ΕΠΣ Θράκης: Μια 11άδα tips για τον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου ανάμεσα σε Πανθρακικό και Δόξα Γρατινής

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τον φετινό μεγάλο τελικό του Κυπέλλου της ΕΠΣ Θράκης ανάμεσα στον Πανθρακικό και την Δόξα Γρατινής.

Οι δυο ομάδες θα διεκδικήσουν το τρόπαιο, που θα δώσει και δικαίωμα συμμετοχής στον κάτοχό του στο επόμενο Κύπελλο Ελλάδος.

Με αυτόν τον αγωνα ολοκληρώνεται η σεζόν στην ΕΠΣ Θράκης και τυγχάνει να φέρνει αντιμέτωπες τις ομάδες που θα το διεκδικούσαν και πριν δυο χρόνια.

Το ThrakiSportS παρουσιάζει 11 ενδιαφέροντα στοιχεία για να παρακολουθήσετε απρόσκοπτα τον τελικό.

1. Ο συγκεκριμένος τελικός είχε προκύψει και το 2020, αλλά δεν διεξήχθη ποτέ αφού προέκυψε η πανδημία. Τότε έγινε κλήρωση και τυχερός αναδείχθηκε ο Πανθρακικός. Πέρυσι δεν διεξήχθη καν ο θεσμος, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

2. Ο Πανθρακικός είναι ο πολυνίκης του θεσμού. Με το προπέρσινο κύπελλο, έχει 10 κατακτήσεις αλλά οι προηγούμενες εννιά είναι 15 και πλέον χρόνια πριν. Συγκεκριμένα το 1985, το 1988, το 1989, το 1990, το 1991, το 1992 (πεντε συνεχόμενες), το 1994, το 2004 και το 2005.

3. Η Δόξα Γρατινής έχει μόλις μία κατάκτηση Κυπέλλου, 16 χρόνια πριν. Συγκεκριμένα το 2006 ήταν η πρώτη και τελευταία φορά που η Δοξα Γρατινης κατέκτησε Κύπελλο. Φέτος διεκδικεί το δευτερο τρόπαιο, αυτό που δεν κατάφερε πριν δυο χρόνια λόγω της κακής για αυτήν κλήρωσης.

4. Μετά τον Πανθρακικό, δεύτερος με πέντε κατακτήσεις είναι ο Αστέρας Αιγείρου, ομάδα που δεν υπάρχει πλέον ενώ ακολουθεί με τέσσερις, όλες συνεχόμενες στα τέλη της προπερασμένης δεκαετίας, η Ελπίδα Σαπών. Τέσσερις έχει και η ΑΕ Κομοτηνής που δεν υπάρχει πια ως ποδοσφαιρικό σωματείο, ενώ πέμπτος σε κατακτήσεις είναι ο Ορφέας Κομοτηνής, που επίσης δεν υπάρχει πια, με τρεις κατακτήσεις. Δυο έχει ο Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου – ομάδα που επίσης δεν υφίσταται.

5. Ουσιαστικά αυτή είναι η 43η διοργάνωση από τότε που υπάρχει καταγραφή στοιχείων, δεδομένου ότι πέρυσι δεν διεξήχθη λόγω της πανδημίας. Αναλυτικά η λίστα με όλους τους κυπελλούχους με ένα κλικ ΕΔΩ.

6. Την φετινή σεζόν ο Πανθρακικός κατέκτησε το πρωτάθλημα στην ΕΠΣ Θράκης με 67 βαθμούς ενώ η Δόξα Γρατινής αναδείχθηκε τρίτη με 57 (ενδιάμεσά τους βρέθηκε στους 64 η Ελπίδα Σαπών). Μάλιστα, πριν την εναρξη της αναμέτρησης θα γίνει η απονομή του πρωταθληματος στον Πανθρακικο.

7. Οι δυο ομάδες τέθηκαν δυο φορές αντιμέτωπες για το πρωτάθλημα. Στον πρώτο γυρο στην έδρα του Πανθρακικού στο ΔΑκ αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα, στον δεύτερο γύρο με γηπεδούχο την Δόξα επικράτησε ο Πανθρακικός με σκορ 1-3.

8. Για να προκριθεί στον τελικό ο Πανθρακικός απέκλεισε στην Α’ Φάση τον Πόντο Θρυλορίου, στον όμιλο νίκησε Ατσάλι Αρχοντικών και Αετό Μίσχο, στα προημιτελικά απέκλεισε την Δόξα Προσκυνητών με δυο νίκεςστα ημιτελικά την Ελπίδα Σαπών με επίσης δυο νίκες. Η Γρατινή από την πλευρά της νίκησε στην Α’ Φάση τον Πολύανθο, στον όμιλο έπαοξε με Ελπίδα Σαπών και Ορφέα Στρύμης, στα προημιτελικά με μια ισοπαλια και μια νίκη απέκλεισε το Νέο Σιδηροχώρι και στα ημιτελικά με δυο νίκες τον ΠΑΟ Κοσμίου. Αναλυτικά η πορεία τους με ένα κλικ ΕΔΩ.

9. Με 20μελή αποστολή πηγαίνει ο προπονητής του Πανθρακικού Νίκος Μπαχαρίδης για αυτόν τον μεγάλο τελικό. Αναλυτικά όλα τα ονόματα με ένα κλικ ΕΔΩ. Αντίθετα, 21 είναι οι παίκτες που έχει στην διάθεσή του ο κόουτς της Δοξας Γρατινης Κώστας Γεμενετζής για τον τελικό απέναντι στον αγαπημένο του Πανθρακικό. Αναλυτικά όλα τα ονόματα με ένα κλικ ΕΔΩ.

10. Διαιτητης του μεγαλου τελικου ορίστηκε ο Χρήστος κακουλίδης. Ως βοηθοι του Κακουλίδη ορίστηκαν οι Γκιοσης και Καρακασίδης, ενώ ο Αϊχάν Χούσκογλου θα είναι τέταρτος διαιτητής. Λεπτομέρειες για την διαιτητική τετράδα με ένα κλικ ΕΔΩ.

11. Ο τελικός ανάμεσα στον τυπικά αλλά και ουσιαστικά γηπεδούχο Πανθρακικό και την φιλοξενούμενη Δόξα Γρατινής θα διεξαχθεί στο ΔΑΚ Κομοτηνής και θα ξεκινήσει στις 17:00 με την είσοδο να έχει οριστει στην συμβολικη τιμή των δυο ευρω και όλα τα έσοδα να πηγαίνουν για φιλανθρωπικο σκοπο, στον συλλογο “Δύναμη Ψυχής”. Στο ημίχρονο θα έχει χορευτικά και πριν την έναρξη του αγωνα τελετουργικό και την απονομή στον πρωταθλητή Πανθρακικό. Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος θα ακολουθήσει ημίωρη παράταση και πέναλτι, μέχρι την ανάδειξη του νικητή που θα στεφθεί κυπελλούχος και θα εκπροσωπήσει την ΕΠΣ Θράκης στο προσεχές Κύπελλο Ελλάδος.