Μπαχαρίδης: Είμαστε φαβορί, αλλά πρέπει να το αποδείξουμε… ο κόσμος είναι ξεσηκωμένος! Απώλεια ο Καραολάνης… έκανε δαχτυλίδι τον Πανθρακικό τόσο τον αγαπούσε

Μια πολύ ωραία συνέντευξη σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης για τον φετινό Πανθρακικό, το στόχο της ανόδου, την δίψα του κόσμου της Κομοτηνής, το Τάσο Καραολάνη παραχώρησε ο προπονητής του Πανθρακικού, Νίκος Μπαχαρίδης, “σημαία” της ομάδας στην ποδοσφαιρική του διαδρομή, από το Β΄ τοπικό της Ροδόπης, ως τα “σαλόνια” της Α΄ Εθνικής (6 χρόνια, σε δυο θητείες για τους Θρακιώτες). 

Ο Μπαχαρίδης μίλησε στον Θεόφιλο Ψυχογίο και στην εκπομπή “Primo Secondo” του “City of Primo 106.1” και δημοσιεύτηκε στο soccerpractor.

Ο 46χρονος σήμερα προπονητής, ως στόπερ είχε διατελέσει και αρχηγός των “πράσινων” στο μεγάλο ταξίδι προς την καταξίωση, έγραψε το όνομά του με χρυσά γράμματα για την ομάδα της Κομοτηνής, με το ασύλληπτο επίτευγμα της παρουσίας του σε έξι διαφορετικές κατηγορίες με την ίδια ομάδα, που φαντάζει… απλησίαστο, εκτός από εξόχως ασυνήθιστο. 

Ο Νίκος Μπαχαρίδης, που πανηγύρισε τον τίτλο στα τοπικά και ετοιμάζει την ομάδα για να ανέβει μέσω των μπαράζ ανόδου (3 προνομιούχα εισιτήρια, στην 7άδα του ομίλου), διανύει την τρίτη του σεζόν στον πάγκο του Πανθρακικού, αλλά πρώτη… ολοκληρωμένη, αφού ο κορονοϊός δεν επέτρεπε το φινάλε στις σεζόν και συνεπώς τη διεκδίκηση ανόδου πιο νωρίς. 

Ο Μπαχαρίδης μίλησε για τη “στάμπα” του φαβορί που δεν αποποιούνται οι Κομοτηναίοι λόγω της πλούσιας ιστορίας και της μεγάλης δυναμικής τους, σε σχέση ειδικά με τους αντιπάλους τους, αλλά και αγωνιστικά (ξεπέρασαν το φράγμα των 100 γκολ, με ποιοτικό και έμπειρο ρόστερ, με παίκτες όπως οι Δραγανίδης, Ερκάν, Βάσκος, Φουρλατάρας, Λειβαδιώτης, Σιδηρόπουλος, Κεχαγιάς κ.α.). Σε μια σεζόν που ευελπιστούν να αποβεί σε απαρχή και εφαλτήριο για τη μεγάλη επιστροφή, σταδιακά, στο προσκήνιο. 

Βεβαίως, ο τεχνικός του “Πανθράξ” δε γινόταν να μην αναφερθεί για το θανάτου του Τάσου Καραολάνη, που άφησε ανεξίτηλο σημάδι ως μπροστάρης στις μεγάλες επιτυχίες της ομάδας, που επί των ημερών του άλλαξε ο ρους της ιστορίας. Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του:

