ΕΠΣ Ξάνθης: Η πορεία των φιναλίστ Αρη Πετεινού και Ελπίδας Γενισέας ως τον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου

Λίγα ματς σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια χρειάστηκε να δώσουν η Ελπίδα Γενισέας και ο Άρης Πετεινού μέχρι να φτάσουν στον τελικό του Κυπέλλου της ΕΠΣ Ξάνθης, αφού λόγω της πανδημίας η διοργανώτρια είχε σύστημα νοκ άουτ με μονούς αγώνες αλλά και λίγες σχετικά συμμετοχές από τις μικρότερες κατηγορίες.

Πάντως ο δρόμος και για τις δυο φιναλίστ μόνο στρωμένος με ροδοπέταλα δεν ήταν.

Ο πρωταθλητής Άρης Πετεινού στην πρώτη φάση του θεσμού κέρδισε μέσα στην Διομήδεια με σκορ 1-4 (χατ τρικ ο Γιάννη Χριστοφορίδης και ένα τέρμα το Τουραντζίδης σύμφωνα με τα στοιχεία της Ξάνθης Sport). Ωστόσο στην β’ φάση τα βρήκε σκούρα, αφού αντιμετώπισε το Κότινο που αν και χαμηλότερης κατηγορίας, προηγήθηκε και κράταγε το υπέρ του σκορ ως το 82′ όταν και ισοφάρισε ο Πουτακίδη, για να στείλει το ματς στην παράταση και εκεί με δυο γκολ των Παυλίδη και Τουρατζίδη να πάρει την πρόκριση με σκορ 3-1.

Στα ημιτελικά ο Αρης Πετεινού επικράτησε του ΑΟ Βιστωνίδας και ενώ οι δυο ομάδες ήταν ισόπαλες χωρίς τέρματα, με γκολ των Κουτσομιχάλη, Κοτόπουλου, Καμπουρίδη και Τυριάκη στο δεύτερο ημίχρονο έφτασε σε ένα εντυπωσιακό 4-0 και πήρε την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό.

Από την άλλη πλευρά η Ελπίδα Γενισέας ήταν τυχερή στην πρώτη φάση αφού προκρίθηκε χωρίς αγώνα. Στην δεύτερη φάση των προημιτελικών αντιμετώπισε την Νέα Θύελλα Μαγγάνων την οποία και υπέταξε με 3-0 χάρη σε τέρματα των Αλβανίδη, Κωνσταντινίδη και Ξαντινίδη. Στα ημιτελικά είχαμε το μεγάλο ματς με την Αναγέννηση Θαλασσιάς που μετά από έναν άκαρπο αγώνα, χωρίς τέρματα τόσο στην κανονική διάρκεια όσο και στην παράταση, κρίθηκε στην διαδικασία των πέναλτι μετά από συνολικά 26 εκτελέσεις!!!