LIVE από το Xanthi FC Arena των Πηγαδίων ο μεγάλος τελικός του Κυπέλλου ΕΠΣ Ξάνθης: Ελπίδα Γενισέας – Άρης Πετεινού

Παρακολουθήστε ζωντανά από το ThrakiSportS λεπτό προς λεπτό τη μεγάλη αναμέτρηση του 43ου τελικού του Κυπέλλου ΕΠΣ Ξάνθης ανάμεσα στην Ελπίδα Γενισέας και τον Άρη Πετεινού που διεξάγεται στο Xanthi FC Arena των Πηγαδίων.

Καλησπέρα. Σχεδόν δυο ώρες πριν την διεξαγωγή του μεγάλου τελικού ανοίγουμε αυτό το live μέσα από το οποίο θα μπορέσετε να παρακολουθήστε ελεπτό προς λεπτό την εξέλιξη στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου της ΕΠΣ Ξάνθης ανάμεσα στην Ελπίδα Γενισέας και τον Αρη Πετεινού.

Ωρα 14:35 Επίσημα αυτός αναφέρεται και στην αφίσα της ΕΠΣ Ξάνθης ως ο 43ος τελικός, αλλά στην πραγματικότητα θα είναι ο 42ος. Απλά θα αναδειχθεί ο 43ος κυπελλούχος.

Ωρα 14:38 Η διοργάνωση ξεκίνησε από την σεζόν 1978-1979 αλλά πέρυσι δεν διεξήχθη λόγω της πανδημίας και πρόπερσι δεν ολοκληρώθηκε με τελικό αλλά με… κλήρωση, για τον ίδιο λόγο.

Ωρα 14:41 Έτσι αυτός θα είναι ο 42ος τελικός αλλά θα αναδειχθεί ο 43ος κυπελλούχος, αυτός που θα διαδεχθεί τον πολυνίκη Ορφέα Ξάνθης.

Ωρα 14.44 Ο Ορφέας Ξάνθης είναι πολυνίκης καθότι έχει 10 συνολικά κατακτήσεις, μαζί με την τελευταία που προέκυψε από κλήρωση.

Ωρα 14:46 Η αμέσως προηγούμενη ήταν στον τελευταίο τελικό που διεξήχθη και τον είχε φέρει αντιμέτωπο με την έτερη μεγάλη ομάδα της πόλης, την Ασπίδα, την οποία είχε νικήσει με 1-0.

Ωρα 14:48 Η Ασπίδα έχει 7 κατακτήσεις και είναι στην 2η θέση της σχετικής λίστας ενώ στην 3η με πέντε είναι η Ελπίδα Γενισέας, μια από τις φιναλίστ της φετινής διοργάνωσης.

Ωρα 14:51 Συνολικά η Ελπίδα Γενισέας έχει επτά παρουσίες σε τελικούς και πέντε κατακτήσεις, αλλά πρέπει να πάμε δυο και τρεις δεκαετίες πίσω για να τις συναντήσουμε, στην δεκαετία του ’80 και του ’90.

Ωρα 14:55 Αντίθετα, ο Αρης Πετεινού διεκδικεί το πρώτο του κύπελλο στην δεύτερη μόλις συμμετοχή του σε τελικό. Η προηγούμενη ήταν ακριβώς 10 χρόνια πριν, αλλά είχε ηττηθεί από τον Ορφέα.

Ωρα 14:58 Ο Αρης Πετεινού φέτος κατέκτησε και το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία του. Διεκδικεί και το πρώτο του κύπελλο, αν τα καταφέρει θα είναι προφανώς και το πρώτο νταμπλ.

Ωρα 15:01 Για να προκριθεί στον τελικό ο Αρης Αβατου απέκλεισε κατά σειρά Απόλλωνα Διομήδειας, ΑΟ Κότινο, Ηρακλή Ζυγού και ΑΟ Βιστωνίδας.

Ωρα 15:05 Από την πλευρά της η Γενισέα πέρασε χωρίς αγωνα τον πρώτο γύρο, απέκλεισε στην κανονική διάρκεια την Θύελλα Μαγγάνων στον 2ο, πέρασε μετά από μια διαδικασία στην οποία εκτελέστηκαν 26 πέναλτι το εμπόδιο της Αναγέννησης Θαλασσιάς στα προημιτελικά ενώ στον ημιτελικό λύγισε στην παράταση τον Φίλιππο Δροσερού.

