Μετονομάζεται σε «Τάσος Καραολάνης» το προπονητικό του Πανθρακικού! Πρόταση στο δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής και αιχμηρή απάντηση της ομάδας για «καπηλεία»

Την προσωπική του πρόταση να μετονομαστεί σε «Τάσος Καραολάνης» το προπονητικό κέντρο του Πανθρακικού στον Ροδίτη μετέφερε το βράδυ της Δευτέρας στο Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής ο δημοτικός σύμβουλος αντιπολίτευσης Νίκος Παπακωνσταντίνου.

«Θα ήθελα ν’ αναφερθώ στον παράγοντα Τάσο Καραολάνη, ο οποίος έδωσε προσωπικό χρόνο και χρήμα, ώστε η ομάδα της πόλης να φτάσει στα μεγάλα σαλόνια και να γίνουμε γνωστοί πανελλαδικά […]. Προτείνω το προπονητικό κέντρο στον Ροδίτη, να πάρει το όνομά του», είπε σύμφωνα με ρεπορτάζ τη εφημερίδας “Χρόνος”.

Υπενθυμίζεται ότι το προπονητικό κέντρο έχει δημιουργηθεί σε έκταση του Δήμου Κομοτηνής αλλά με έξοδα της ΠΑΕ Πανθρακικός και κατά βάση του Τάσου Καραολάνη, ο οποίος λέγεται ότι και μετά την πτώχευση της ομάδας, συνέχισε να δίνει χρήματα για να συντηρείται τουλάχιστον σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο.

Τα συλλυπητήρια του Σώματος μετέφερε η πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνης Κλεοπάτρα Στογιαννίδου, αναγνωρίζοντας τη συνεισφορά του αείμνηστου επιχειρηματία στην πορεία του Πανθρακικού και την παρακαταθήκη που άφησε στην πόλη. Ωστόσο ο δήμαρχος Γιάννης Γκαράνης επισήμανε εμμέσως πλην σαφώς ότι η πρόταση πρέπει να κατατεθεί στον Πανθρακικό, του οποίου είναι το προπονητικό.

Ολη αυτή η συζήτηση προκάλεσε το πρωί της Τρίτη την αντίδραση της ομάδας, που συμφωνεί μεν με την πρόταση, ωστόσο τονίζει ότι αυτή η απόφαση έχει ήδη ληφθεί και κατηγορεί εμμέσως πλην σαφώς τον δημοτικό σύμβουλο Νίκο Παπακωνσταντίνου για καπηλεία του ονόματος του Τάσου Καραολάνη και προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων και προσωπικής προβολής από μέρους του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Παπακωνταντίνου ήταν συνέταιρος του Τάσου Καραολάνη στο Avant Garde, μια από τις πιο γνωστές καφετέρειες – μπαρ στην πλατεία Κομοτηνής. Η ανακοίνωση του Πανθρακικού έχει ως εξής:

Με αφορμή την πρόταση που ακούστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής της 11ης Απριλίου σχετικά με την ονομασία του προπονητικού κέντρου του Πανθρακικού σε «Τάσος Καραολάνης» θα θέλαμε να ενημερώσουμε το κοινό της ομάδας πως η απόφαση ελήφθη εκ μέρους μας ήδη από το βράδυ της Τετάρτης 6 Απριλίου και έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για να γίνει αυτό.
Ο Τάσος Καραολάνης ήταν από τους εμπνευστές του προπονητικού κέντρου της ομάδας αφήνοντας ως παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές έναν εξαιρετικό χώρο, διαφήμιση για όλη τη Θράκη.
Κάθε προσπάθεια μετά από εκεί δημιουργίας εντυπώσεων και προσπάθειας προσωπικής προβολής μέσω από την ομάδα του Πανθρακικού και ακόμα παραπάνω ανθρώπων που έχουν φύγει από τη ζωή θα απαντώνται άμεσα ώστε να γνωρίζει ο κόσμος την αλήθεια και για να μην δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις.
Από το 2018 μέχρι το 2022 κάποιοι άνθρωποι «ματώνουν» καθημερινά σε πολλά επίπεδα ώστε η ιδέα του Πανθρακικού και η «φλόγα» να παραμείνουν ζωντανές και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να καπηλευτεί το όνομα του Τάσου Καραολάνη και του Πανθρακικού για δική του προβολή.