Ελήφθη η απόφαση, «γιορτάζει» η αθλητική κοινότητα της Αλεξανδρούπολης! Ξεκινά μετά από χρόνια η κατασκευή του νέου κλειστού!!!

Η απόφαση ελήφθη και άμεσα ξεκινά η κατασκευή του νέου Κλειστού Γυμναστηρίου της Αλεξανδρούπολης, αφού το Δημοτικό Συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση την Δευτέρα διέταξε ουσιαστικά να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες για να μην κινδυνεύσει με οριστική ματαίωση το έργο εφόσον θα κινδυνεύσουν να χαθούν τα 4 εκατ. ευρώ που είχαν δεσμευθεί από τον αείμνηστο περιφερειάρχη Γιώργο Παυλίδη.

Υπέρ της άμεσης κατασκευής του έργου είχαν ταχθεί με ψήφισμά τους 44 αθλητικοί σύλλογοι της Αλεξανδρούπολης, που φοβόντουσαν ότι οι ανησυχίες κατοίκων για τα δέντρα που θα πρέπει να κοπούν στην περιοχή κατασκευής του νέου Κλειστού, στην περιοχή δίπλα από το Κουμβητήριο, μπορούσαν να φρενάρουν ξανά τις διαδικασίες και εν τέλει να ματαιώσουν οριστικά την όλη προσπάθεια.

Υπέρ της άμεσης έναρξης του έργου αναφέρθηκε στην εισήγησή του ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Αλεξανδρούπολης Θεόδωρος Βουρδόλης, ο οποίος λίγο αργότερα, αργά το βράδυ, με ανάρτησή του στα social media με την οποία αναφέρεται και σε δεκάδες προσωπικότητες του αθλητισμού της πόλης αλλά και γενικά της χώρας ανέφερε:
«Επιτέλους.. Έστω και μετά απο όλα αυτά… Ξεκινάει… Δουλεύοντας γρήγορα και μεθοδικά κόντρα σε κάθε προσπάθεια ματαίωσης του έργου το νέο κλειστό γυμναστήριο Αλεξανδρούπολης, ένα όνειρο δεκαετιών παίρνει σάρκα και οστά…. Σήμερα γιορτάζει όλη η αθλητική κοινότητα του Δήμου Αλεξανδρούπολης…».

Η απόφαση στο Δημοτικό Συμβουλιο πάρθηκε με αρκετά μεγάλη πλειοψηφία, αφού είχαμε 23 υπέρ, μόλις ένα κατά, 10 «παρών» και δύο λευκά. Υπέρ ψήφισαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του δημάρχου αλλά και οι προερχόμενοι από αυτή ανεξάρτητοι Τριαντάφυλλος Αρβανιτίδης, Σάββας Σεφεριάδης, Κυριάκος Αραμπατζής, Γιάννης Καρυπίδης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Γιάννης Ναϊτίδης και οι τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι της προσκείμενης στο ΚΚΕ παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση». Κατά ψήφισε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Παύλος Μιχαηλίδης. Τα «παρών» προέρχονταν από την παράταξη του πρώην δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη και τα λευκά από την παράταξη Μυτιληνού.

Όπως είχαν εξηγήσει νωρίτερα οι αρμόδιοι στο Δημοτικό Συμβούλιο, υπήρχε έγγραφο της αρμοδιας υπηρεσίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης που προειδοποιούσε ότι οποιαδήποτε ακύρωση ή έστω τροποποίηση της σύμβασης που υπάρχει θα σήμαινε αυτόματα απένταξη του έργου από τα δεσμευμένα από το 2016 κονδύλια των 3,9 εκατ. ευρώ επί εποχής αείμνηστου Περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη. Παράλληλα, οι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής εξήγησαν ότι οποιαδήποτε τροποποίηση θα οδηγούσε σε νέες καθυστερήσεις, αφού θα χρειαζόταν νέα ή ανανεωμένη οικοδομική άδεια, με κίνδυνο φυσικά και πάλι να χαθούν τα χρήματα και επιπροσθέτως ο εργολάβος να αποχωρήσει επικαλούμενος ευθύνη της πλευράς του Δήμου Αλεξανδρούπολης και ζητώντας και αποζημιώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι όπως προβλέπεται στην σύμβαση που έχει υπογραφεί, το νέο Κλειστό Γυμναστήριο Αλεξανδρούπολης θα είναι προϋπολογισμού 3.626.276 ευρώ και θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου, έκτασης 45.689 τ.μ. στο ανατολικό τμήμα, σε σημείο που έχει άμεση συνδεσιμότητα με τους κύριους συγκοινωνιακούς άξονες της πόλης. Το νέο κτίριο θα τοποθετηθεί νότια του κλειστού κολυμβητηρίου, έτσι ώστε τα δύο κτίρια να δημιουργούν ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο. Το νέο κλειστό που προορίζεται για τη διεξαγωγή αγώνων βόλεϊ, μπάσκετ και χάντμπολ σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και θα έχει χωρητικότητας 1.042 ατόμων (όλες οι θέσεις σε σταθερές κερκίδες), εκ των οποίων οι 10 θέσεις προβλέπονται για ΑμεΑ.