ τους ματς για τον 2ο Όμιλο της Γ’ Εθνικής.

Σε πρώτο βαθμό η υπόθεση απορρίφθηκε και η ομάδα της Θεσσαλονίκης κατέθεσε έφεση που θα εκδικαστεί το απόγευμα της Τρίτης 3 Μαΐου από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ.

Αν ο Μακεδονικός κερδίσει την έφεση θα αναδειχθεί αυτός πρωταθλητής, αλλιώς παραμένει πρώτη η Κοζάνη στον δεύτερο όμιλο της Γ’ Εθνικής και θα πάρει αυτή μέρος στα μπαράζ. Ανάλογα με την ταχύτητα έκδοσης της απόφασης θα κριθεί και το αν θα ξεκινήσουν οι αγώνες των πρωταθλητών των ομίλων την προσεχή Κυριακή 8 Μαΐου ή θα δοθεί νέα παράταση.

Υπενθυμίζεται ότι αυτά τα μπαράζ όφειλαν να έχουν ξεκινήσει πριν το Πάσχα. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι αυτην την Κυριακή έχει προγραμματιστεί να αρχίσουν και τα μπαράζ των πρωταθλητών των ΕΠΣ για άνοδο στην Γ’ Εθνική. Και σε αυτήν την περίπτωση έχουν υπάρξει προσφυγές από σειρά ομάδων (συμπεριλαμβανομένων και δύο της Θράκης, οι οποίες μάλιστα στρέφονται μεταξυ άλλων κατά άλλης της Θράκης) σε σχέση με παραβίαση τψν προβλέψεων του αθλξτικού νόμου για το Μητρώο.

Επειδή η διαδικασία αυτή κινείται εκτός ποδοσφαιρικής πειθαρχικής δικαιοσύνης, οι περισσότεροι εκτιμούν ότι δεν θα υπάρξει εμπλοκή με καθυστέρηση στην έναρξη αυτών των αγώνων μπαράζ. Ωστόσο επειδή την περασμένη εβδομάδα ζητήθηκαν έγγραφες διευκρινίσεις από την ΕΠΟ και θεωρητικά μπορεί να εκτιμηθεί ότι υπάρχει εκκρεμοδικία, υπάρχουν κάποιες μικρές φωνές που αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο αναβολής και σε αυτούς τους αγωνες, ώστε και οι δυο διαδικασίες μπαραζ να ξεκινήσουν μαζί.