Ελπίδες να ξεκινήσει ως το τέλος του έτους με χρήματα της ΠΑΜ-Θ η κατασκευή κερκίδων στο Πανθρακικό Στάδιο Κομοτηνής

«Ξεκολλά», αφού έγιναν κάποιες απαραίτητες παρεμβάσεις στο υπόστρωμα όπου θα τοποθετηθεί, η ανακατασκευή του τάπητα του Πανθρακικού Σταδίου, που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού. Παράλληλα η ΓΓΑ προχωρά τις μελέτες για την κατασκευή των κερκίδων 800 θέσεων, που θα επιτρέψει τη φιλοξενία πανελλήνιων και διεθνών αγώνων.

Όπως τόνισε την εφημερίδα «Παρατηρητής» ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης του Σταδίου Βασίλης Γαβριηλίδης, αυτές τις ημέρες ξεκινά ξανά η ανακατασκευή του ταρτάν, που θα παραδοθεί, αν όλα πάνε καλά, μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού. Να σημειώσουμε πως η αντικατάσταση του ταρτάν αποτελούσε δέσμευση του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, με το έργο προϋπολογισμού 780.000 ευρώ να αποτελεί μια σημαντική παρέμβαση μετά από πολλά χρόνια στο χώρο.

Η απομάκρυνση του παλιού ταρτάν έχει ολοκληρωθεί, όμως προέκυψαν κάποια προβλήματα με το υπόστρωμα του εδάφους, τα οποία σύμφωνα με τον Γαβριηλίδη λύθηκαν με παρέμβαση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ. Με το ταρτάν να προχωρά, τώρα η προσοχή της διοίκησης του Σταδίου στρέφεται στην δημιουργία κερκίδας, που αποτελούσε προτεραιότητα από την πρώτη στιγμή που ανέλαβαν την διοίκηση, και για την οποία πίεσαν πολύ τους αρμόδιους φορείς.

Τελικά θα αναλάβει τις μελέτες η ΓΓΑ, με την χρηματοδότηση να προέρχεται από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ μέσω του ΠΕΠ ΑΜ-Θ. Πρόκειται για κερκίδα 800 θέσεων, με υποδομές και αποδυτήρια στο κάτω της τμήμα, με προοπτική να ξεκινήσουν οι εργασίες στο τέλος του 2022. Η τοποθέτηση της κερκίδας είναι σημαντική, γιατί θα δώσει τη δυνατότητα στο Πανθρακικό Στάδιο να φιλοξενήσει, σε συνδυασμό με την ύπαρξη ταρτάν τελευταίων προδιαγραφών, βαλκανικούς και πανευρωπαϊκούς αγώνες.

Πέρα από αυτές τις βασικές υποδομές, συνεχίζεται η προσπάθεια για την περαιτέρω επέκταση των δραστηριοτήτων του Σταδίου, όπως για παράδειγμα με την αναρρίχηση, και τη δημιουργία διαδρομών στα υφιστάμενα κτίσματα του. Ήδη έχουν υποδείξει στην ΓΓΑ το χώρο στον οποίο επιθυμούν να κατασκευαστεί η πίστα, είναι κατάλληλος, και τώρα αναμένουν τις μελέτες ώστε να προχωρήσει η δημιουργία του.

Η συνεργασία με την Γραμματεία άλλωστε είναι πολύ καλή, και μάλιστα ελπίζουν πως σύντομα θα επισκεφτεί ξανά το Πανθρακικό Στάδιο ο υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης, ώστε να δει την πρόοδο των εργασιών στο ταρτάν, αλλά και τα γήπεδα του τένις, η ανακατασκευή των οποίων έχει ολοκληρωθεί, και πλέον χρησιμοποιείται τόσο από τον σύλλογο αντισφαίρισης, όσο και από το ΤΕΦΑΑ αλλά και το γενικότερο κοινό, για το οποίο έχουν παραχωρήσει αρκετές ώρες.

Αποτέλεσμα όλων των παρεμβάσεων που έχουν γίνει, αλλά και του ενδιαφέροντος, είναι να αποτελεί το Πανθρακικό Στάδιο, ακόμα και χωρίς το ταρτάν, προορισμό για τους κατοίκους της Κομοτηνής που θέλουν να αθληθούν, με 400-500 άτομα να βρίσκονται σύμφωνα με εκτιμήσεις κάθε απόγευμα σε αυτό, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες μέρες, όσο βελτιώνεται ο καιρός.