Στα Θρακικά Μετέωρα και στον οικισμό της Νυμφαίας ορειβάτησε ο ΕΟΣ Κομοτηνής με 70 συνολικά μέλη του

Πλούσια και πολυπληθής η ορειβατική δραστηριότητα του ΕΟΣ Κομοτηνής την Κυριακή 10/04, με συνολικά 70 ορειβάτες σε δύο διαφορετικές ορειβατικές διαδρομές.

Αναλυτικότερα, 18 ορειβάτες του τοπικού ΕΟΣ και 12 της Ορειβατικής Λέσχης Σερρών, επισκέφθηκαν τα Θρακικά Μετέωρα. Η δύσκολη πρόσβαση στον γραφικό αυτό χώρο, δεν απέτρεψε την ομάδα να δει από κοντά το υπέροχο τοπίο με την άγρια ομορφιά και να αναρριχηθεί στους επιβλητικούς βράχους από ψαμμίτη. 

Η δεύτερη ομάδα με 40 ορειβάτες, διανύοντας συνολικά 13,5 χιλιόμετρα σε 4,5 ώρες επισκέφτηκε τον γραφικό οικισμό της Νυμφαίας με τα πετρόχτιστα σπίτια, άριστα συνδεδεμένα με το φυσικό περιβάλλον.

«Η κατάλληλη προετοιμασία, καθώς και η σωστή και έγκαιρη πληροφόρηση είναι δύο από τους βασικούς παράγοντες για μια ασφαλή και ευχάριστη ορειβατική διαδρομή. Η υπερεκτίμηση των δυνατοτήτων μας μερικές φορές δημιουργεί προβλήματα σε ολόκληρη την ομάδα. Η αξιολόγηση των δυνατοτήτων μας πρέπει να γίνεται στο βουνό πριν την συμμετοχή μας σε οργανωμένες ορειβατικές διαδρομές και όχι κατά την διάρκεια αυτών» ενημερώνει ο ΕΟΣ για την ασφάλεια των ορειβατών.

Ο ΕΟΣ ευχαριστεί τους υπεύθυνους των διαδρομών Νίκο Δουλακάκη και Ρέα Τσιαταλτσάνη για την εξαιρετική οργάνωση καθώς και την Ορειβατική Λέσχη Σερρών για την άψογη συνεργασία.