Super League 2: Έκαναν «χαλάστρα» στον Πανσερραϊκό οι νεαροί του ΑΟΞ και του στέρησαν το τρίποντο-παραμονής

Στο 0-0 έμειναν ο Πανσερραϊκός με την Ξάνθη για την 30η αγωνιστική της Super League 2, ένα αποτέλεσμα που δεν ευνοεί σε καμία περίπτωση τους Σερραίους που… καιγόντουσαν για νίκη στη μάχη της σωτηρίας.

Ο Κώστας Ανυφαντάκης χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον είχε την ευκαιρία να χρησιποιήσει για ακόμα μια φορά τους νεαρούς του ποδοσφαιριστές, ξεκινώντας βασικούς τους Δημητριάδη, Τσομπανίδη και Τσελεμπάκη, ενώ από τον πάγκο ήρθαν και οι Τσιλιγγίρης και Τανζού στα τελευταία λεπτά. Ντεμπούτο έκανε και ο Mεξικανός Αλέξις Κεσάδα.

Ο Τσομπανίδης είχε αρκετή δουλειά στο ξεκίνημα, εξουδετερώνοντας τις προσπάθειες του Σοφιανού, του Marchioni και του Diaz στο πρώτο δεκάλεπτο. Στην συνέχεια η Ξάνθη ήταν εκείνη που απείλησε με τον Τσελεμπάκη, ο οποίος είχε σουτ εκτός εστίας στο 15’ ύστερα από πάσα του Γκάβριτς, με τον ρυθμό του αγώνα να πέφτει στο υπόλοιπο διάστημα του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο ημίχρονο, κάτω από καταρρακτώδη βροχή και δύσκολες καιρικές συνθήκες, ο ΑΟΞ είχε τις σημαντικότερες ευκαιρίες, αρχικά με άστοχο σουτ του Τσέλιου (54’), κατόπιν με κεφαλιά – γκολ του Γκάβριτς που ακυρώθηκε ως οφσάιντ (58’) και λίγο αργότερα με εξαιρετικό σουτ του Κρητικού έπειτα από σέντρα του Τζανακάκη (63’), το οποίο όμως εξουδετέρωσε ο Κατσικάς. 

Αυτή ήταν και η σπουδαιότερη φάση, παρότι και οι δύο ομάδες αναζήτησαν το γκολ μέχρι τέλους, με τον Πίντο να έχει σουτ εκτός εστίας στο 81’ για τον Πανσερραϊκό, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και η προσπάθεια του Κρητικού στο 86’.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Κωνσταντίνος Αναστασόπουλος (ΕΠΣ Χαλκιδικής) με βοηθούς τους Αθανάσιο Μαλανδρή και Αργύριο Νταβέλα, ενώ 4ος διαιτητής ήταν ο Σταύρος Τσιμεντερίδης (ΕΠΣ Κοζάνης).

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Διγκόζης) : Κατσικάς, Γιανναράκης, Κεφαλάς, Danielian, Pinto, Marchioni (78’ Φουάσης), Κρητικός, Καραμπέρης, Κόντσι (28’ Βάντερσον), Σοφιανός (58’ Μασκανάκης), Ντίαζ. 

ΑΟ ΞΑΝΘΗ (Ανυφαντάκης) : Τσομπανίδης, Τζανακάκης, Δημητριάδης, Μιχαήλ, Μπάτζιος, Βιθέντε, Θυμιάνης (75’ Δόρης), Τσέλιος (90’+3’ Αλέξις), Κρητικός (90’+3’ Τανζού), Γκάβροτς (60’ Αλί Μπαμπά), Τσελεμπάκης (75’ Τσιλιγγίρης).