Super League 2: Δικαίωση Παντελιάδη στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ

Οπως ανακοινώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, κατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ έλαβε την εξής απόφαση:

«Δέχτηκε τυπικά και ουσιαστικά την έφεση του ποδοσφαιριστή Αθανασίου Παντελιάδη. Μεταρρύθμισε την υπ’ αριθμ. 163/08-04-2022 απόφαση του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α’2 Εθνικής Κατηγορίας. Επέβαλε στον ποδοσφαιριστή την πειθαρχική ποινή του αποκλεισμού μίας (1) αγωνιστικής ημέρας και χρηματική ποινή σαράντα (40) ευρώ».

Μία εβδομάδα πριν είχε γίνει γνωστό ότι θα χάσει κρισιμα παιχνιδια του Πιερικού ο Θανάσης Παντελιάδης, όπως και ο Χισάμ Κανίς του Πανσερραϊκού (το πρώτο απο τα οποία ήταν μάλιστα της περασμένης Κυριακής με την Ξάνθη).

Συγκεκριμένα, με τρεις αγωνιστικές αποκλεισμό και 100 ευρώ πρόστιμο έκαστος τιμωρήθηκαν Χισάμ Κανίς και Θανάσης Παντελιάδης για το επεισόδιο που είχαν στο παιχνίδι Πιερικός – Πανσερραϊκός (1-1). Έτσι, οι ομάδες τους επρόκειτο να τους στερηθούν τη στιγμή που δίνουν μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Ο πρώτος σκόρερ των Λιονταριών έχασε ήδη τα ματς με Ξάνθη (εντός), Θεσπρωτό (εκτός) και θα χάσει και το προσεχές παιχνιδι με Καβάλα (εντός) ενώ ο αμυντικός της ομάδας της Κατερίνης και πρώην της Ξάνθης έλειψε από αυτά με ΠΟΤ Ηρακλή (εκτός), Βέροια (εντός) και θα απουσίαζε και από το προσεχές παιχνιδι με Απόλλωνα Πόντου (εκτός).

Η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων ωστόσο τον δικαιώνει τον πρώην παίκτη της Ξάνθης, ενώ το καλό είναι ότι η ομάδα του – που κακώς τον στερήθηκε την Τετάρτη – κέρδισε τελικά την πρωτοπόρο Βέροια, οπότε θεωρητικά η απουσία του δεν είχε βαθμολογική επίπτωση στην ομάδα της Κατερίνης.