Ωρα 15:09 Η τελική αναμέτρηση φέρνει κατά συνέπεια αντιμέτωπες δυο ομάδες του Δήμου Αβδήρων και έτσι αποφασίστηκε, αν και αρχική έδρα είχε οριστεί το γήπεδο του ΑΟΞ, ο αγωνας να διεξαχθεί στο μεγαλύτερο γήπεδο του Δήμου που δεν είναι άλλο από το Xanthi Arena των Πηγαδίων (που ως γνωστον ανήκουν διοικητικά στον Δημο Αβδήρων).

Ωρα 15:15 Ολα ετοιμα στα αποδυτηρια του Αρη Πετεινού, τυπικά φιλοξενούμενου στον τελικό

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Ωρα 15:18 Εικονα και απο τα αποδυτήρια της Ελπίδας Γενισέας, που ειναι βασει κληρωσης η τυπικα γηπεδουχος στον τελικό

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Ωρα 15:25 Αρχιζουν να προσέρχονται σιγα σιγα οι πρώτοι φίλαθλοι, καθώς έληξε και το ματς που διεξαγόταν αναμεσα στην Κ20 του ΑΟΞ και την αντίστοιχη της Καβάλας με ευρεία νίκη για τα παιδιά του Γιάννη Αποστολίδη. Λεπτομέρειες με ένα κλικ ΕΔΩ.

Ωρα 15:28 Η προσέλευση των φιλάθλων θα πραγματοποιηθεί από τις θύρες Α και Γ (ΣΤΑΜΑΤΗ ΓΕΩΡΓΟΥΔΑΚΗ) με την τιμή του εισιτηρίου να ορίζεται στα 5€ ενώ η είσοδος για τις γυναίκες και τα παιδιά είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Ωρα 15:33 Οι φίλαθλοι πρέπει να έχουν μαζί τους το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή το πιστοποιητικό νόσησης. Για τα παιδιά απαιτείται προσκόμιση πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικού PCR test 72 ωρών, rapid test 48 ωρών ή self test 24 ωρών μέσω της εφαρμογής gov.gr. Η είσοδος στο γήπεδο θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα COVID-19. Απαραίτητη είναι η χρήση μάσκας καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής των φιλάθλων στο γήπεδο.

Ωρα 15:37 Η διοργανώτρια ΕΠΣ Ξάνθης ετοιμάζει πολλές εκπληξεις και θέλει ο τελικος να αποτελέσει μια μεγάλη γιορτή για το ερασιτεχνικό ποδοσφαιρο του νομού, για αυτό και στις αρχές της εβδομάδας πραγματοποιήθηκε και σύσκεψη με εκπροσώπους των φιναλιστ.

Ωρα 15:41 Στο ημίχρονο ο Σύλλογος Ποντίων Χορευτών Ξάνθης «Τραντέλλενες» θα προβάλει την ομορφιά των ποντιακών χωρών, ενώ πριν την έναρξη με την πολύτιμη συμπαράσταση της Φιλαρμονικής του Δήμου Ξάνθης θα υπάρξει ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Ωρα 15:45 Οι δυο ομάδες θα εισέλθουν με παιδιά των ακαδημιών τους ενώ μισή ώρα πριν από αυτήν, σε ένα τεταρτάκι δηλαδη, οι δυο φιναλίστ θα τιμήσουν από τέσσερις σημαντικές προσωπικότητες της ποδοσφαιρικής της ιστορίας και του ποδοσφαίρου της Ξάνθης γενικότερα.

Ωρα 15:50 Θυμίζουμε ότι η Ελπιδα θα βραβεύσει τους Διονύση Παπαδόπουλο, Δημήτρη Νεοφυτίδη, Δημήτρη Καραπαζαρλή ενώ θα τιμηθεί και η μνήμη του Τάσου Μελισσόπουλου

Ωρα 15:53 Ο Αρης Πετεινού θα βραβευσει τους Γιώργο Παραστατίδη, Χρήστο Κατσαρό, Θανάση Δελή και Βαγγέλη Αποστολίδη. Μάλιστα, την πρώτη βράβευη θα πραγματοποιήσει ο Βασίλης Τοροσίδης που βρίσκεται από την Πέμπτη στην Ξάνθη.

Ωρα 15:57 Οι τελετές ξεκινούν σε λίγα λεπτά, είναι εδώ και η Φιλαρμονική και σιγά σιγά έρχονται και οι οπαδοί, νεώ έχουν βγει για ζέσταμα οι δυο ομάδες.

Ωρα 16:00 Αυτό θα είναι το τρίτο παιχνίδι των δυο ομάδων μεταξύ τους φέτος. Εχουμε και δυο που έγιναν για το πρωτάθλημα, με την φετινή παράδοση των δυο ομάδων να μην ευνοεί τους πρωταθλητές του Αρη Πετεινού, αφού δεν έχουν καταφέρει να κερδίσουν την Γενισέα.

