Γ’ Εθνική: «Πάλεψε» στην λάσπη ο Ορφέας, σκόραρε και λυτρώθηκε ο Θερμαϊκός

Σε ένα αγωνιστικό χώρο βούρκο ο ελλιπής Ορφέας Ξάνθης ηττήθηκε με το βαρύ με βάση την εμφάνισή του 3-0 από τον Θερμαικό Θέρμης που έσωσε την σεζόν στο φινάλε, με τους Ξανθιώτες να αποχαιρετούν την κατηγορία μετά από 6 χρονιές και μια μόλις από αυτή που κατέκτησε τίτλο και την άνοδο άσχετα εαν επέλεξε να παραμείνει τελικά στην Γ’ Εθνική.

Το ματς ξεκίνησε άσχημα και για τους Ξανθιώτες με τους γηπεδούχους με την σέντρα και ίσως στο γρηγορότερο τέρμα του πρωταθλήματος μετά από γρήγορη εναλλαγή της μπάλας ο Αγγελίδης βρέθηκε από πλάγια σε ευνοική θέση και με συρτό πλασέ νίκησε το Μανιά κάνοντας το 1-0 πανηγύρισε έξαλλα μαζί με τους συμπαίκτες του κάνοντας μια εντυπωσιακή κωλοτούμπα.

Ο Ορφέας ωστόσο δεν πτοήθηκε ανέβασε τις γραμμές του και πήρε τον έλεγχο του αγώνα χωρίς ωστόσο να έχει την μεγάλη ευκαιρία, με τους γηπεδούχους να έχουν καποια καλά σουτ με τους Αλωπούδη, Μπαλικτσή και τον Αγγελίδη που πέρασαν αουτ.

Στο δεύτερο μέρος ο Χατζημεστής προχώρησε σε αλλαγές με τον αρχηγό Σουκρήογλου να αφήνει την θέση του στον Κριεζή και τον Γκασιμπαγιασίδη στον Μέλισσόπουλο, με τους γηπεδούχους να παίρνουν τον έλεγχο του ματς αλλα΄να μην μπορούν να απειλήσουν ιδιαίτερα το Μανιά. Με το σκορ να μένει στο εύθραυστο 1-0 και τον Ορφέα να έχει καποια σουτ με τον Μαυρόπουλα και να ζητά ένα πέναλτι σε σπρώξιμο του του Μελισσόπουλο πάνω οριακά στην γραμμή της μεγάλης περιοχής, το άγχος κυρίευε την ομάδα της Θέρμης που αν δέχονταν ένα γκολ θα αποχαιρετούσαν αυτοί την κατηγορία με τον Νέστο μπροστά στο σκορ και ισόπαλο το ματς στον Σοχό. Τελικά δυο αλλαγές έλυσαν το γόρδιο δεσμό για τον Θερμαικό όπως είχε γίνει και στο ματς της Ξάνθης με τους Κυριακίδη στο 81′ με κοντινή προβολή και τον Πουρνάρα στο 87′ με πλασέ να κάνουν το τελικό 3-0.

Στα θετικά της συνάντησης το ντεμπούτο με την φανέλα του Ορφέα του 15χρόνου μέσου Θανάση Μπογιατζίδη που αγωνίστηκε περίπου ένα μισάωρο και του τερματοφύλακα Γιώργου Γεωργιάδη.

Οι δραμινοί διαιτητές Γκαϊτατζής, Σιαμάνης και Παστιάδης ελέγχονται μόνο για το πέναλτι που ζήτησαν οι Ξανθιώτες.

Πλέον στον Ορφέα Ξάνθης κοιτάνε μπροστά για την νέα σεζόν ελπίζοντας ακόμα και στην παραμονή όπως και αρκετές άλλες ομάδες του ομίλου, μέσω νομικών διακδικασιών με τις πιθανότητες ωστόσο να μην είναι μεγάλες.

ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ (Μπουρκας-Δούμας): Παναγιωτίδης, Ράντζα, Στοινοβιτς, Μουτζούρης, Σιούτας, Αναστασιάδης, Αγγελίδης, Αλωπούδης, Διαμαντίδης, Μπαλικτσής, Τρόκας

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ: Μανιάς (Γ. Γεωργιάδης), Χατζήπαπας, Κατρανίτσας, Σουκρή (Κριεζής), Παπαδόπουλος, Μαυρόπουλος, Γκασιμπαγιασίδης (Μελισσόπουλος), Αχμετ Κοντο, Κουκουρίγκος, Παπαστεφάνου (Μπογιατζίδης), Πασχαλάκης (Ιωαννιδης)