Είναι δυνατόν τέσσερις ώρες μετά την κηδεία του Τάσου Καραολάνη να υπάρχει επίσημο ματς του Πανθρακικού και να ΜΗΝ έχει αναβληθεί;

Κανονικά όπως όλα δείχνουν θα διεξαχθεί ο (αδιάφορος, όπως έχει εξελιχθεί) αγωνας του Πανθρακικού με την Ελπίδα Σαπών για τα ημιτελικά του κυπέλλου της ΕΠΣ Θράκης, στην ρεβάνς εκτός έδρας νίκης των πράσινων με 3-0.

Το παιχνίδι αυτό θα διεξαχθεί κάτω από τεράστια συγκινησιακή φόρτιση, καθώς τρεις ώρες νωρίτερα, ίσως και λιγότερο, θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της κηδείας και της ταφής του Τάσου Καραολάνη, του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Πανθρακικός που αποτέλεσε τον βασικό χρηματοδότη της προσπαθειας που έφερε την ομάδα στα μεγάλα σαλόνια της Super League.

Ο αγώνας αυτός κανονικά θα έπρεπε να αναβληθεί και είναι απορίας άξιον πως είναι δυνατόν να υπάρχει σε οποιονδήποτε στην οικογένεια του Πανθρακικού αλλά και γενικά στην οικογένεια του ποδοσφαίρου της Ροδόπης όρεξη για μπάλα αυτήν την ημέρα, λίγες ώρες μετά από μια τόσο σοβαρή απώλεια για τον αθλητισμό της περιοχής. Διακριτικά διέρρευσε ότι αναβολή δεν μπορεί να δοθεί καθώς δεν βγαίνουν οι ημερομηνίες, αλλά αυτό είναι πέρα για πέρα ανακριβές.

Καταρχήν η αναμέτρηση είναι για το κύπελλο και το κύπελλο της ΕΠΣ Θράκης δεν υπάρχει καμία βιασύνη να ολοκληρωθεί μέχρι και το τέλος Απριλίου, όταν και έχει προγραμματιστεί ο τελικος. Μπορεί να γίνει και τον Μάιο και τον Ιούνιο και γενικά όποτε θέλει η διοργανώτρια, αρκεί φυσικά να δηλωθεί ομάδα ενόψει του Κυπέλλου Ελλάδος της νέας σεζόν, δηλαδή περίπου ως τον Αύγουστο. Ετερον εκάτερον αν ορθά επιδιώκεται να ολοκληρωθεί έγκαιρα ο θεσμός ως το τέλος του μήνα ώστε ο Πανθρακικός να μην έχει αυτόν τον μπελά στο κεφάλι του ενόψει των αγώνων μπαράζ. Υποχρέωση έγκαιρης λήξης υπάρχει μόνο για το πρωτάθλημα, για αυτό και την προσεχή εβδομάδα θα έχουμε και τις τρεις εναπομείνασες αγωνιστικές (Σάββατο-Τετάρτη-Σάββατο).

Ξεπερνώντας επίσης το γεγονός ότι δεν υπήρχε κανονικά σοβαρός λόγος να γίνονται διπλοί αγωνες στο κυπελλο της ΕΠΣ Θράκης (στους γειτονικούς νομούς της Ξάνθης και του Εβρου για παράδειγμα όλα αυτα τα ματς είναι μονα), ουσιαστικά η αναμέτρηση αυτή έχει καταστεί αδιάφορη μετά το εκτός έδρας 0-3 του Πανθρακικού την περασμένη εβδομάδα. Αρα είναι μια τυπική διαδικασία που θα μπορούσε κάλλιστα να έχει αποφευχθεί, αλλά ακόμα και τώρα που έχει οριστεί το παιχνίδι θα μπορούσε μετά την θλιβερή είδηση της απώλειας του Τάσου Καραολάνη να αναβληθεί ή και να ματαιωθεί τελείως.

Για παράδειγμα, κανείς δεν θα έλεγε τίποτα αν για τόσο σοβαρό λόγο, το ματς πήγαινε για μετά την λήξη του πρωταθλήματος, για παράδειγμα την Μεγάλη Εβδομάδα ή την αμέσως επόμενη Τετάρτη μετά το Πάσχα, ώστε να μην είναι παρατεταμένη και η περίοδος απραξίας του Πανθρακικού ενόψει των μπαράζ ανόδου. Ισως να είχε ένα πρόβλημα η Ελπίδα Σαπών με απουσίες κάποιων φοιτητών, αλλά έτσι κι αλλιώς δεν διεκδικεί κάτι για να προβάλει την οποιαδήποτε αντίδραση σε μια ενδεχόμενη τέτοια απόφαση, για έναν τόσο ανθρώπινο λόγο.

Για να το τραβήξουμε ακόμα παρακάτω, όχι απλά δεν θα έλεγε κανείς τίποτα αλλά θα επικροτούσε κιόλας αν η Ελπίδα Σαπών διευκόλυνε την κατάσταση και έσπευδε να δηλώσει παραίτηση από αυτόν τον αγώνα, ώστε να μην αναγκαστεί ο Πανθρακικός να παίξει αγώνα της ημέρας της κηδείας του μεγαλομετόχου του. Μόνον οι διαιτητές που θα έχαναν το μεροκάματο ίσως να δυσανασχετούσαν, κανένας άλλος δεν θα είχε πρόβλημα με κάτι τέτοιο.

Επίσης, πολύ απλούστερα, θα μπορούσε αν είναι τόσο μεγάλη ανάγκη το ματς να διεξαχθεί κανονικά και να διεξαχθεί αυτήν την εβδομάδα, να πήγαινε πίσω έστω μια μέρα. Αν έπρεπε ντε και καλά να διεξαχθεί, ας διεξαγόταν Πέμπτη, την επομένη της κηδείας, όχι ανήμερα, ώστε να αποφευχθεί το φαινόμενο οι παίκτες, οι προπονητές και το λοιπό τιμ της ομάδας να τρέχει από την εκκλησία και το νεκροταφείο στο… γήπεδο. Θα πειτε, μετά έχει αγωνιστική το Σάββατο, αλλά πολύ εύκολα αυτή θα μπορούσε να μεταφερθεί για τον λόγο αυτόν την Κυριακή. Γενικά λύσεις υπάρχουν.

Ο Τάσος Καραολάνης ήταν μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του κομοτηναίκου ποδοσφαίρου. Αν και ο ίδιος είναι σίγουρο ότι θα ζητούσε να μην διακοπεί και αναβληθεί κανένας αγώνας εξαιτίας του, είναι λάθος μήνυμα το να μην αλλάζει η ημερομηνία διεξαγωγής επίσημου αγώνα του Πανθρακικού που έχει προγραμματιστεί ανήμερα της κηδειας του. Και το λάθος αυτό βαρύνει αρχικά την διοργανώτρια ΕΠΣ Θράκης που εξέδωσε μια συλλυπητήρια ανακοίνωση αλλά δεν ανέβαλε τα ματς, αλλά και τις διοικήσεις του νυν Πανθρακικού και της Ελπίδας Σαπών που όφειλαν να επιμείνουν να ΜΗΝ παίξουν αγώνα, όταν τα δάκρυα για τον χαμό του Τάσου Καραολάνη δεν θα έχουν στερέψει και θα είναι ακόμα νωπό το χώμα που θα έχει σκεπάσει το άψυχο σώμα του…