Υποχρεωτική εφεξής η ασφάλιση ερασιτεχνών αθλητών για τον κίνδυνο ατυχήματος με το κόστος να βαρύνει τα σωματεία! Αναλυτικά όλη η εγκύκλιος

Υποχρεωτική καθίσταται εφεξής η ασφάλιση ερασιτεχνών αθλητών για τον κίνδυνο ατυχήματος, με το κόστος να βαρύνει τα αθλητικά σωματεία.

Η νέα διάταξη του νόμου αφορά ομάδες όλων των αθλημάτων, με εξαίρεση τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές σε Super League 1 και 2 και τους επαγγελματίες μπασκετμπολίστες της Basket League καθώς και τους βολεϊμπολίστες της Volley League.

Ουσιαστικά η εγκυκλιος αφορά τους αθλητές της Α’ Εθνικής Γυναικών Ποδοσφαίρου και της Γ’ Εθνικής Ανδρών και των μικρότερων κατηγοριών, της Α2 Μπάσκετ Ανδρών και Α1 Γυναικών και των μικρότερων κατηγοριών, της Pre League Ανδρών και Γυναικών και των μικρότερων κατηγοριών αλλά και της Α1 Γυναικών, της Α1 Ανδρών και Γυναικών Χάντμπολ

Το κόστος θα πρέπει να είναι υπολογίζοντας ως μίνιμουμ μισθό ή ημερομίσθιο στα 1.000 ευρώ ανά αθλητή το μήνα – και τουλάχιστον για όσο διάστημα διαρκεί η αγωνιστική περίοδος. Θα υπάρχουν αυστηρές κυρώσεις για όσα σωματεία δεν ασφαλίζουν τους αθλητές τους, κάτι που θα φαίνεται ηλεκτρονικά.

Σε συνέχεια των διατάξεων του Άρθρου 42 του Νόμου 4809/2021 (Φ.Ε.Κ. Α΄102/19.06.2021), δημοσιεύθηκε η υπ’ Αριθμ. Πρωτ.: 15/173231/13-04-2022 Εγκύκλιος του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης με θέμα: “Ασφάλιση στον e – Ε.Φ.Κ.Α., των αθλητών/τριών σωματείων που συμμετέχουν σε ερασιτεχνικά πρωταθλήματα Εθνικών κατηγοριών ομαδικών αθλημάτων, για τον κίνδυνο ατυχήματος.”.

ΔEITE ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