Γ’ Εθνική: Το μοναδικό σενάριο που υποβιβάζεται ο Άρης Αβάτου, αντίθετα σε αρκετά σώζεται η Αλεξανδρούπολη… εφόσον δικαιωθεί!

Εν αναμονή της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ για το ματς της Αλεξανδρούπολης με την Αναγέννηση Πλαγιάς και την δικαίωση ή όχι των Εβριτών μετά την έφεση που κατατέθηκε για επιστροφή των 3 βαθμών και στις περισσότερες ομάδες έχουν βγει τα κουμπιουτεράκια.

Το σημαντικότερο ίσως ματς του ομίλου θα γίνει στον Σοχό όπου ο τοπικός Εθνικός θα αντιμετωπίσει την Δόξα Δράμας με τος δυο ομάδες να έχουν έρθει ισόπαλες στο ματς της Δράμας. Πολύ σημαντικά όμως ματς θα δώσει και η Αλεξανδρούπολη και ο Άρης Αβάτου με αντιπάλους τον Απόλλωνα Παραλιμνίου που μόνο σε ακραίο σενάριο υποβιβάζεται και τον υποβιβασμένο Μέγα Αλέξανδρο Ορφανίου.

Ο Άρης Αβάτου έχει όλες τις ισοβαθμίες πλην της Αλεξανδρούπολης και πρέπει να γίνει μόνο ένας απίστευτος συνδυασμός αποτελεσμάτων για να υποβιβαστεί. Να χάσει αυτός από το Ορφάνι και ταυτόχρονα να κερδίσει κάποιος από τους Σοχό ή Δόξα Δράμας, ο Θερμαικός τον Ορφέα Ξάνθης, ο Νέστος στον Πανδραμαικό και η Αλεξανδρούπολη στο Παραλίμνιο, ενώ να έχει διακαιωθεί και στην έφεσή της. Στην περίπτωση αυτή θα πέσει το Άβατο με 31 βαθμούς και ο Σοχός ή η Δόξα Δράμας με 30 ή 29 βαθμούς.

Σε περίπτωση ισοπαλίας στον Σοχό ο Άρης σώζεται ακόμα και εαν χάσει από το Ορφάνι, ανεξάρτητα από τα άλλα αποτελέσματα αφού έχει όλες τις ισοβαθμίες. Μπαχαλο με … εξαπλή, πενταπλή ισοβαθμία, χωρίς ωστόσο αρνητικές συνέπειες για τους Ξανθιώτες θα δημιουργηθεί εαν ο Αρης μεινει ισόπαλος με το Ορφάνι, αποτέλεσμα που θα εννοεί την Αλεξανδρούπολη που έχει δυο νίκες με το Άβατο.

Αντίθετα η Αλεξανδρούπολη σώζεται σε αρκετές περιπτώσεις αρκεί να συμβούν δυο σημαντικές προϋποθέσεις. Πρώτον να δικαιωθεί και να πάρει τους τρεις βαθμούς από την εφέσεων (εαν δε δικαιωθεί είναι ήδη υποβιβασμένη) και δεύτερο να κερδίσει στο Παραλίμνιο το οποίο υποβιβάζεται μαζί με την Δόξα Δράμας, σε μια μόνο περίπτωση πενταπλής ισοβαθμίας στους 32 βαθμούς με Αλεξανδρουπολη, Αρη Αβατου, Νέστο Χρυσούπολης, Θερμαικό και Απόλλωνα Παραλίμνιο. Πάντως στους 32 βαθμούς υπάρχει η περίπτωση εξαπλής, πενταπλής, τετραπλής ισοβαθμίας στην οποία θα κριθεί ο υποβιβασμός.

Πρόσφατο είναι και το παράδειγμα του 2ου ομίλου όπου σε τετραπλή ισοβαθμία στους …33 βαθμούς υποβιβάστηκε ο Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων.

Τα σενάρια και οι συνδυασμοί είναι δεκάδες τα οποία πιθανόν θα αναλυθούν περισσότερο εαν δικαιωθεί η ομάδα της Αλεξανδρούπολης στην εφέσεων

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (ΕΑΝ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ)
3.Απόλλων Παραλιμνίου 32 (30-19)
4.Άρης Αβάτου 31 (27-20)
5.Εθνικός Σοχού 30 (19-11)
6.Δόξα Δράμας 29 (23-17) (+12)
7.Νέστος Χρυσούπολης 29 (22-22) (+8)
———————————–
8.Θερμαϊκός Θέρμης 29 (21-25) (+7)
9.Αλεξανδρούπολη 29 (26-32) (+5)

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (22η, 10/4/22)
Απόλλων Παραλιμνίου- Αλεξανδρούπολη FC
Εθνικός Σοχού – Δόξα Δράμας
Πανδραμαϊκός – Νέστος Χρυσούπολης
Άρης Αβάτου– Μέγας Αλέξανδρος Ορφανίου
Θερμαϊκός Θέρμης – Ορφέας Ξάνθης
Αγροτικός Αστέρας – Αναγέννηση Πλαγιάς