Γ’ Εθνική: Διπλή δικαίωση για την Αλεξανδρούπολη FC από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ

Μπορεί η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ την περασμένη εβδομάδα να καταδίκασε ουσιαστικά την Αλεξανδρούπολη σε υποβιβασμό με την απόφασή της για ήττα στα χαρτιά της αναμέτρησης με την Αναγέννηση Πλαγιάς, η οποία εκκρεμεί στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, ωστόσο αυτήν την Πέμπτη δικαίωσε την ομάδα του Έβρου σε δυο άλλες υποθέσεις που εκκρεμούσαν ενώπιόν της.

Από την απόφαση δεν διευκρινίζεται ποιο ήταν το κατηγορητήριο. Πάντως η ουσία είναι ότι στην μακροσκελή ανακοίνωση γίνεται αναφορά σε απαλλαγή της Αλεξανδρούπολης σε δυο διαφορετικές υποθέσεις.

Στην πρώτη από αυτές το διατακτικό της απόφασης αναφέρει:
Απαλάσσει το σωματείο ΠΟ Αλεξανδρούπολης της αποδιδόμενης σε αυτό πειθαρχικής παράβασης που φέρεται ότι τελέστηκε στον αγώνα Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας ΠΟ Αλεξανδρούπολης-Αγροτικού Αστέρα Ευόσμου στις 09/03/2022.

Στην δεύτερη από αυτές το διατακτικό της απόφασης αναφέρει:
Απαλλάσσει το σωματείο Π.Ο. Αλεξανδρούπολης της αποδιδόμενης σε αυτό πειθαρχικής παράβασης που φέρεται ότι τελέστηκε στον αγώνα της 19ης αγωνιστικής της Γ Εθνικής Κατηγορίας στις 13/03/2022.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αγωνας της 13/3 ήταν η αναμέτρηση Αναγέννηση Πλαγιάς – Αλεξανδρούπολη, για τον οποίο η ομάδα του Έβρου τιμωρήθηκε από την ίδια αυτη Πειθαρχική Επιτροπή με ήττα στα χαρτιά με 3-0 επειδή δεν είχε δηλωμένους στο φύλλο αγωνα πέντε μικρούς ποδοσφαιριστές.

Πως γίνεται μετά από αυτήν την απόφαση η ίδια Επιτροπή για τον ίδιο αγωνα να απαλλάσσει την Αλεξανδρούπολη από κατηγορία που την βάρυνε, ενώ μια εβδομάδα νωρίτερα την τιμώρησε με ήττα στα χαρτιά, είναι κάτι που δυστυχώς στην φάση αυτή αγνοούμε. Εκτός και αν αποτελεί πρόκριμα για την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως έχει γράψει το ThrakiSportS, η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ για την καταγγελία της Δόξας Δράμας σε σχέση με την τύχη του αγωνα Αναγέννηση Πλαγιάς – Αλεξανδρούπολη αναμένεται εντος της Παρασκευής και σε κάθε περίπτωση πριν την διεξαγωγή της τελευταίας αγωνιστικής της Κυριακής.