Ωρα 16:04 Στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Α’ Κατηγορίας η Ελπίδα Γενισέας επικράτησε στις αρχές Οκτωβρίου στην έδρα της του Άρη Πετεινού με 1-0 χάρη σε τέρμα του Παναγιώτη Πεντεζίδη στο ξεκίνημα της αναμέτρησης.

Ωρα 16:06 Στον δεύτερο γύρο, τον Ιανουάριο, ο Αρης Πετεινού φιλοξένησε την Γενισέα και μετά από συγκλονιστικό παιχνίδι οι δυο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ 2-2.

Ωρα 16:10 Θα υπάρξει χωριστό ρεπορτάζ και φωτορεπορτάζ για τις βραβεύσεις που πραγματοποιούνται αυτήν την ώρα, ιδιαίτερα συνγκινητική η στιγμή για την τιμή στη μνήμη Μελισσόπουλου

Ωρα 16:15 Ενα τέταρτο πριν την σέντρα, θυμίζουμε ότι διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Θόδωρος Γιαπουτζής, που είχε σφυρίξει τον αγωνα μεταξυ των δυο φιναλιστ για την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος αλλά θα σφυρίξει τελικό για πρώτη φορά (σε έναν του παρελθόντος ήταν τέταρτος).

Ωρα 16:18 Πρώτος βοηθός του θα είναι ο Σπύρος Σπάρταλης και β’ βοηθός ο Στράτος Σαββόγλου, που επίσης είναι πρωτάρηδες σε τελικό, ενώ 4ος διαιτητής ορίστηκε ο Γιώργος Δρακίδης. Μάλιστα, η τετράδα των διαιτητών προχώρησε σε μια αξιέπαινη κίνηση αφού με τα χρήματα της αποζημίωσης αγόρασαν αγαθά για το γηροκομείο Ξανθης.

Ωρα 16:20 Η Φιλαρμονική Ξάνθης στο κέντρο του γηπεδου και παμε σε λιγο για την επίσημη εισοδο των ομάδων. Συνοδευονται από τα παιδια των ακαδημιών οι παίκτες των δυο ομάδων και θα ακουσουμε και τον Εθνικό Υμνο, ενω θα υψωθεί και η ελληνική σημαία. παμε σε συνθέσεις.

Ωρα 16:23 Ζαρζαδόπουλος, Βασιλειάδης, Μπουνταγκίδης Α, Μπουνταγκίδης Ι, Δημητριάδης, Μακράκης, Κριεζής, Πανταζίδης, Ξαντινίδης, Τσέκος και Μελισσόπουλος οι έντεκα του Ασημ Χατζητερζόγλου για την τυπικά γηπεδούχο Ελπίδα Γενισέας.

Ωρα 16:25 Λαπαδώνης, Ρέβης, Δασκαλάκης,. Σαρηγιαννίδης, Χριστοφορίδης, Πουτακίδης, Παυλίδης, Φλώρος, Κοτοπουλος, Εφεντη και Τουραντζίδης οι έντεκα του Ανέστη Νεοφυτίδη για τον φετινό πρωταθλητή Αρη Πετεινού

Ωρα 16:28 Χειραψίες από τους υπευθυνους και τους παικτες των δυο ομάδων (πάνε λίγο περίπατο τα μέτρα για τον κορονοϊο), ενω προηγηθηκε η ομιλια του προέδρου της ΕΠΣ Ξάνθης που ευχήθηκε να κερδίσει ο… πιο τυχερός.

1′ Σέντρα στον αγωνα με τους παίκτες της Ελπιδας να κάνουν το εναρκτηριο λακτισμα

5′ Δεν υπάρχει κάτι ιδιαίτερο, παιχνίδι κέντρου στο πρώτο πεντάλεπτο.

6′ Πρώτη καλή φάση στο ματς για την Ελπίδα, με το σουτ του Τσέκου να περνάει ελάχιστα άουτ.

8′ Τωρα κανει την εμφάνισή του και ο δήμαρχος Ξανθης Μανώλης Τσέπελης, κλασική τακτική των πολιτικών να έρχονται μετά την έναρξη του αγωνα για να τους βλέπει όλη η εξέδρα. Στην εξέδρα αξίζει να αναφέρουμε ότι ειναι φυσικά ο δημαρχος Αβδηρων αλλά και ο ιδιοκτητης του ΑΟΞ Μπιλ Πάπας.