Για το θάνατο του Τάσου Καραολάνη, που πρόσφερε τα μέγιστα ως ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Πανθρακικός στα “χρυσά χρόνια” της Α΄ Εθνικής: “Ήταν μια δυσάρεστη είδηση, έφυγε ένας άνθρωπος που αγαπούσε πάρα πολύ τον Πανθρακικό. Έδωσε πολλά και έκανε πολλά με την παρέα του για την ομάδα εκείνα τα χρόνια, που ανεβαίναμε όλες τις κατηγορίες. Δυστυχώς δε μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτό. Θα ήθελα να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του και ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει. Είχε κάποια νοσήματα, όπως πολλοί άνθρωποι της ηλικίας του. Ο κορονοϊός είναι αρρώστια που όποιον βρει αδύνατο τον χτυπά. Ήταν εμβολιασμένος, πρόσεχε. Τι να πω, είναι πολύ δύσκολες στιγμές που περνάμε τώρα εδώ. Σίγουρα λαβώθηκε ο Πανθρακικός, ήταν κομμάτι της ομάδας και μια μεγάλη απώλεια. Αυτό το διάστημα δεν ασχολούνταν πολύ με τον Πανθρακικό διοικητικά, βοηθούσε όμως διαρκώς, ήταν πάντα εκεί όταν χρειαζόταν, όποτε τον παίρναμε τηλέφωνα. Αυτός έφτασε τον Πανθρακικό εκεί που τον έφτασε, μαζί με την παρέα του, άλλα δυο παιδιά, τους Θόδωρο Σαββάκη και Τζίμη Τζελέπη. Αυτός ήταν όμως ο πρωτοστάτης. Συνυπήρχαμε για χρόνια. Διάβασα μια ανάρτηση του πρώην ποδοσφαιριστή της ομάδας, Χρήστου Τζάνη. Είχε απόλυτο δίκιο, γιατί ο κ. Τάσος μας έβλεπε σαν παιδιά του. Είτε από Κομοτηνή, είτε όχι. Είτε ένα χρόνο, είτε παραπάνω, μπορούσαμε να βασιστούμε πάνω του, να πάμε σε αυτόν και να μας λύσει ένα θέμα. Κρατάω ως ανάμνησή του όταν βγήκαμε στη Σούπερ Λιγκ και ήρθαμε στην Κομοτηνή, έκανε ένα δαχτυλίδι και είχε μια πέτρα πάνω με τον Πανθρακικό. Τόσο πολύ αγαπούσε τον Πανθρακικό”.

Για τη σημερινή κατάσταση στον Πανθρακικό: “Φτιάξαμε ένα καλό σύνολο φέτος, αγωνιστικά, διοικητικά, οργανωτικά και ποδοσφαιρικά. Τα παιδιά που ασχολούνται διοικητικά είναι ο παλαίμαχος, Γιώτης Ξενοδοχίδης, που διατέλεσε γενικός αρχηγός, σε Β’, Γ΄ και Δ΄ Εθνική, σε ανόδους που είχαμε. Ο άλλος είναι ο κ. Μπάμπης Σακάρης, ο παππούς του ήταν πρόεδρος στην ομάδα. Είναι και άλλοι Κομοτηναίοι επιχειρηματίες στο διοικητικό συμβούλιο που βοηθάνε”.

Για το αν είναι φαβορί ο Πανθρακικός για ένα από τα τρία εισιτήρια ανόδου, μεταξύ των 7 πρωταθλητών του συγκεκριμένου γκρουπ, βάσει δυναμικής, ιστορίας, αλλά και αγωνιστικά: “Είμαστε φαβορί, αλλά πρέπει να το αποδείξουμε στο γήπεδο. Αυτή τη στιγμή παρουσιάζουμε ένα ποιοτικό σύνολο, με καλούς ποδοσφαιριστές, που έχουν και εμπειρίες. Είναι γηγενείς, Κομοτηναίοι, όλοι… Πανθρακικοί. Άλλοι έπαιξαν λίγο, άλλοι πολύ, άλλοι είναι από τις ακαδημίες του Πανθρακικού. Πιστεύω οτι στο τέλος θα δικαιωθούμε γιατί το αξίζουμε. Σίγουρα είμαστε το μεγαλύτερο όνομα στον όμιλο, με τις ομάδες που θα παίξουμε. Είναι ο Ιπποκράτης Αλεξανδρούπολης, ο Άρης Πετεινού, ο Βύρωνας Καβάλας, ο Ηρακλής Αμμουδιάς, ο Καμπανιακός και στη Δράμα δε ξέρουμε, για Δόξα Πετρούσας ή Προσοτσάνη. Σε σχέση με τα άλλα ονόματα, του Πανθρακικού είναι τεράστιο. Οπότε υπάρχει ένα βάρος επιπλέον για εμάς, ότι πρέπει να βγάλουμε την ομάδα”.

