Μουντοχάντμπολ 2023: Έμεινε όνειρο η συμμετοχή, βαριά ήττα από Μαυροβούνιο μετά την ατυχία με τον Εβρίτη Αραμπατζή

Στην Ποντγκόριτσα σταμάτησε αυτό το όμορφο ταξίδι της Εθνικής Ανδρών προς το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χαντμπολ του 2023. Η Εθνική μας έφτασε πολύ μακριά και παράλληλα τόσο κοντά, όσο καμία άλλη ομάδα τα τελευταία 18 χρόνια στο να πάρει μία πρόκριση σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης.

Στην εντυπωσιακή διαδρομή που διένυσε νίκησε τα 9 από τα 10 παιχνίδια της και έχασε μόνο το τελευταίο, το βράδυ της Κυριακής με 33-25 από το Μαυροβούνιο στο κατάμεστο από 6.000 φιλάθλους Sports Center Moraca.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν το αουτσάιντερ και κόντρα στη Βοσνία, αλλά και κόντρα στο Μαυροβούνιο, αλλά οι διεθνείς έκαναν συνεχώς υπερβάσεις με αποκορύφωμα την σπουδαία νίκη στη Χαλκίδα με 25-23 στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων.

Σε όλη την διαδρομή η ελληνική ομάδα είχε πολλά προβλήματα απουσιών και αυτά συνεχίστηκαν και σήμερα, αφού στην ήδη σοβαρή απουσία του κεντρικού αμυντικού Πέτρου Κανδύλα, ήρθε να προστεθεί και αυτή του Βαγγέλη Αραμπατζή.

Ο Εβρίτης αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον Αχίλλειο τένοντα στην προθέρμανση και δεν μπόρεσε να αγωνιστεί καθόλου, αλλάζοντας απρόσμενα τα πλάνα του τεχνικού επιτελείου.

Παρόλα αυτά, η Εθνική μας έκανε μία τεράστια προσπάθεια και όλοι μας οφείλουμε να είμαστε υπερήφανοι για τον τρόπο που αγωνίστηκε και τις χαρές που μας χάρισε όλο αυτό το διάστημα!