Γ’ Εθνική: Καλό… καλοκαίρι θα ξεκαθαρίσει η υπόθεση με την τιμωρία της Αλεξανδρούπολης λόγω της μη χρησιμοποίησης μικρών παικτών

Η Αλεξανδρούπολη τιμωρήθηκε να χάσει με 3-0 στα χαρτιά την αναμέτρηση με την Αναγέννηση Πλαγιάς λόγω της μη αναγραφής στο φύλλο αγωνα πέντε μικρών σε ηλικια παικτών μετά την καταγγελία της Δόξας Δράμας.

Η ομάδα του Έβρου άσκησε το ένδικο μέσο της έφεσης, θεωρώντας ότι δεν παρανόμισε και είναι άδικη η τιμωρία της. Η ομάδα της Δόξας Δράμας επίσης έκανε έφεση, θεωρώντας επίσης λάθος την απόφαση, αφού υποστηρίζει ότι από την στιγμή που το δικαστήριο αναγνώρισε παρανομία, έπρεπε να αφαιρέσει και επιπλέον τρεις βαθμούς από την ομάδα της Αλεξανδρούπολης.

Οι δυο εφέσεις συνεκδικάστηκαν την περασμένη Τετάρτη και έκτοτε όλοι περιμένουν την απόφαση των τριών εφετών. Αρχικά υπήρχε η εκτίμηση ότι αυτή θα έβγαινε ως την Παρασκευή. Για να μην υπάρχει αυτή η εκκρεμότητα άλλωστε, αφενός επισπεύθηκε Η συζήτηση να γίνει την περασμένη Τετάρτη, αν και σε ημέρα γενικής απεργίας που δυσκόλεψε πολύ ακόμα και την μετάβαση του δικηγόρου της Αλεξανδρούπολης, αφετέρου μεταφέρθηκε για την Κυριακή η κρίσιμη τελευταία αγωνιστική.

Ωστόσο η Παρασκευή πέρασε και παρόλο που στους δικαστές είχε εξηγηθεί σε όλους τους τόνους η αναγκαιότητα άμεσης απόφασης, αυτή δεν εκδόθηκε. Αλλωστε ο πειθαρχικός κώδικας μιλάει μεν για σύντομο διάστημα, αλλά δίνει περιθώριο ακόμα και μιας εβδομάδας. Με αυτά τα δεδομένα η ΕΠΟ ανακοίνωσε το πρωί του Σαββάτου την νέα αναβολή της τελευταίας αγωνιστικής από την Κυριακή για την Τετάρτη, εξηγώντας ότι αυτό γίνεται «λόγω μη έκδοσης τελεσίδικης απόφασης από την αρμόδια επιτροπή σε υπόθεση στην οποία εμπλέκονται ομάδες του συγκεκριμένου ομίλου».

Σε όλους υπήρχε η αίσθηση ότι η απόφαση θα βγει την Δευτέρα, αλλά αυτό δεν είναι ούτε κάτι στο οποίο μπορούν να υποχρεωθούν οι δικαστές, ούτε κάτι που μπορεί να εγγυηθεί οποιοσδήποτε. Για να βγει η απόφαση πρεπει οι τρεις εφέτες που παρέστησαν την Τετάρτη στην εκδίκαση να βρουν κοινό χρόνο, να βρεθούν σε κοινό τόπο, να συζητήσουν και μετά να συγγράψουν το σκεπτικό τους. Αυτό δεν γίνεται από τη μια στιγμή στην άλλη. Ετσι στην ΕΠΟ έχουν αρχίσει όλους να τους ζώνουν τα φίδια, καθώς πλέον με επίσημη ανακοίνωση ανέφεραν ότι όσο εκκρεμεί αυτή η απόφαση, δεν θα διεξάγεται η τελευταία αγωνιστική.

Αν όμως η αγωνιστική δεν διεξαχθεί ούτε την Τετάρτη, θα τιναχθεί στον αέρα η διαδικασία των αγωνων μπαράζ των πρωταθλητών των επτά ομίλων για την άνοδο στην SL2, καθώς αυτή η διαδικασία κανονικά πρόκειται να ξεκινήσει την ερχόμενη Κυριακή. Χωρίς να έχει τυπικά αναδειχθεί πρωταθλητής στον 1ο Ομιλο, γίνεται αντιληπτό ότι τα μπαράζ δεν μπορούν να ξεκινήσουν. Εκτός και αν οριστεί κανονικά η διεξαγωγή μόνο της (αδιάφορης βαθμολογικα) αναμετρησης Αγροτικού Αστερα-Πλαγιάς, ώστε στη συνέχεια η ΕΠΟ να επικυρώσει μερικώς μόνο ως προς τον πρωταθλητή την βαθμολογία και να ξεμπλοκαριστεί η κατάσταση.

Σε διαφορετική περίπτωση, απαντες θα είναι έρμαια του πότε θα αποφασίσουν να… αποφασίσουν οι τρεις εφέτες, ώστε μετά από την σχετική ανακοίνωση να διεξαχθεί η τελευταία αγωνιστική. Το πιο ενδιαφέρον ωστόσο είναι ότι ακόμα και μετά την έκδοση της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων, το δικαστικό θρίλερ δεν θα έχει λήξει. Οποια πλευρά αισθανθεί ότι θίγεται εκ των Αλεξανδρούπολης και Δόξας Δράμας θα έχει δικαίωμκα προσφυγής στο CAS. Η προσφυγή σε αυτό κοστίζει αρκετά χρήματα, αλλά γνωρίζουμε πολύ καλά στην Θράκη τι συνέβη με κάποιον που αποφάσισε να μην ασκήσει το έννομο αυτό δικαίωμά του, την ώρα που κάποιος άλλος το έκανε.

Αν υπάρξει τέτοια προσφυγή, τότε δεδομένα θα καλοκαιριάζουμε για να μάθουμε οριστικά ποιος θα πέσει από την Γ’ Εθνική στα τοπικά πρωταθλήματα. Εκτός φυσικά και αν δεν έχει νόημα βαθμολογικά να ασκήσει κάποιος την προσφυγή αυτή, αν δηλαδή έτσι κι αλλιώς πέφτει κατηγορία ακόμα και αν δικαιωθεί δικαστικά, οπότε λογικά δεν θα προσφύγει καν στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστηριο της Λωζάννης.