ΕΠΣ Έβρου: Μια 11άδα tips για τον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου ανάμεσα σε Αλεξανδρούπολη FC και Ορέστη Ορεστιάδας

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τον φετινό μεγάλο τελικό του Κυπέλλου της ΕΠΣ Έβρου ανάμεσα στην Αλεξανδρούπολη FC και τον Ορέστη Ορεστιάδας.

Οι δυο ομάδες θα διεκδικήσουν το τρόπαιο, που θα δώσει και δικαίωμα συμμετοχής στον κάτοχό του στο επόμενο Κύπελλο Ελλάδος.

Με αυτόν τον αγωνα ολοκληρώνεται η σεζόν στην ΕΠΣ Έβρου. Το ThrakiSportS παρουσιάζει 11 ενδιαφέροντα στοιχεία για να παρακολουθήσετε απρόσκοπτα τον τελικό.

1. Στον τελικό αναμετρώνται η Αλεξανδρούπολη FC που φέτος εκπροσώπησε τον Νομό Έβρου στην Γ’ Εθνική και ως σχετικά καινούριος σύλλογος είναι πρωτάρα σε τελικούς και ο Ορέστης Ορεστιάδας, που είναι ο πολυνίκης του θεσμού.

2. Ο Ορέστης Ορεστιάδας ως πολυνίκης έχει 10 κατακτήσεις από το 1978 και διεκδικεί το 11ο κύπελλο της ιστορίας του. Ωστόσο έχει να στεφθεί κυπελλούχος από το 2004. Οι άλλες κατακτήσεις του είναι το 1979, το 1982, το 1983, το 1987, το 1989, το 1990, το 1991, το 1994 και το 1999.

3. Η τελευταια φορά που ο Ορέστης συμμετείχε ωστόσο σε τελικό ήταν πριν 4 χρόνια, στις 24 Μαρτίου του 2018. Τότε ο Ορέστης Ορεστιάδας αντιμετώπισε στο Σουφλί την Θράκη Φερών, από την οποία και ηττήθηκε με 1-0 στην παράταση με τέρμα του Γκάκιου. Λεπτομέρειες με ένα κλικ ΕΔΩ.

4. Η Αλεξανδρούπολη FC ως σχετικά πρόσφατη ομάδα, δεν έχει κατάκτηση. Πριον δυο χρόνια ωστόσο έφτασε στον τελικό που δεν διεξήχθη ποτέ λόγω της πανδημίας και έχασε το Κύπελλο στην κλήρωση που διεξήχθη, από την τότε πρωταθλήτρια ΑΕ Διδυμοτείχου. Θυμηθείτε με ένα ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

5. Παρόλα αυτα η Αλεξανδρούπολη ως Ενωση Ανθειας Αριστεινου έχει παρελθον σε τελικους και μάλιστα τρεις συνεχόμενους, από το 2015 ως το 2017 χωρις να καταφέρει να κατακτήσει κανέναν. Τον πρώτο τον εχασε από τον ΑΟ Νεοχωρίου, τον δευτερο από τον Εβρο Σουφλίου και τον τρίτο από την ΑΕ Διδυμοτείχου.

6. Αυτός θα είναι ο 44ος τελικος ΕΠΣ Εβρου από το 1978 που υπάρχει καταγραφή. Πέρα από τον πολυνίκη Ορέστη με τις 10 κατακτήσεις, στην δεύτερη θέση της σχετικής λίστας είναι ο Έβρος Σουφλίου και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης με 6 κατακτήσεις του Κυπέλλου ΕΠΣ Έβρου. Αναλυτικά η λίστα με ένα κλικ ΕΔΩ.

7. Τέσσερις ομάδες που έχουν σβηστεί από τον ποδοσφαιρικό χάρτη έφτασαν στην κατάκτηση του Κυπέλλου της ΕΠΣ Εβρου. Τρεις κατακτήσεις την δεκαετία του 2000 έχει η ΠΑΕ Θράκη (που δεν υπάρχει πια) και από μία ο Εθνικός Λουτρού, ο Άρης Αισύμης, ο ΑΟ Σαμοθράκης.

8. Για να φτάσει στον τελικό η Αλεξανδρούπολη έδωσε τρεις αγωνες και στους δυο από αυτους χρειάστηκε την παράταση για να προκριθεί. Τη Μεγάλη Τετάρτη στο εξτρά ημίωρο νίκησε τον πρωταθλητή Ιπποκράτη με 1-0. Στον πρώτο γύρο με τον ίδιο τρόπο είχε προκριθεί επό της Θράκης Φερών. Ενδιαμέσως είχε κερδίσει με 3-0 τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Αναλυτικά με ένα κλικ ΕΔΩ.

9. Για να φτάσει στον τελικό ο Ορέστης Ορεστιάδας έδωσε τέσσερις αγωνες αλλά προκρίθηκε με καθαρές νίκες χωρίς να δεχτεί γκολ (συνολικα τέρματα 12-0). Διαδοχικά απέκλεισε τον Ακρίτα Νέας Βύσσας με 0-4, τον Άρδα Καστανεών επίσης με 4-0, τον ΑΟ Νεοχωρίου με 3-0 και την ΠΑΕ Ριζίων με 3-0. Αναλυτικά με ένα κλικ ΕΔΩ.

10. Διαιτητής του τελικού θα είναι ο Γιώργος Παπάς όπως και το 2018 στον τελικό που είχε διεξαχθεί επίσης στο Σουφλί και βοηθούς τον Σπύρο Βασιλόπουλο (επίσης όπως και το 2018) και τον Παναγιώτη Τερζόπουλο. Τέταρτος θα είναι ο Βαλάντης Στρατούδης. Λεπτομέρειες για την τετράδα του τελικου με ένα κλικ ΕΔΩ.

11. Ο τελικός ανάμεσα στην τυπικά γηπεδούχο Αλεξανδρούπολη FC και τον τυπικά φιλοξενούμενο Ορέστη Ορεστιάδας θα διεξαχθεί στο ουδέτερο γήπεδο «Δημήτρης Μπακιρτζής» του Σουφλίου και θα ξεκινήσει στις 17:30 με ελεύθερη είσοδο για τους θεατές. Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος θα ακολουθήσει ημίωρη παράταση και πέναλτι, μέχρι την ανάδειξη του νικητή που θα στεφθεί κυπελλούχος και θα εκπροσωπήσει την ΕΠΣ Έβρου στο προσεχές Κύπελλο Ελλάδος.