11′ Γκολ για τον Πετεινό με τον Πάρη Κοτόπουλο που ακυρωνεται με υπόδειξη του βοηθου Σαββογλου για οφσάιντ, μάλλον στην πρώτη κεφαλια του Χριστοφορίδη προς τον Κοτοπουλο. Απο στημένη φάση ξεκινησε όλο αυτο, χλιαρές διαμαρτυρίες από τον Πετεινό, συνεχίζεται το ματς.

15′ Στο πρώτο τέταρτο δεν υπάρχει σκορ στο παιχνιδι, ανεβοκατεβαινει παντως η μπάλα

20′ Εικοσάλεπτο στο 0-0 στα Πηγάδια. Εχει αρχισει καπως να γινεται πιο σκληρο το ματς, υπαρχει ενταση αλλα και ωραια ατμοσφαιρα στην εξέδρα που έχει γεμίσει.

26′ Τεράστια ευκαιρία για τη Γενισέα να ανοίξει το σκορ, με το απευθείας χτύπημα φάουλ του Τσέκου να περνάει ελάχιστα άουτ.

30′ Με την ολοκλήρωση του ημιώρου το παιχνίδι παραμένει χωρίς σκορ, με την Ελπίδα να έχει τις δύο πολύ καλές στιγμές με τον Τσέκο, ενώ ο Πετεινός στην καλύτερή του στιγμή στο ματς βρήκε δίχτυα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως offside σε μια δύσκολη φάση.

34′ Λάθος σε επικίνδυνο σημείο για την Ελπίδα, αλλά ο Μακράκης έσωσε την κατάσταση την τελευταία στιγμή, αφού ο Παυλίδης του Πετεινού έμπαινε κατά μέτωπο στην περιοχή.

36′ Ακόμα ένα γκολ ακυρώνεται ως offside, με τον Μπουνταγκίδης να πιάνει ένα καλαπληκτικό συτ έξω από την περιοχή, αλλά τον βοηθό της αναμέτρησης να θεωρεί ότι δλυο παίκτες της Ελπίδας ήταν σε θέση offside και επηρέαζαν το οπτικό πεδίο του γκολκίπερ. Πολύ δύσκολη φάση και αυτή που σηκώνει πολύ συζήτηση.

38′ Έξαλλες οι διαμαρτυρίες για τους παίκτες της Ελπίδας Γενισέας στον βοηθό.

40′ Λίγο πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου στα Πηγάδια παραμένει το 0-0, με εκατέρωθεν ακυρωθέντα γκολ για τις ομάδες.

43′ Γκοοοοοοooooooλ για την Ελπίδα Γενισέας. Ο Μπουνταγκίδης βγήκε ταχύτατα από δεξιά στην αντυεπίθεση και με μπαλιά ακριβείας βρήκε τον Πανταζίδη στο ύψος του πέναλτι, ο οποίος με άψογο πλασέ άνοιξε το σκορ μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς και καπνογόνα. Ελπίδα Γενισέας – Άρης Πετεινού 1-0.

44′ Μικρή σύρραξη και από μια κάρτα για Κοτόπουλο και Μπουνταγκίδη.

45′ Νέα σύρραξη και αψιμαχίες. Έχει «ανάψει» ο τελικός μετά το γκολ και επικρατεί μεγάλη ένταση.

45+2′ Τέλος ημιχρόνου. Η Ελπίδα Γενισέας κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ λίγο πριν την ανάπαυλα με το γκολ του Πανταζίδη. Αποτέλεσμα ημιχρόνου: Ελπίδα Γενισέας – Άρης Πετεινού 1-0.

Ωρα 17:22 Ολοκληρωθηκε το πρωτο ημιχρονο και με το γκολ του Πανταζίδη η ομάδα της Γενισέας είναι μπροστά, σε ένα ματς που είχε και τρία ακυρωθέντα τέρματα.

Ωρα 17:28 Τωρα εχουμε ποντιακό γλέντι με τους «Τραντέλλενες», τον Σύλλογο Ποντίων Χορευτών Ξάνθης.

