Ο Μπαλτάκος μόνος υποψήφιος για πρόεδρος της ΕΠΟ με επίσημη υπόδειξή του από τις ΕΠΣ Έβρου, Θράκης και Ξάνθης

Με μοναδικό υποψήφιο τον Τάκη Μπαλτάκο, γνωστό δικηγόρο που υπερασπίστηκε τον ΠΑΟΚ στην περίπτωση της πολυϊδιοκτησίας και μεγαλούργησε στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός ενώ έχει διατελέσει και γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου επί κυβέρνησης Σαμαρά, θα διεξαχθούν οι εκλογές της ΕΠΟ.

Η σχετική προθεσμία εξέπνευσε, δίχως να μπει κάποιο άλλο όνομα στο κάδρο (το ThrakiSportS αναφέρθηκε στην σεναριολογία που αναπτύχθηκε την περασμένη εβδομάδα για τον Ντέμη Νικολαΐδη αλλά περιορίστηκε στη σεναριολογία χωρίς να προχωρήσει) με αποτέλεσμα και οι αρχαιρεσίες της 1ης Ιουνίου θα γίνουν με τον γνωστό δικηγόρο να… παίζει μόνο του. Μάλιστα, τον έχουν προτείνει 44 από τις 55 Ενώσεις. Ανάμεσα στις Ενωσεις που υποδεικνύουν την υποψηφιότητά του είναι, σύμφωνα με πληροφορίες του ThrakiSportS, η ΕΠΣ Εβρου, η ΕΠΣ Θράκης και η ΕΠΣ Ξάνθης – επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας από τις αρχές της εβδομάδας.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρει τα εξής:

Ολοκληρώθηκε σήμερα, 15 Απριλίου 2022, η εκ του Καταστατικού (έκδοση 2021) προβλεπόμενη προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων, κατόπιν προτάσεων των Μελών της ΕΠΟ, για την εκλογή του Προέδρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.
Βάσει των άρθρων 23, 26, 38, 39, του άρθρου 9 του Παραρτήματος Γ του Καταστατικού της Ε.Π.Ο, αλλά και των εισερχομένων του Πρωτοκόλλου της ΕΠΟ, ως την προκαθορισμένη ώρα λήξης της παραπάνω προθεσμίας απεστάλησαν συνολικά 44 προτάσεις Μελών της Ε.Π.Ο, οι οποίες αφορούσαν στην πρόταση υποψηφιότητας του κ. Παναγιώτη Μπαλτάκου του Δημητρίου.
Το σύνολο των προτάσεων βρίσκεται ήδη στη διάθεση της Επιτροπής Ελέγχου, Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης, η οποία καλείται, βάσει των διατάξεων του άρθρου 52 και των Παραρτημάτων Γ και ΣΤ του Καταστατικού να προχωρήσει στον “Έλεγχο Ακεραιότητας”, διαδικασία εκ των παραπάνω αναφερομένων επιβεβλημένη ενόψει της επίσημης ανακήρυξης των υποψηφίων, η οποία υλοποιείται για πρώτη φορά στην ιστορία της Ομοσπονδίας.
Στη διάθεση της ΕΕΔΣ βρίσκεται ήδη και το εκ του Παραρτήματος ΣΤ του Καταστατικού προβλεπόμενο ερωτηματολόγιο προς τον προτεινόμενο υποψήφιο, καθώς και όλα τα σχετικά που όφειλε να καταθέσει ως προαπαιτούμενα για τον έλεγχο έγγραφα.
Η εκλογή του νέου προέδρου της Ε.Π.Ο έχει προγραμματισθεί για την Ειδική Εκλογική Γενική Συνέλευση της 1ης Ιουνίου 2022.