Deaflympics 2022: Με αρχηγό τον πρώτο κωφό απόφοιτο του ΤΕΦΑΑ ΔΠΘ νίκη της Εθνικής Ανδρών επί του Μεξικού με 3-0 στη Βραζιλία

Την καλύτερη αρχή έκανε η Εθνική Ποδοσφαίρου Ανδρών στους 24ους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών στη Βραζιλία. Η νίκη επί του Μεξικού, με το ευρύ 3-0 στην πρεμιέρα, ήταν η καλύτερη αρχή, με αντίπαλο μια ομάδα που θεωρείται από τις ισχυρές λόγω των καταβολών της λατινοαμερικάνικης σχολής στο άθλημα.

Με άμυνα για σεμινάριο και την επίθεση να το εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο η Εθνική πέτυχε μια μεγάλη νίκη ψυχολογίας, αλλά και ουσίας, που μπορεί να της δώσει την πρόκριση, στη νοκ άουτ φάση των αγώνων. Αξίζει να σημειωθεί ότι βασικός για την Ελλάδα αγωνίστηκε ο Νίκος Ιωαννίδης, o πρώτος (και μόνος μέχρι στιγμής) κωφός απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Το σκορ άνοιξε στο 14’ μετά από προσωπική ενέργεια του Σκέμπι από αριστερά που επιχείρησε το σουτ, απόκρουσε ο τερματοφύλακας του Μεξικού, αλλά στην επαναφορά ο επερχόμενος Τσιάνος με πλασέ έγραψε 1-0. Στο δεύτερο ημίχρονο Ελλάδα πέτυχε το 2-0 στο 65’ μετά από προσωπική ενέργεια του Παυλόπουλου από αριστερά και με πλασέ. Το τελικό 3-0 έγινε στο 84’ με το δεύτερο προσωπικό γκολ του Παυλόπουλου.

Επόμενος αντίπαλος το Ουζμπεκιστάν. Ο προπονητής Γιώργος Καρατζάς ήταν ξεκάθαρος ότι η ομάδα κοιτά κάθε ματς ξεχωριστά. «Υπολογίζουμε, αλλά δεν φοβόμαστε, τις αντιπάλους μας και με αισιοδοξία αντιμετωπίζουμε τα μελλοντικά παιχνίδια. Θέλουμε να συνεχίσουμε τα νικηφόρα αποτελέσματα. Όμως οφείλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι και προσηλωμένοι στο στόχο μας, που δεν είναι άλλος από τη νίκη», σχολίασε.

Το απόγευμα της Κυριακής (μεσάνυχτα ώρα Ελλάδος) πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή έναρξη της 24ης Ολυμπιάδας Κωφών στη Βραζιλία. Έξι χιλιάδες αθλητές και από τις πέντε Ηπείρους θα ανταγωνιστούν για την ύψιστη διάκριση κάθε αθλητή, που είναι το ολυμπιακό μετάλλιο, σε όλα τα ολυμπιακά αθλήματα με την Θράκη να έχει τουλάχιστον άλλες δύο συμμετοχές σε μπάσκετ και πάλη.

Μπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι