ΕΠΣ Ξάνθης: Γιαπουντζής ο «άρχων» του 43ου τελικού Κυπέλλου! Ο ορισμός της Επιτροπής Διαιτησίας για τον μεγάλο αγώνα

Με ανακοίνωση η επιτροπή διαιτησίας της ΕΠΣ Ξάνθης έκανε και επίσημα γνωστά τα ονόματα των διαιτητών του τελικού του Κυπέλλου.

Ο Θόδωρος Γιαπουτζής θα είναι ο διαιτητής του 43ου τελικού Κυπέλλου της ΕΠΣ Ξάνθης, που θα σφυρίξει για πρώτη φορά τελικό. Συμφωνα με τα στατιστικά της εφημερίδας «Ξάνθη Σπορ», ο αξιολογημένος διαιτητής έχει “σφυρίξει” φέτος σε 15 παιχνίδια της Α’ ΕΠΣ, σε 11 στην Β’ ΕΠΣ και σε 7 στη Γ’ κατηγορία έχοντας συμμετοχές και στο θεσμό του Κυπέλλου. Μπορεί πάντως να σφυρίζει τελικό για πρώτη φορά, ωστόσο αυτή θα είναι η 2η συμμετοχή του σε τελικό καθώς είχε προηγηθεί η παρουσία του ως 4ος διαιτητής στον τελικό του 2019 μεταξύ της Ασπίδας με τον Ορφέα.

Ο Σπύρος Σπάρταλης θα είναι α’ βοηθός και ο Στράτος Σαββόγλου β’ βοηθός. Οι δύο τους θα μετρήσουν για πρώτη φορά παρουσία σε τελικό, ενώ 4ος διαιτητής θα είναι ο επίσης αξιολογημένος και εξελίξιμος Γιώργος Δρακίδης. Σύμφωνα με το αρχείο της «Ξάνθη Σπορ», ο Ρωμανός Κοντογιαννίδης είναι ο πρώτος σε παρουσίες ως διαιτητής σε τελικούς Κυπέλλου ΕΠΣ Ξάνθης καθώς έχει διευθύνει τρεις, αλλά στα συνολικά στατιστικά (ανεξάρτητα από το αν ειναι επόπτες, διαιτητές ή τέταρτοι) προηγούνται οι Βέργος Χαλβατζής και Δημήτρης Σάββογλου καθότι έχουν βρεθεί στη γιορτή του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου από 8 φορές.

ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ
(Σάββατο 16 Απριλίου, Ώρα 16:30)
Γήπεδο Πηγαδίων (Xanthi Arena): Ελπίδα Γενισέας – Άρης Πετεινού
Διαιτητής: Θεόδωρος Γιαπουτζής
Βοηθοί: Σπάρταλης, Σαββόγλου
4ος: Δρακίδης