ΕΠΣ Ξάνθης: Άρης να γουστάρεις! Με ανατροπή μέσα σε ένα τρίλεπτο ΚΥΠΕΛΛΟ και ΝΤΑΜΠΛ ο Πετεινός για πρώτη φορά στην ιστορία του!!!

Ο Άρης Πετεινού αφότου κατάκτησε το πρωτάθλημα της ΕΠΣ Ξάνθης για πρώτη φορά στην ιστορία του, κατέκτησε επίσης για πρώτη φορά και το κύπελλο επικρατώντας στον τελικό της Ελπίδας Γενισέας με ανατροπή με σκορ 2-1 και θα προετοιμαστεί με τον καλύτερο τρόπο για τα μπαράζ του Μαΐου για την άνοδο στην Γ’ Εθνική.

Χρυσοί σκόρερς για την ομάδα του Βασίλη Τοροσίδη (που έδωσε το παρών στο γήπεδο και πανηγύρισε έξαλλα την κατάκτηση του νταμπλ) και του κόουτς Ανέστη Νεοφυτίδη ήταν οι Χριστοφορίδης και Τουρατζίδης που μέσα σε ένα τρίλεπτο, στο 74′ με πέναλτι και στο 76′ με πλασέ μετά από υποδειγματική αντεπίθεση, ανέτρεψε το εις βάρος της 1-0 από το πρώτο ημίχρονο με το τέρμα του Πανταζίδη.

Το ματς τα είχε όλα. Πολλή ένταση, δοκάρι, τρία ακυρωθέντα γκολ στο πρώτο ημίχρονο και δυο κόκκινες κάρτες στο τελευταίο δεκάλεπτο, στον mvp Πάρη Κοτόπουλο με δεύτερη κίτρινη για φάουλ στον Μπουνταγκίδη στον χώρο του κέντρου, ανακόπτοντας αντεπίθεση της Γενισέας και απευθείας κόκκινη στον Μπουνταγκίδη για κουτουλιά αμέσως μετά στον Κοτόπουλο.

Στο 85′ η Γενισέα είχε μεγάλη φάση για την ισοφάριση όταν ο Κριεζής γύρισε στο σημείο του πέναλτι για τον Ξαντινίδη αλλά αυτός δεν πρόλαβε να την σπρώξει στα αντίπαλα δίχτυα με τον Ρέβη να κόβει σωτήρια. Δόθηκαν άλλα πέντε λεπτά καθυστερήσεων, αλλά δεν άλλαξε τίποτα.

Διαιτητής του 43ου τελικού κυπέλλου της ΕΠΣ Ξάνθης ήταν ο Θόδωρος Γιαπουτζής, με πρώτο βοηθό τον Στράτο Σαββόγλου και β’ βοηθό τον Σπύρο Σπάρταλη, ενώ 4ος διαιτητής ήταν ο Γιώργος Δρακίδης. Ξέφρενα τα πανηγύρια για τους παίκτες αλλά και τους οπαδούς του Άρη Πετεινού, οποίος πλέον με ανεβασμένη ψυχολογία θα πάει στα μπαράζ ανόδου ενώ τη νέα σεζόν θα εκπροσωπήσει μαζί με τον ΑΟΞ τον Νομό Ξάνθης στο Κύπελλο Ελλάδος.

ΕΛΠΙΔΑ ΓΕΝΙΣΕΑΣ (Ασήμ Χατζητερζόγλου): Ζαρζακόπουλος, Βασιλειάδης, Μπουνταγκίδης Αλ. Μπουνταγκίδης Ι., Δημητριάδης, Μακράκης, Κριεζής, Πανταζίδης (55′ Πεντεζίδης), Ξαντινίδης, Τσέκος, Μελισσόπουλος (62′ Παπαδόπουλος- λ.τρ. 71′ Χαριτίδης)

ΑΡΗΣ ΠΕΤΕΙΝΟΥ (Ανέστης Νεοφυτίδης): Λαπαδώνης, Ρέβης,  Δασκαλάκης, Σαρηγιαννίδης, Χριστοφορίδης, Πουτακίδης, Παυλίδης (90+2′ Κουτσομιχάλης), Φλώρος (60′ Τυριάκης), Κοτόπουλος, Εφέντη, Τουρατζίδης (86′ Μαλαδένης Β.)