Γ’ Εθνική: Συζητήθηκε η έφεση της Αλεξανδρούπολης, κατέθεσε έφεση και η… Δόξα Δράμας και συνεκδικάστηκαν! Άμεσα η απόφαση

Πρωτοφανή αντανακλαστικά για τα δεδομένα της ΕΠΟ έδειξαν τα δικαιοδοτικά όργανα της Ομοσπονδίας στην υπόθεση της αφαίρεσης τριών βαθμών από την Αλεξανδρούπολη, μετά την απόφαση της περασμένης Παρασκευής να τιμωρήσει την ομάδα του Έβρου με ήττα στα χαρτιά του παιχνιδιού με την Πλαγιά.

Η Αλεξανδρούπολη προχώρησε σε κατάθεση έφεσης, όπως είχε γράψει το ThrakiSportS, με τους ανθρώπους της να εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα ανατραπεί η πρωτόδικη απόφαση. Αν δεν ανατραπεί, η Αλεξανδρούπολη έχει υποβιβαστεί και μαθηματικά, με αποτέλεσμα να είναι άνευ αξίας η τελευταία αγωνιστική. Αν ανατραπεί ωστόσο, θα πάμε σε τετραπλή ισοβαθμία που δεν ευνοεί μεν τους Εβρίτες, αλλά με νίκη την τελευταία αγωνιστική στο Παραλίμνιο θα βάζουν από κάτω τους τουλάχιστον μία ομάδα και πιθανά δύο, διεκδικώντας με πολλές αξιώσεις την παραμονή.

Το ενδιαφέρον είναι ότι έφεση σε βάρος της απόφασης κατέθεσε και η… Δόξα Δράμας. Διαμαρτύρεται ότι η απόφαση είναι λάθος και οτι οι Εβρίτες δεν έπρεπε να χάσουν μόνο το παιχνίδι με την Πλαγιά αλλά να τους αφαιρεθούν και επιπλέον τρεις βαθμοί, συνολικά δηλαδή έξι. Για την Αλεξανδρούπολη αυτό πρακτικά δεν έχει σημασία, έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα. Είτε φάει -3 είτε -6, υποβιβάζεται. Η ουσία είναι να δικαιωθεί και για αυτό η κίνηση της Δόξας δημιουργεί έναν προβληματισμό, αφού οι δυο εφέσεις συνεκδικάστηκαν και έτσι δίνεται παρασκηνιακά η ευκαιρία στους δικαστές να ψάξουν να βρουν «σολομόντεια λύση» απορρίπτοντας και τις δύο, κάτι που όμως στην παρούσα συγκυρία θα είναι καταστροφικό για την Αλεξανδρούπολη.

Η συζήτηση στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ κράτησε λιγότερο από ό,τι είχε κρατήσει στην Πειθαρχική Επιτροπή με τους δικαστές να εστιάζουν στα έγγραφα που υπάρχουν από την πρωτόδικη απόφαση. Άλλωστε δεν επιτρέπεται να αναφερθούν νέα στοιχεία σε αυτό το στάδιο της υπόθεσης. Μάλιστα, λόγω του επείγοντος της διαδικασίας, δεν δόθηκε καμία ουσιαστικά προθεσμία στους δικηγόρους των δύο πλευρών για υπομνήματα. Οι εφέτες άκουσαν τις δυο πλευρές της Αλεξανδρούπολης και της Δόξας Δράμας, έχουν στα χέρια τους τα υπομνήματα που κατέθεσαν σε πρώτο βαθμό, γνωρίζουν ότι την Κυριακή έχει προγραμματιστεί η τελευταία αγωνιστική στη Γ’ Εθνική και δεσμεύθηκαν ότι σε κάθε περίπτωση θα βγάλουν απόφαση ως την Παρασκευή.

Συνεπώς οι ομάδες θα πάνε στην τελευταία αγωνιστική γνωρίζοντας την τελεσίδικη απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ. Αν η απόφαση αυτή δεν δικαιώσει την Αλεξανδρούπολη, θα την καταδικάσει και μαθηματικά σε υποβιβασμό. Σε κάθε περίπτωση πάντως θα υπάρχει ένα ακόμα παραθυράκι ανατροπής της απόφασης, όποια και αν είναι αυτή – και αυτό δεν είναι άλλο από το περίφημο (αλλα και αρκετά ακριβό, ειδικά για τα δεδομένα ερασιτεχνικών σωματείων) CAS, δηλαδή το Διεθνές Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο της Λωζάννης.