Υποδειγματική Ξάνθη «έσβησε» τη Βέροια με παίκτη λιγότερο για μια ώρα αγώνα και της στέρησε την μαθηματική πρωτιά!

Αν και αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο για σχεδόν μία ώρα αγώνα, η Ξάνθη κατάφερε να κρατήσει το μηδέν απέναντι στην πρωτοπόρο Βέροια για την 32η αγωνιστική της Super League 2.

Σε περίπτωση νίκης η Βέροια θα έπαιρνε και μαθηματικά τον τίτλο, ωστόσο πάλι κρίνεται ως κερδισμένη της αγωνιστικής, με την ΑΕΛ για ακόμα μια αγωνιστική να μην μπορεί να εκμεταλλευτεί την κατάσταση μένοντας στο 0-0 με τον Ολυμπιακό Βόλου.

Η Ξανθη και έπαιζε από το 37′ με παίκτη λιγότερο, μετά την αποβολή του Αλί Μπαμπα κατάφερε να φύγει όρθια από την Βέροια, αποσπώντας την 5η ισοπαλία στα τελευταία 7 ματς και τέταρτη διαδοχική εκτός.

Το ματς ξεκίνησε με την Βέροια να απειλεί πρώτη στο 6′ σε μια φάση που υπήρξε ασυνεννοησία μεταξύ του Μιχαήλ και Ίτσο με τον κίπερ της Ξάνθης πάντως να προλαβαίνει και να μπλοκάρει την μπάλα πάνω στην γραμμή.

Μετά το πρώτο δεκάλεπτο η Ξάνθη πήρε τα ηνία του αγώνα είχε μια πολύ καλή στιγμή στο 17′ σε κεφαλιά του Τσέλιου αλλά και κεφαλιά του Βιθέντε στο 23′.

Στο 37′ ο Κατοίκος απέβαλε με απευθείας κόκκινη τον Αλί Μπαμπά μετά από αψιμαχία του με τον Πεταυράκη που έπεσε στο έδαφος, σε μια φάση που έφερε και αντεγκλήσεις μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων. Αν και με παίκτη λιγότερο η Ξάνθη ήταν αυτή που στο 44′ άγγιξε το γκολ όμως το σουτ του Τσιλιγγίρη σταμάτησε ο Βελλίδης.

Στο δεύτερο μέρος, η Βέροια (παίζοντας και με παίκτη παραπάνω) προσπαθούσε να απειλήσει κυρίως με στημένες μπάλες και κυρίως χτυπήματα κόρνερ από την οποία ήρθε και η πιο σημαντική της στιγμή στο 90+1′ με τον Δημόπουλο να αστοχεί από κοντά.

ΒΕΡΟΙΑ (Δερμιτζάκης): Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Πεταυράκης (46′ Παπαχρήστος), Σκόνδρας, Δημοπουλος, Οικονόμου, Μούργος (84′ Κούατενγκ), Κάτσε (65′ Ορφανίδης), Γιακουμάκης (65′ Καπνίδης), Πόζογλου (46′ Φοφανά), Πασάς

ΑΟ ΞΑΝΘΗ (Ανυφαντάκης): Ίτσο, Τζανακάκης, Ουνγιαλίδης, Μιχαήλ, Φαζός, Βιθέντε Γκόμες, Τσέλιος (80′ Δόρης), Θυμιάνης (90+2′ Μπάτζιος), Τσιλιγγίρης (56′ Γκάβριτς), Αλί Μπαμπά, Διαμαντόπουλος (80′ Δημητριάδης Φ.)