Σε καμπ προετοιμασίας στο Λουτράκι ενόψει διεθνών υποχρεώσεων τέσσερις αθλητές του ΑΣ Δημοκρίτειο Κομοτηνής

Αρκετά πυκνό είναι το πρόγραμμα για τους αθλητές και τις αθλήτριες του τμήματος πάλης του ΑΣ Δημοκρίτειο της Κομοτηνής, με πανελλήνια πρωταθλήματα, σημαντικά τουρνουά αλλά και διεθνείς αγώνες τον Ιούνιο.

Για τον λόγο αυτόν, ήδη από την Δευτέρα του Πάσχα τέσσερις αθλητές του συλλόγου της Ροδόπης, η Νικολέτα Μπάρμπα, η Αγάπη Αμπελίδου, ο Χαράλαμπος Αυτοφορίδης και ο Θόδωρος Τρίτσκας, αναχωρούν για το Λουτράκι, για την προετοιμασία για διεθνείς αγώνες, μεταξύ των οποίων το Κύπελλο Ακρόπολις στην Αθήνα στις 7-8 Μαΐου.

Οι αγώνες αυτοί αποτελούν μια επιστροφή στην κανονικότητα για το τμήμα, που έχει επιστρέψει εδώ και περίπου ένα μήνα κανονικά στις προπονήσεις, ώστε να προετοιμαστούν για αυτούς καθώς όπως διαπιστώει ο προπονητής τους Θόδωρος Καρυπίδης, τόσο οι δικοί τους όσο και γενικότερα οι αθλητές της πάλης, έχουν χάσει το επίπεδό τους. Μέχρι να επιστρέψουν στο προ της πανδημίας επίπεδο χρειάζεται πολλή δουλειά και συνεχείς προπονήσεις.

Οπως μάλιστα σημείωσε σε δηλώσεις του στον «Παρατηρητή της Θράκης» ο Καρυπίδης, το πρόβλημα είναι ότι μέχρι την εφηβεία μπορούν να κρατήσουν τα παιδιά, αλλά στη συνέχεια, λόγω σπουδών αλλά και όλων των υποχρεώσεων, δυσκολεύονται να συνεχίσουν. Το φαινόμενο αυτό βέβαια δεν είναι αποκλειστικό για το Δημοκρίτειο αλλά επαναλαμβάνεται σε όλη την Ελλάδα, μιας και δεν υπάρχουν πόροι για να στηρίξουν τους αθλητές και να αφιερωθούν στο πρωταθλητισμό.