Κύπελλο Ελλάδος: Με γκολ Ιωαννίδη το «πράσινο» προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό!

Το πρώτο βήμα για τον τελικό έκανε ο Παναθηναϊκός που επικράτησε με 1-0 της Λαμίας στη Λεωφόρο για τον πρώτο επαναληπτικό ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με το… πόδι στο γκάζι, στο 2′ έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Αϊτόρ και στο 19᾽ άνοιξε το σκορ. Ο Κώτσιρας έκανε κούρσα στον κάθετο άξονα, πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Kμοτηναίο σέντερ φορ Φώτη Ιωαννίδη, ο οποίος εκμεταλλεύθηκε τον χώρο και με υπέροχο αριστερό πλασέ άνοιξε το σκορ.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς βρήκε το αρχικό ζητούμενο που ήταν το γρήγορο γκολ για να αποβάλλει το άγχος. Το ”τριφύλλι” συνέχισε να πραγματοποιεί μία πολύ καλή εμφάνιση και θα μπορούσε να βρει και δεύτερο γκολ, αν οι παίκτες του ήταν πιο αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια. Ο Γκατσίνοβιτς στο 23′, ο Παλάσιος στο 36′ και ο Ιωαννίδης στο 43′ σπατάλησαν σημαντικές ευκαιρίες.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο του ημιχρόνου, πάντως, το ”τριφύλλι” σαν να χαλάρωσε, σαν να έχασε την συγκέντρωσή του, με αποτέλεσμα να ισορροπήσει η Λαμία και στο 45′ να χάσει μια τεράστια ευκαιρία με τον Τιρόνε που σούταρε άουτ, αμαρκάριστος από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ήταν καταιγιστικός, έπαιξε σαν την… γάτα με το ποντίκι την Λαμία αλλά έκανε ένα τρομερό ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών. Έχασε τα άχαστα και βρήκε επίσης απέναντί του και έναν εξαιρετικό Σαράνοφ, ο οποίος κατέγραψε μερικές σπουδαίες επεμβάσεις.

Στο 48′ ο Ιωαννίδης μετά το γύρισμα του Παλάσιος σούταρε πάνω στον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων. Στο 57′ ο Βέλεθ με το κεφάλι έστειλε την μπάλα άουτ από πλεονεκτική θέση, στο 63′ ο Σαράνοφ έδιωξε σε κόρνερ την κεφαλιά του Ιωαννίδη και ένα λεπτό αργότερα ο Γκατσίνοβιτς μόνος του από την μικρή περιοχή, έστειλε και εκείνος με το κεφάλι την μπάλα άουτ, σε ακόμη μία τεράστια ευκαιρία.

Το ”τριφύλλι” τα έκανε όλα σωστά, έφτανε με αξιώσεις απέναντι στον Σαράνοφ αλλά δεν μπόρεσε να βρει δεύτερο γκολ που θα… κλείδωνε την πρόκριση. Στο 78′ η καταπληκτική πάσα του Καρλίτος έβγαλε τετ-α-τετ τον Αϊτόρ αλλά νικητής ήταν και πάλι ο τερματοφύλακας της ομάδας του Φέστα.

Ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να πιέζει ασφυκτικά αλλά η Λαμία ήταν πιο αποτελεσματική έξω από την περιοχή της και δεν απειλήθηκε περισσότερο.

Σε ένα ματς που θα έπρεπε και θα μπορούσε να… καθαρίσει από απόψε την πρόκριση, το σύνολο του Γιοβάνοβιτς πήρε την νίκη μόνο με 1-0, έκανε ένα βήμα προς τον τελικό αλλά τα πάντα είναι ρευστά ενόψει του επαναληπτικού.