Γιατί ο Καμπανιακός και όχι η Αναγέννηση Επανομής ως αντίπαλος των ομάδων της Θράκης στα μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική

Ο Καμπανιακός θα είναι, ως γνωστό, η ομάδα από την ΕΠΣ Μακεδονίας που θα λάβει μέρος στα μπαράζ ανόδου στην Γ’ Εθνική, αν και από την συγκεκριμένη Ένωση, ως ιδρυτική της ΕΠΟ, θα υπάρχει και δεύτερη ομάδα που θα συμμετέχει στα μπαράζ.

Αυτή η δεύτερη ομάδα ειναι η Αναγέννηση Επανομής. Άλλωστε, στην Α1 Κατηγορία δεν διεξήχθη ένας μεγάλος τελικός. Τα πλέι οφ διεξήχθησαν σε δυο ομίλους και στον έναν αναδείχθηκε νικητής με το απόλυτο ο Καμπανιακός, στον άλλον η Επανομή.

Βάσει της προκήρυξης, εξ αρχής είχε αποφασιστεί ο πρωταθλητής της ΕΠΣ Μακεδονίας να πάει στον 1ο Όμιλο των Μπαράζ Ανόδου στην Γ’ Εθνική, όπου μετέχουν οι ομαδες της Θράκης. Στον 2ο Όμιλο πηγαίνει η δευτεραθλήτρια ομάδα.

Ξεπερνώντας την βάσει προκήρυξης αδικία ότι η θεωρητικά καλύτερη ομάδα μιας από τις ισχυρότερες Ενωσεις τη χώρας έρχεται ως αντίπαλος των Θρακιωτών και μοιραία του ψαλιδίζει ακόμα περισσότερο τις ελπίδες ανόδου (θα μπορούσε να γίνει κλήρωση ποια ομάδα θα πάει σε ποιον όμιλο), ένα μικρό ζήτημα δημιουργήθηκε και ως προς το ποια κρίνεται πρωταθλήτρια και ποια δευτεραθλήτρια, αφού δεν έγινε μεταξύ των πρωτων των δυο ομίλων ένα μπαράζ για την ανάδειξη του πρωταθλητή.

Όπως απαντήθηκε αρμοδίως από την ΕΠΟ, για να λυθεί αυτό το ζήτημα και επειδή δεν υπήρχαν ελεύθερες ημερομηνίες για μπαράζ, αλλά με δεδομένο ότι ούτως ή άλλως η ΕΠΣ Μακεδονίας έβγαζε δυο ομάδες στα μπαράζ, αποφασίστηκε να εφαρμοστούν τα κριτήρια της ΟΥΕΦΑ για περιπτώσεις ανάδειξης των καλυτερων ομάδων που μετέχουν σε διαφορετικούς ομίλους (πχ των καλυτερων τρίτων σε Τσάμπιονς ή Γιουρόπα Λιγκ ή στα προκριματικά των Εθνικών Ομάδων).

Ετσι ως πρωταθλητρια αναδείχθηκε η ομάδα που είχε συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς σε ίδιο αριθμό αγωνων. Στα πλέι οφ, στον 1ο Ομιλο της ΕΠΣ Μακεδονιας ο Καμπανιακός αναδείχθηκε 1ος με το απόλυτο των 18 βαθμών σε έξι αγωνες (αναλυτικά με ένα κλικ ΕΔΩ). Στον 2ο Ομιλο η Αναγέννηση Επανομής πρώτευσε μεν, ωστόσο είχε μια βαθμολογική απώλεια και συγκέντρωσε 16 βαθμούς επίσης σε έξι αναμετρήσεις (αναλυτικά με ένα κλικ ΕΔΩ).

Με βάση τα κριτήρια σε τέτοιες περιπτώσεις λοιπον, ο Καμπανιακός αναδεικνύεται πρωταθλητής της ΕΠΣ Μακεδονίας και έρχεται στον 1ο Ομιλο με τις ομάδες της Θράκης, ενώ η Αναγέννηση Επανομής πηγε στον 2ο Ομιλο με τις ομάδες της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονιας.