Έπαιξε ξανά Ντέμης για την προεδρία της ΕΠΟ αλλά… «κάηκε» και πάει χωρίς αντίπαλο ο δικηγόρος της πολυϊδιοκτησίας Τάκης Μπαλτάκος

Ημέρες έντονων παρασκηνιακών διεργασιών ήταν οι τελευταίες αναφορικά με την ΕΠΟ, όπου η γραμμή που δόθηκε ήταν εντός του περασμένου Σαββατοκύριακου να συνεδριάσουν τα διοικητικά συμβούλια των ΕΠΣ και να αποφασίσουν την υπόδειξη του Τάκη Μπαλτάκου ως υποψήφιου προέδρου της ΕΠΟ στις εκλογές που θα γίνουν την 1η Ιουνίου.

Πρόκειται για τον πρώην γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου επί Αντώνη Σαμαρά, επί χρόνια δεξί χέρι του Γιαννακόπουλου στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός που ενεπλάκη έντονα στην υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας ΠΑΟΚ-Ξάνθης για λογαριασμό του δικεφάλου και με την στρατηγική του έφερε την δικαίωση για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Η συγκεκριμένη υποψηφιότητα του Τάκη Μπαλτάκου σύμφωνα με πληροφοριες εκπορεύτηκε από την ΑΕΚ και στη συνέχεια υιοθετήθηκε από τον ΠΑΟΚ και τις ΕΠΣ. Εκτιμήθηκε ότι με αυτόν ως πρόεδρο στην ΕΠΟ, που προέρχεται από τις τάξεις της ΝΔ και ήταν στέλεχος της προηγούμενης δεξιάς κυβέρνησης, θα μπορέσουν να αποκατασταθούν οι σχέσεις και με την κυβέρνηση.

Ωστόσο όπως έγραψε το soccerplus, προς το τέλος της περασμένης εβδομάδας ως “αντίπαλο δέος” έπεσε στο τραπέζι και το όνομα του Εβρίτη παλαίμαχου ποδοσφαιριστή και πρώην προέδρου της ΑΕΚ Ντέμη Νικολαϊδη, ο οποίος φέρεται να χαίρει εκτίμησης στο Μέγαρο Μαξίμου. Θεωρήθηκε κίνηση που θα μπορούσε να στηρίξει η ΑΕΚ αλλά η περίπτωση του δεν προχώρησε, αφού η ομάδα της ΑΕΚ που σύμφωνα με το ρεπορτάζ του παρασκηνίου προωθεί την υποψηφιότητα Μπαλτακου επιβεβαίωσε ότι εμμένει σ’ αυτήν.

Ως γνωστόν η ΑΕΚ είναι αυτή που κινεί αυτήν την περίοδο τα νήμματα στην ΕΠΟ και ήδη γραμμή για την υπόδειξη Μπαλτάκου έφτασε και σε Ενώσεις που δεν ανήκουν στη σφαίρα επιρροής της συγκεκριμένης ομάδας. Βάσει του καταταστατικού της ΕΠΟ ο πρόεδρος χρειάζεται να τον προτείνουν τουλάχιστον οκτώ Ενώσεις, αλλά λέγεται ότι ο αριθμός θα είναι μεγαλύτερος και ενδεχομένως θα επιδιωχθεί να είναι σαρωτικός, ώστε να μην αφήνονται περιθώρια για δεύτερη υποψηφιότητα. 

Οι υποψηφιότητες θα πρέπει να κατατεθούν στην ΕΠΟ έως την προσεχή Παρασκευή 15 Απριλίου και μέχρι τότε αναμένεται να φανεί αν οι ΕΠΣ Έβρου, Θράκης και Ξάνθης θα περιλαμβάνονται σε αυτές που όχι απλά θα στηρίξουν ως υποψήφιο πρόεδρο αλλά θα προτείνουν κιόλας τον Τάκη Μπαλτάκο.