Super League 2: Στην… «αρχηγική» μονομαχία ο Μηνάς Χαλκιαδάκης «έριξε» τον Αστέρα του Γιάννη Πεχλιβανόπουλου

Ο Ηρόδοτος νίκησε με χρυσό σκόρερ τον αρχηγό του και πρώην φορ του Πανθρακικού Μηνά Χαλκιαδάκη τον Αστέρα Βλαχιώτη του Κομοτηναίου αμυντικού και αρχηγού επίσης Γιάννη Πεχλιβανόπουλου με 2-1 στη Νέα Αλικαρνασσό και παρέμεινε στην Super League 2 με έναν συγκλονιστικό τρόπο.

Ο Ηρόδοτος μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, και ο Μπαρμπόζα με ένα πολύ όμορφο γκολ εκτός περιοχής άνοιξε το σκορ στο 12’, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Ηρόδοτος έφτασε μία «ανάσα» από το 2-0 με το σουτ του Ποζατζίδη να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι.

Ο Αστέρας Βλαχιώτη κατάφερε να ισοφαρίσει στην πρώτη του πολύ καλή στιγμή στο παιχνίδι, με τον Μπούντνικ να εκμεταλλεύεται μία στιγμή αδράνειας στην άμυνα του Ηροδότου, με την μπάλα να φεύγει από τα χέρια του Κρόστα, τους αμυντικούς να μην διώχνουν και τον παίκτη των φιλοξενούμενων να ισοφαρίζει στο 44’. Οι γηπεδούχοι ανέκτησαν εκ νέου το προβάδισμα στο δεύτερο ημίχρονο, με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μηνά Χαλκιαδάκη στο 70’, το οποίο κέρδισε ο Ποζατζίδης σε χέρι του Λάμτσε.

Το 2-1 υπέρ του Ηροδότου έμεινε έως το φινάλε, την ίδια ώρα που στο Αιγάλεω γινόταν ένα απίστευτο παιχνίδι. Ο Διαγόρας μέσα σε ελάχιστα λεπτά στο φινάλε έφερε «τούμπα» το ματς και έμεινε στην κατηγορία με σκορ 2-1, μεταφέροντας το άγχος στη Νέα Αλικαρνασσό. Τα τέσσερα λεπτά των καθυστερήσεων ήταν γεμάτα με άγχος για τους γηπεδούχους, που με ισοπαλία υποβιβαζονταν αυτοί. Αυτό δεν έγινε υποβιβάστηκε ο Αστέρας Βλαχιώτη με 35 βαθμούς, 36 είχε ο Διαγόρας και 37 ο Ηρόδοτος και η Ιεράπετρα.