ΕΠΣ Ξάνθης: Ερώτηση στη Βουλή για τον υδατόπυργο του Ζυγού και τον κίνδυνο θεατών και αθλητών σε περίπτωση κατάρρευσής του

Απαράδεκτη είναι η κατάσταση του υδατόπυργου του Νέου Ζυγού απέναντι από το γήπεδο, κάτω από τον οποίο παρκάρουν και τα ΙΧ τους συμπολίτες για να παρακολουθήσουν τους αγώνες του τοπικού Ηρακλή ή και να αθληθούν στο γήπεδο.

Σύμφωνα με πρόσφατο ρεπορτάζ της XanthiNews, η κατάσταση (η στατική) όπως μπορεί και κάποιος μη ειδικός να διαπιστώσει είναι τραγική, με δεκάδες ρωγμές στην βάση του υδατόπυργου αλλά και επάνω στην δεξαμενή και με εμφανές το σκάσιμο της δοκού που σταδιακά οδηγεί στην πτώση του συγκροτήματος.

Επιπρόσθετα ο υδατόπυργος είναι στην είσοδο του χωριού σε κομβικό σημείο από όπου περνάνε καθημερινά εκατοντάδες οχήματα. Μάλιστα, το θέμα προκάλεσε κοινοβουλευτική ερώτηση τη Μεγάλη Εβδομάδα από τους βουλευτές της Ελληνικής Λύσης (και πρώην αθητικούς συντάκτες) Απόστολου Αβδελά και Κωνσταντίνου Χήτα.

Αναλυτικά το κείμενο της κοινοβουλευτικής ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ
Θεσσαλονίκη, 18/04/2022
Των:              Αποστόλου Αβδελά, Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Χήτα, Βουλευτή
ΠΡΟΣ:            Τoν κ. Υπουργό Εσωτερικών
ΘΕΜΑ:           «Κίνδυνος κατάρρευσης υδατόπυργου Νέου Ζυγού Δήμου Αβδήρων Ξάνθης»

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με ενημέρωση κατοίκων Δήμου Αβδήρων Ξάνθης, ο υδατόπυργος του Νέου Ζυγού (οικισμός Δ.Ε. Βιστωνίδας) κινδυνεύει να καταρρεύσει, λόγω της απαράδεκτης στατικής του κατάστασης. Οι δεκάδες ρωγμές στη βάση του υδατόπυργου, οι ρωγμές στη δεξαμενή του και η εμφανής ρηγμάτωση της δοκού του καταδεικνύουν ότι βρίσκεται στα πρόθυρα επικείμενης κατάρρευσης με απρόσμενες συνέπειες.

Πέριξ του υδατόπυργου επιπρόσθετα και με δεδομένη την επικινδυνότητά του σταθμεύουν οχήματα, προκειμένου οι οδηγοί ή οι επιβάτες αυτών είτε να αθληθούν είτε να παρακολουθήσουν αγώνες στο παρακείμενο γήπεδο.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεστε όπως αποκαταστήσετε τη στατική κατάσταση του αναφερόμενου υδατόπυργου, προκειμένου να αποφευχθούν ενδεχομένως δυσάρεστες συνέπειες, εξαιτίας μιας επικείμενης κατάρρευσής του;

Οι ερωτώντες Βουλευτές
ΑΒΔΕΛΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΧΗΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