Ωρα 17:35 Ολοκληρώθηκαν τα χορευτικά και σιγα σιγα παμε για την εναρξη του δευτερου ημιχρονου

46′ Εναρξη δευτερου ημιχρονου με τους παικτες του Αρη Πετεινου στην σέντρα

51′ Μεγάλη φάση από λάθος της άμυνας της Γενισέας για τον Αρη Πετεινού, με αυταπάρνηση προσπάθησε να ο που τραυματίστηκε και έχουμε διακοπή στον αγωνα

54′ Εξω Πανταζίδης, ο σκόρερ της αναμέτρησης, μέσα ο Πεντεζίδης στην πρώτη αλλαγή για την ομάδα της Ελπίδας

59′ Αλλαγη για τον Αρη Πετεινου. Εξω ο Φλωρος, μπαίνει ο Τυριακης

61′ Τραυματίστηκε ο Μιχάλης Μελισσόπουλος, έχει περάσει εκτος αγωνιστικου χωρου και θα αντικατασταθεί και αυτος. Χωρις να κάνει καν προθέρμανση, ο Διονύσης Παπαδοπουλος θα μπει στην θέση του και παραλαμβάνει το περιβραχιονιο του αρχηγού από τον Κώστα Ξαντινίδη.

64′ Η φάση του αγωνα. Ο Ξαντινίδης δεν ηταν οφσάιντ, βγηκε μονος τετατετ. έστειλε την μπάλα στο αριστερο δοκάρι, στο ριμπάουντ η μπάλα κατέληξε ξανα στον Ξαντινίδη και ο γκολκίπερ του Αρη Πετεινου Λαπαδωνης έδιωξε με τα πόδια. Εντονες διαμαρτυριες για οφσάιντ, αλλά δεν έδειξε κατι ο εποπτης, ουτε ο διαιτητης

67′ Δειχνει να έχει τραυματιστει πριν καλα καλα μπει στο παιχνίδι ο αρχηγος της Γενισέας Διονυσης Παπαδοπουλος, αποχωρει υποβασταζομενος

71′ Αναγκαστική αλλαγή πλέον για τη Γενισέα που ειναι και η τελευταιοα της για την κανονική διάρκεια. Εξω ο τραυματίας Παπαδόπουλος και μπαίνει ο Χαριτίδης στην θέση του, έχει προβλημα πλέον στην αμυνα της η Ελπιδα.

74′ Πεναλτι για τον Αρη Πετεινου. Το κερδίζει ο Κοτοπουλος απο τον βασιλειάδη μπαίνοντας από πλάγια αριστερα στην περιοχή. Οριακά τον μάρκαρε στην γραμμη, επεσε μεσα, ο Γιαπουντζης εδειξε αμεσως σεντρα

75′ Γκοοοοοοοοοολ για τον Αρη Πετεινου. Ο πρωτος σκορερ Χριστοφορίδης ισοφαρίζει από την άσπρη βούλα. Ελπίδα Γενισέας – Αρης Πετεινού 1-1

77′ Γκοοοοοοοοοοοοοοοοοολ για τον Αρη Πετεινου. Τουραντζιδης ο σκορερ και ολική ανατροπή. Μετά από υποδειγματική αντεπίθεση. Ξεφρενα πανηγυρια από τους κιτρινόμαυρους. Ελπίδα Γενισέας – Αρης Πετεινού 1-2

83′ Φασαρια στο γηπεδο για φαουλ στον Μπουνταγκιδη που εκανε στον χωρο του κεντρου. Μπηκε και ο Παπαδοπουλος μεσα, που έφαγε καρτα. Κιτρινη στον Κοτοπουλο που ειναι δευτερη και αποβάλλεται, κόκκινη απευθειας στον Μπουνταγκίδη που πηγε και χτυπησε με κουτουλιά τον Κοτοπουλο μετά το φαουλ σε βαρος του. Με δεκα θα συνεχισουν οι δυο ομαδες

86′ Ευκαιρια για την Γενισεα αλλα περνα ανεκμεταλευτη, θριλερ και ενταση στο ματς ενω μπηκαμε στο πενταλεπτο

87′ Δευτερη αλλαγη για τον Πετεινο. Ο Βαγγέλης Μαλαδένης μπαίνει, ο Τουραντζιδης που πέτυχε το δευτερο τέρμα του Πετεινου βγαινει

90′ Μια σεντρα του Βασιλειάδη βγαινει αουτ απευθειας, δεν προλαβαινει ο Χαριτιδης. Πεσμένοι στο έδαφος καταβεβλημενοι με κραμπες παικτες του Πετεινου. Μπηκαμε στις καθυστερήσεις

90+3′ Τριτη αλλαγη για τον Αρη Πετεινου, μένουν αλλα τρια. Παυλιδης βγαίνει και θέση του μπαίνει ο Κουτσομιχάλης.

90+5′ Τεεεεεελος! Εξαλλα πανηγυρια για τους κιτρινους. Κυπελλούχος – νταμπλούχος ο Αρης Πετεινού. Τελικό αποτέλεσμα στον 43ο τελικο του Κυπελλου ΕΠΣ Ξάνθης: Ελπίδα Γενισέας – Αρης Πετεινου 1-2