Ανέβασε στην Α1 την «Ορεστιάδα της Γερμανίας» ο Βλασακίδης αλλά δύσκολα ο σύλλογος θα αποδεχθεί αυτήν την άνοδο

Μετά τις επιτυχίες του Γιάννη Αθανασόπουλου σε Γερμανία και Ουγγαρία και του Σωτήρη Γκότση στην Φινλανδία, ένας άλλος Έλληνας προπονητής βόλεϊ ο Τασος Βλασακίδης διακρίθηκε στη Γερμανία, με τον προβιβασμό της TuS Mondorf στην Bundesliga.

Για την σπουδαία αυτή επιτυχία του Εβρίτη κόουτς έγραψε το Πάσχα το ThrakiSportS. Ο Βλσακίδης ανέλαβε την ομάδα πριν από 3 χρόνια όταν ήταν στην 3η κατηγορία και αφού ανεβήκαν το 2019 στη 2η, είχαν στόχο την παραμονή όπως και τερμάτισαν 11οι. Τη σεζόν 2020-2021 με πολύ δουλειά και αγωνιστικότητα βγήκαν 4οι και φέτος πρώτοι.

Ωστόσο όλα δείχνουν ότι η «Ορεστιάδα της Γερμανίας», όπως χαρακτηρίζει την ομάδα του ο ίδιος ο Βλασακίδης στις δηλώσεις του στον Στέφανο Λεμονίδη για το «Φως», δύσκολα θα αποδεχθεί την πρόκληση της ανόδου. Μπορεί να την πέτυχε, αλλά ο σύλλογος δεν διαθέτει ακόμα την δυνατότητα να διατηρήσει την ομάδα σε τόσο υψηλό επίπεδο.

Συγκεκριμένα ο Βλασακίδης δήλωσε:

“Στόχος λοιπόν για τη σεζόν 21-22 ήταν να πάμε ακόμα καλύτερα, χωρίς να είναι η πρώτη θέση απαραίτητα, αλλά κάναμε πολύ καλή πορεία και με δυνατό αντίπαλο το Moers, που ήθελε να ανέβει, έφτασε να κρίνεται η πρώτη θέση στην τελευταία αγωνιστική. Κερδίσαμε λοιπόν 3-2 το προηγούμενο Σάββατο και έτσι πήραμε το πρωτάθλημα.
Υπάρχουν πολύ λίγες πιθανότητες όμως να πάμε στην 1η κατηγορία επειδή οι απαιτήσεις της είναι πολύ διαφορετικές από τη 2η σε οικονομικό, γηπεδικό και οργανωτικό επίπεδο.
Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος που η δουλειά τριών και πλέον χρόνων ανταμείφθηκε, με την μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία της ομάδας μου, μετά από 110 χρόνια από την ίδρυσή της!
Η πόλη του Μόντορφ είναι σχετικά μικρή και θυμίζει πάρα πολύ την Ορεστιάδα της δεκαετίας του 90, όπου όλοι βοηθούσαν και χαιρόταν να βλέπουν την ομάδα να προοδεύει.
Στόχος μας είναι να κρατήσουμε την ομάδα σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο και ίσως λίγο αργότερα να κάνουμε το μεγάλο βήμα προς την Α΄ κατηγορία.”