Euro 2022: Με τέσσερις Εβρίτες αναχώρησε η Εθνική Ομάδα για την Λετονία και τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Ευρωπαϊκού Κ18

Για τη Λετονία αναχώρησε το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης η αποστολή της Εθνικής Παίδων για να λάβει μέρος στον Γ’ όμιλο του δεύτερου προκριματικού γύρου του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Κ18, σύμφωνα με την ΕΟΠΕ.

Μετά από δέκα μέρες προετοιμασίας στη Νεμέα, η Εθνική μας ομάδα ξεκίνησε το ταξίδι της για τη πόλη Σεγκούλντα, εκεί όπου θα φιλοξενηθούν οι αγώνες του Γ’ ομίλου από 22 έως 24 Απριλίου. Αντίπαλοι της Ελλάδας θα είναι η οικοδέσποινα Λετονία και η Εσθονία.

Την πρόκριση στη τελική φάση του Ευρωπαϊκού παίδων που θα διεξαχθεί στη Τιφλίδα της Γεωργίας από 9 έως 17 Ιουλίου θα πάρουν οι πρώτοι από τους πέντε ομίλους του 2ου προκριματικού γύρου.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Παναγιώτης Λακασάς επέλεξε τους παρακάτω αθλητές για τους αγώνες στη Λετονία:

Πασαδόροι: Δημήτρης Σουσουρίδης (ΜΓΣ Εθνικός), Μάριος Σταυρόπουλος (ΑΣΑ Έβρος Σουφλίου).
Ακραίοι: Τάσος Παναγιώτου (Πήγασος Πολίχνης), Ανδρέας Κοντοστάθης (ΜΓΣ Εθνικός), Χαράλαμπος Παξιμαδάκης (ΑΣ BV Αργώ Βόλου), Αλέξανδρος Νανόπουλος (ΑΟ Ιωνικός), Βαγγέλης Ρούσος (ΑΟ Πρεβέζης).
Κεντρικοί: Άγγελος Χαλίλης (ΑΕΚ), Γιώργος Καμαρινόπουλος (ΑΕΚ), Άγγελος Σταθέλος (ΑΣΑ Έβρος Σουφλίου).
Διαγώνιος: Γεράσιμος Τζάρας (ΑΟ Πρεβέζης).
Λίμπερο: Πέτρος Πηλίτσης (ΕΑ Λαρίσης).

Την αποστολή συμπληρώνουν ο άμεσος συνεργάτης του Παναγιώτη Λακασά, Νικήτας Νικητάκης, ο στατιστικολόγος Παναγιώτης Τσότρας, ο φυσιοθεραπευτής Γιώργος Κουφός και αρχηγός αποστολής είναι ο τεχνικός σύμβουλος εθνικών ομάδων Τάκης Καβαλλιεράκης.

Το πρόγραμμα των αγώνων στη Λετονία

Μ. Παρασκευή 22 Απριλίου 2022

19.00: Εσθονία – Ελλάδα

Μ. Σάββατο 23 Απριλίου 2022
18.00: Ελλάδα – Λετονία

Κυριακή του Πάσχα 24 Απριλίου 2022
18.00: Λετονία – Εσθονία