Η Αλεξανδρούπολη αγκάλιασε το μπάσκετ! (+photos)

Η Αλεξανδρούπολη δέχθηκε μια… ισχυρή δόση μπάσκετ για ένα τριήμερο. Το πρόγραμμα Her World, Her Rules της FIBA που διοργανώνεται με τη συνεργασία της ΕΟΚ και φέρνει τα κορίτσια πιο κοντά στο μπάσκετ, όπως και το «Τρίποντα στα Σχολεία», ένα αντίστοιχο πρόγραμμα για τα αγόρια φιλοξενήθηκαν στην πόλη. Ήταν όμως η μία μόνο πλευρά του νομίσματος, καθώς παράλληλα έγινε αθλητική ημερίδα και συνάντηση προπονητών.

Μπορεί να είναι εικόνα 11 άτομα και εσωτερικός χώρος

Τα δύο προγράμματα φιλοξενήθηκαν στο 1ο, στο 4ο, στο 7ο, στο 8ο, στο 9ο  και στο 12ο ΔΣ Αλεξανδρούπολης. Συμμετείχαν οι προπονητές Ξανθίδης Μαριος, Τελούδης Στέλιος, Μανσούδης Γεώργιος, Γιαβρίδης Μιχάλης, Βίγκας Ηλίας, Ταλιαδής Γρηγόρης, Χαραλάμπους Στέλιος. Παραβρέθηκε ο Χαλκιάς Βασίλης Αντιπρόεδρος της Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ.

Οι εκπρόσωποι της ΕΟΚ ήταν ο Μίσσας Κωνσταντίνος συνεργάτης της ΕΟΚ και συντονιστή σχολικών προγραμμάτων ΕΟΚ και οι Ομοσπονδιακοί Προπονητές Λογοθέτης Κωνσταντίνος, Θεοδωρίδης Ραδής και Χαρμπαλής Θωμάς.

Μπορεί να είναι εικόνα 10 άτομα, παιδί, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος

Οι δραστηριότητες έγιναν με σεβασμό των υγειονομικών πρωτοκόλλων και υπό την εποπτεία των Διευθυντών/τριων των σχολείων, Γοντσίδου Βασιλική (1ο Δημοτικό Σχολείο), Τζήκα Ευθυμία (4ο Δημοτικό Σχολείο), Κολίδη Θεόδωρου (7ο Δημοτικό Σχολείο), Μουχτάρη Σάββα (8ο Δημοτικό Σχολείο), Τσέτσου Σταύρου (9ο Δημοτικό Σχολείο), Μπίκου Ιωάννη (12ο Δημοτικό Σχολείο). Σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι Καθηγητές Φυσικής αγωγής:

Μπιτσιακούδης Κωνσταντίνος  1ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης

Στρατάκης Δημήτριος, Αργυροπούλου Ροδόπη 4ο ΔΣ Αλεξανδρούπολης

Κεραμάρης Παναγιώτης 7ο ΔΣ Αλεξανδρούπολης

Ρετσίδης Οδυσσέας 8ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης

Δαστερίδης Κωνσταντίνος, Μητσόπουλος Κων/νος 9ο ΔΣ Αλεξανδρούπολης

Γκρορίδης Πασχάλης 12ο ΔΣ Αλεξανδρούπολης

Συνολικά πήραν μέρος 300 παιδιά: 130 κορίτσια και 170 αγόρια