Για το που κρίνεται η άνοδος στα μπαράζ: “Ως προπονητής, πιστεύω οτι το πρόγραμμα δε παίζει κανένα ρόλο, γιατί θα παίξεις με όλες τις ομάδες. Λίγο-πολύ, είτε παίζεις εντός, είτε εκτός, από άποψη 12ου παίκτη δε παίζει μεγάλο ρόλο σε δυναμική. Σαν ομάδες είναι καλές οι αντίπαλες, με αξιόλογους παίκτες, που έπαιξαν σε μεγαλύτερες κατηγορίες. Φυσικά θα παίξει ρόλο στα εντός με τον κόσμο για μια μεγάλη ομάδα, όπως εμείς. Πιστεύω οτι έχουμε ποιότητα και δυνατότητα να τους κερδίσουμε όλους. Πρέπει να βγούμε και πρώτοι στον όμιλό μας. Σύμφωνα με το όνομα, την ομάδα που φτιάξαμε και τη δουλειά που γίνεται, πιστεύω οτι πρέπει να βγούμε και πρώτοι στον όμιλο”.

Για το γεγονός οτι αποτελεί ομάδα… νομού, διψασμένη για νέες διακρίσεις, προερχόμενη από χρονιές στην αφάνεια και το αν “ζεσταίνονται” ξανά οι φίλαθλοι: “Υπάρχει ξεσηκωμός στην Κομοτηνή. Εκεί που είχε εξαφανιστεί ο Πανθρακικός, μετά το μεγάλο… μπαμ του 2017 νομίζω που πέσαμε. Είναι πρώτη χρονιά που ο κόσμος είναι ξεσηκωμένος. Το αντιλαμβανόμαστε και το νιώθουμε στην καθημερινότητά μας, στις καφετέριες, στα μαγαζιά που πάμε. Ρωτάνε πότε είναι τα μπαράζ, να έρθουμε να βοηθήσουμε”.

Για τη δική του ξεχωριστή επίδοση, να υπηρετήσει ποδοσφαιρικά τον Πανθρακικό, από το Β΄ τοπικό ως την Α΄ Εθνική, διαδρομή 6 κατηγοριών και πολλών συγκινήσεων: “Είμαι πολύ περήφανος που βρίσκομαι στον Πανθρακικό και τυχερός που βρέθηκα σε αυτά τα ωραία χρόνια. Νιώθω μεγάλη περηφάνια που κάναμε κάτι που δε μπόρεσε να κάνει ξανά η ομάδα από την ίδρυσή της. Είναι ακόμα μεγαλύτερο το βάρος για την ομάδα στις πλάτες μας, γιατί ο Πανθρακικός έπαιξε 6 χρόνια στην Α΄ Εθνική. Ένιωσα τον πρωταθλητισμό ως ποδοσφαιριστής, πιστεύω οτι θα κάνουμε τα αδύνατα-δυνατά και θα ξαναφέρουμε την ομάδα, αν όχι στη Σούπερ Λιγκα στις μεγάλες κατηγορίες”.

Για το τι θυμάται πιο έντονα και του αποτυπώθηκε ανεξίτηλα ως παίκτης από τη μακρά θητεία στον Πανθρακικό (συνολικά 13 χρόνια, σε δυο θητείες): “Η καλύτερή μου χρονιά ήταν η άνοδος από τη Γ΄ Εθνική στη Β΄. Εξαιρετική χρονιά και από πλευράς απόδοσης και από άποψη κόσμου. Η ομάδα μάζευε 4.000 κόσμο με αντιπάλους Γ΄ Εθνικής. Κόσμος, ομάδα και διοίκηση ήταν σα να ήταν ένα στην Κομοτηνή. Δε θα το ξεχάσω ποτέ στη μνήμη μου. Πολύ καλή η Α΄ Εθνική, πολύ καλή η άνοδος στην Α΄ από τη Β΄ Εθνική. Δε το συζητάμε. Ξεχωριστό ήταν όταν ήρθαμε στην Κομοτηνή μετά την άνοδο και μας περίμενε 15 χιλιάδες κόσμος, παππούδες, γιαγιάδες. Κάτι πράγματα πρωτόγνωρα. Μας αγκάλιαζαν, μας φιλούσαν, παιδάκια ζητούσαν αυτόγραφα. Πολύ μεγάλο πράγμα”.