Conference League: Τέλος το ευρωπαϊκό ταξίδι για ΠΑΟΚ και Ραζβάν Λουτσέσκου! Στα ημιτελικά με διπλό στην Τούμπα η Μαρσέιγ

Ο ΠΑΟΚ πλήρωσε τις χαμένες ευκαιρίες στην αρχή του αγώνα και τα λάθη στην άμυνά του, με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα με 1-0 από τη Μαρσέιγ και να αποκλειστεί από τη συνέχεια του Europa Conference League.

Ο “Δικέφαλος του Βορρά” ήταν εξαιρετικός ανά διαστήματα στο ματς, αλλά η αστοχία του στην επίθεση και ένα ολέθριο λάθος του Κρέσπο, τον οδήγησαν σε δεύτερη ήττα από τους Γάλλους και σε ένα άδοξο φινάλε από την Ευρώπη.

Μόλις στο 2′ ο Βιεϊρίνια έχασε τεράστια ευκαιρία μετά από σέντρα του Λύρατζη από δεξιά, αφού ανενόχλητος στο δεύτερο δοκάρι, αστόχησε με πλασέ με τη μία από κοντά. 

Ακόμα πιο κοντά στο γκολ έφθασαν όμως Άκπομ και Κρέσπο, μέσα σε ένα δίλεπτο. Στο 9′ ο Άγγλος επιθετικός έκανε ωραία ενέργεια και πλασέ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Μανταντά απέκρουσε με το ένα πόδι σε κόρνερ, από το οποίο ο Κρέσπο πήρε αμαρκάριστος την κεφαλιά, αλλά ο τερματοφύλακας των Γάλλων “εκτινάχθηκε” και έσωσε ξανά την ομάδα του.

Μετά το “εκρηκτικό” ξεκίνημα του ΠΑΟΚ, η Μαρσέιγ ισορρόπησε την αναμέτρηση και προσπάθησε να δημιουργήσει τις δικές της ευκαιρίες για ένα γκολ, αλλά “απείλησε” μόνο με ένα σουτ του Παγιέ έξω από την περιοχή.

Παρόλα αυτά, η άμυνα του ΠΑΟΚ φάνηκε να βρίσκεται σε κακή κατάσταση με τον Ίνγκασον πρώτο να κάνει ένα τεράστιο λάθος. Ο Ισλανδός αμυντικός λίγο έλειψε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, στο 26′, όταν στην προσπάθειά του να κάνει κοντρόλ μέσα στην περιοχή, τη γύρισε προς τα πίσω και αυτή σταμάτησε στη ρίζα του κάθετου δοκαριού, με τον Πασχαλάκη εξουδετερωμένο.

Οι Θεσσαλονικείς έκαναν όμως και ένα δεύτερο… μοιραίο λάθος λίγα λεπτά αργότερα, με τον Κρέσπο αυτή τη φορά να χάνει την μπάλα με την άμυνα ψηλά και να επιτρέπει την αντεπίθεση των Γάλλων, με τον Γεντουζί να δίνει την ασίστ στον Παγιέ, για να ανοίξει αυτό το σκορ με εύκολο πλασέ από κοντά, “γράφοντας” το 1-0.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει στο υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου, αλλά κάποια μακρινά σουτ δεν βρήκαν στόχο και στο 45′ ο Μανταντά είπε νέο διπλό “όχι” στους παίκτες του Λουτσέσκου, επιτρέποντας στην ομάδα του να πάει με το προβάδισμα στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο “Δικέφαλος του Βορρά” πήρε μέτρα στο γήπεδο για να ψάξει την ισοφάριση, αλλά η Μαρσέιγ έδειξε πιο επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις.

Ο Μπακαμπού αστόχησε όμως με ωραίο διαγώνιο σουτ στο 49′ και στο 53′ ο Πασχαλάκης απέκρουσε ένα σουτ του Γκουέιγ από κοντά.

Ο ίδιος παίκτης ανάγκασε και τον Ίνγκασον σε ένα σωτήριο τάκλιν στο 60′, με τον Ισλανδό να ρισκάρει ένα αυτογκόλ, αλλά σώζει τελικά την ομάδα του από ένα σχεδόν σίγουρο δεύτερο γκολ.

Μετά το πρώτο 20λεπτο του δευτέρου ημιχρόνου, ο ΠΑΟΚ βελτίωσε την εικόνα του και “πάλεψε” ξανά για την ισοφάριση. Ο Ζίβκοβιτς έφθασε πρώτος κοντά σε ένα γκολ, αλλά ο Μανταντά σταμάτησε το φοβερό σουτ του στο 70′, με μία ακόμη σημαντική απόκρουση.

Οι γηπεδούχοι “άγγιξαν” επίσης την ισοφάριση στο 83′, όταν από λάθος στην άμυνα της Μαρσέιγ, ο Αουγκούστο έβγαλε τον Τσόλακ σε θέση τετ-α-τετ, αλλά το πλασέ του Κροάτη από πλεονεκτική θέση, πέρασε σύριζα από το κάθετο δοκάρι και άουτ.

Ο ΠΑΟΚ έχασε νέες μεγάλες ευκαιρίες στα τελευταία λεπτά, με τον Μανταντά να αναδεικνύεται σε… ανυπέρβλητο εμπόδιο, αποκρούοντας τόσο το δυνατό σουτ του Μιτρίτσα, όσο και αυτό του Αουγκούστο αμέσως μετά, για να μείνει το 1-0 μέχρι τέλους, και τους Γάλλους να παίρνουν την πρόκριση για τα ημιτελικά, εκεί που θα συναντήσουν την ολλανδική Φέγενορντ.