ΕΣΠΕΘΡ: Πρωταθλητής αν και ξεκίνησε με -4 βαθμούς ο Ερμογένης Ξάνθης! Έτοιμος για τα μπαράζ ανόδου στην Α2 Ανδρών

Μαγική εμφάνιση από τον Ερμογένη Ξάνθης στον “τελικό” της τελευταίας αγωνιστικής απέναντι στον ΑΟ Σερρών, και έτσι στέφθηκε πρωταθλητής Ανδρών, ενώ θα συμμετέχει στα μπαράζ ανόδου στην Α2 Ανδρών.

Επικράτησε με 3-0 του ΑΟ Σερρών και με το απόλυτο στέφθηκε πρωταθλητής αν και ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -4 βαθμούς, λόγω της απόφασής του να υποβιβαστεί οικειοθελώς από την Α2 Κατηγορία πέρυσι. Ο Ερμογένης που χρειαζόταν δυο σετ για να κατακτήσει τον τίτλο, μπήκε τρομερά στο πρώτο σετ και με εξαιρετικό ρυθμό στην επίθεση προηγήθηκε με 10-5 και 20-11, κάνοντας το 1-0 σε ένα σετ, πραγματικό περίπατο για τους Ξανθιώτες.

Ο Ερμογένης χρειαζόταν δυο σετ για να πάρει το πρωτάθλημα της ΕΣΠΕΘΡ και στο πιο κρίσιμο σετ, το δεύτερο, οι δυο ομάδες έδωσαν κανονικά ρεσιτάλ βόλεϊ, καθώς καμιά δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ καθώς από το 7-8, μέχρι και το 19-19, πήγαιναν πόντο – πόντο. Σε εκείνο το σημείο ο Ερμογένης πιο ψύχραιμος έγραψε το 25-22, κατέκτησε το δεύτερο σετ και κανοντας την αναμέτρηση να αποτελεί τυπική διαδικασία από εκεί και πέρα, αφού η υπόθεση τίτλος είχε κριθεί.

Ο Ερμογένης με πανηγυρικό τρόπο στην στην συυνέχεια ολοκλήρωσε το παιχνίδι του επικρατώντας με 3-0 του ΑΟ Σερρών και πανηγυρίζοντας την μεγάλη νίκη και το πρωτάθλημα της ΕΣΠΕΘΡ, που του δίνει το δικαίωμα να συμμετέχει στα μπαράζ ανόδου με άλλους πρωταθλητές για την άνοδο στην Α2 Ανδρών.

Τα σετ: 25-13, 25-22, 25-13

ΕΡΜΟΓΕΝΗΣ ΞΑΝΘΗΣ (Δημήτρης Παρασκευόπουλος): Ματθαίος, Γρηγοράκης, Ντουντουλάκης, Μετγιάζης, Ρετζέπης, Σούρτσε/ Νασιόπουλος (Λ), Τσατσούλας (Λ), Λαντζουράκης, Βογιατζόγλου